Κεφάλαιο 10

25 6 0
                                    

ΡΟΖΑΜΟΥΝ ΣΛΟΟΥΝ

Μέσω του δεσμού η Μινέρβα είχε αισθανθεί τη δύναμη του βοτάνου. Άυλο επίπεδο 3. Για ένα καινούργιο μάγο το να διαχειριστεί πολλαπλά στοιχεία ώστε να ακινητοποιήσει το στοιχείο του βοτάνου, θα ήταν ένας απαιτητικός, λεπτός χειρισμός.


Για το μοναδικό όμως μωβ στοιχείο του τέταρτου επιπέδου ήταν παιχνιδάκι.

Πίσω από τα φυτά εκτεινόταν ένας μικρός κήπος με δεκάδες βότανα.

"Λούπι, περιόρισε αλλά μην τα σκοτώσεις." Ακούγοντας την εντολή ο Λούπι όρμησε στα φυτά. 

Πριν τα στοιχεία τους προλάβουν να αντιδράσουν, άρπαξε ένα και πίεσε το κεφάλι του στο έδαφος. Το πράσινο στοιχείο πάλεψε  αλλά ήταν αδύνατο να ξεφύγει από την ισχυρή λαβή του Λούπι.

Με προσεκτικές κινήσεις η Μινέρβα έπιασε τη βάση του φυτού και το τράβηξε απαλά. Τη στιγμή που το βότανο αποσπάστηκε από το έδαφος, το στοιχείο του βοτάνου μετατράπηκε σε πράσινη ομίχλη και απορροφήθηκε από το φυτό. Αντίθετα με πριν το βότανο διατήρησε το χρώμα του και μία ελαφριά ανταύγεια άρχισε να εκπέμπεται από τα φύλλα του.

Η Μινέρβα το εξέτασε προσεκτικά για να βεβαιωθεί ότι η κατάστασή του παρέμενε άριστη και το τοποθέτησε στην άκρη του κήπου.

Σύντομα 10 φυτά που ακτινοβολούσαν ήταν στοιβαγμένα. Η όλη διαδικασία δεν της πήρε πάνω από 10 λεπτά. Εχοντας αρκετό χρόνο επέλεξε να εξερευνήσει τον κήπο για πιθανούς κινδύνους.

Θυμόταν έντονα το αίσθημα της ανησυχίας και φόβου που είχε όταν τα Τσακάλια της επιτίθονταν από το σκοτάδι (στα κρυφά- χωρις να μπορεί να τους δει).

Το συναίσθημα αυτό δεν ήταν κάτι που ήθελε να ξαναζήσει. Επίσης όμως δεν άρχισε να περιπλανιέται στα τυφλά.

Κλείνοντας τα μάτια μοιράστηκε την όρασή της με τον Λούπι. Μαζί πλησίασαν το δεύτερο αγροτόσπιτο. Ωστόσο, όταν είδε το εσωτερικό, ένας κρύος ιδρώτας την έλουσε. 

Το εσωτερικό του γαλήνιου αγροτόσπιτου ήταν γεμάτο αποφάγια και κόπρανα. Ένα κτήνος γεμάτο λέπια κοιμόταν στο έδαφος. Από την πλάτη του ξεπρόβαλαν ένα ζευγάρι γκρίζα δυσοίωνα φτερά.

 Ο Λούπι απομακρύνθηκε βιαστικά και κοίταξε μέσα στο μικρότερο καλύβι. Το εσωτερικό του όμως δεν είχε καμία σχέση με το εξωτερικό. Ένα πανέμορφο δωμάτιο με πεντακάθαρο ξύλινο πάτωμα και ένα περίτεχνο κρεβάτι κρυβόταν πίσω από τους ετοιμόρροπους τοίχους.

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝWhere stories live. Discover now