κεφαλαιο 10

1K 89 2
                                    

Το βραδυ δεν κοιμηθηκα καλα.Καποια στιγμη ακουσα την πορτα να κοπαναει και υπεθεσα οτι ηταν ο Στεφανος.Δεν ειχαμε μιλησει απο χθες και εγω ακομα εβραζα απο τα νευρα.Σημερα ηταν Σαββατο και ειχα κανονισει να βγω με την Εμυ και τον αδερφο της.Η ωρα ηταν εφταμιση και ξεκινησα να ετοιμαζομαι.Φορεσα μια μαυρη φουστα μεχρι τη μεση του γονατου και απο πανω ενα ροζ πουλοβερ απο κασμιρι.Συμπληρωσα το ντυσημο με τα μαυρα μποτινια μου με τακουνι και πηρα στο χερι το παλτο μου γιατι ειχε κρυο.Ειχα βαφτει ελαψφρα βαζοντας μασκαρα κραγιον και λιγο ρουζ.

Οταν κατεβηκα η ωρα ηταν οχτω και εικοσι και προσπαθησα να κανω οσο περισσοτερη ησυχια μπορουσα για να μην πεσω πανω στον Στεφανο.Μαλλον ματαια γιατι μολις ειχα φτασει στην βαση της σκαλας ακουσα την φωνη του.

-Δεσποινης Κεδικογλου,που ακριβως πηγαινετε?

ανοιγοκλησα τα ματια μου αγανακτησμενη.Σοβαρα,δεσποινης κεδικογλου?τι ανωριμος..

αποφασισα να του απαντησω με τον ιδιο τροπο.

-Κυριε Αντερσεν σας εχω ηδη ενημερωσει οτι σημερα θα λειψω για καποιες ωρες το βραδυΜε κοιταξε εκνευρισμενος και κατεβηκε τα σκαλια κοιτοντας με εντονα.

-Δεν με καταλαβες,ειπε,ρωταω που ακριβως πας ντυμενη ΕΤΣΙ.

ενιωσα να κοκκινιζω απο το θυμο μου αλλα καταφερα να απαντησω ηρεμα.

-Απο την στιγμη που σας εχω ενημερωσει κυριε αντερσεν,δεν νομιζω οτι το που θα παω και το τι θα φοραω παιζει πολυ μεγαλο ρολο.

-Ετσι νομιζεις,μου ειπε,απο την στιγμη που η Λυδια σε βλεπει καθε μερα και παραδειγματιζετε απο σενα εχει πολυ μεγαλη σημασια το αν θα ντυνεσαι σαν τσουλα η οχι.

Δεν ξερω πως κατφερα να μην τον χαστουκισω.Δεν ειναι το γεγονος οτι ειναι αφεντικο μου και δεν κανει.Ειναι που εχω ως αρχη οτι προτιμετερο ειναι τα λγια απο την βια.Και ετσι εκανα.

Τον κοιταξα πολυ προσεκτικα και τον πλησιασα με πολυ αργα βηματα.Οταν εφτασα απεναντι του τεντωσα το δακτυλο μου και ακουμπησα το στερνο του.

-Δεν θα μου ξαναμιλησεις ετσι ποτε.Η Λυδια εχει χιλιαδες ατομα να παραδειγματιστει.Ακομα ομως και αν παραδειγματιζεται απο εμενα οταν ειμαστε μαζι φροντιζω παντα πως φερομαι και πως ντυνομαι.Αν καποιος μπορει να δωσει κακο παραδειγμα στην Λυδια ειναι η γραμματεας σου και πολυ στενη φιλη η Σαντρα.

Εμοινε να με κοιταζει με ανοιχτο το στομα καθως προφανως δεν περιμενε τετοια αντιδραση.

-Εσενα σε πληρωνω για αυτην την δουλεια,καταφερε να ψελισσει

Δεν μπορεσα να συγκρατηθω - Και την Σαντρα την πληρωνεις για αλλη δουλεια αλλα δεν σε ειδα να της φωναζειςΜε αυτα τα λογια και αφηνοντας εναν στεφανο εξω φρενων βγηκα εξω βαζοντας το παλτο μου.

Ξυπνα μεWhere stories live. Discover now