12

2.2K 245 102
                                    


2 Yıl Sonra, 3. ve 4. Sınıf Ardındaki               Yaz Tatili

Voldemort için at adamla olan konuşmasının üzerinden iki yıl geçmiş tehlikeli düşmanı zihninin gezilerinde kalmıştı. Gelecek için yaptığı planlarla tehlikeli düşmanıyla ilgilendiğinden daha fazla ilgileniyordu. Kendi saklayan bir düşman şimdilik umurunda değildi. Zira bu okul yılı için büyük planları vardı.

Bu yıl, bir asır sonra ilk kez Üç Büyücü Turnuvası düzenlenecekti. Bakanlıktan gelen raporlarda ilk kez bu bilgiyi okuduğunda pek önemsemedi. Ancak turnuva Hogwarts'da gerçekleşecekti. Bu da aklına çok geçmeden bir fikir getirdi. Karanlık Lord ve Harry Potter'ın tanışma zamanı gelmişti.

Turnuvaya dair her şeyi bilmeliydi. Bu nedenle Severus ve Lucius ile toplantı yapıyordu. Zira biri bakanlık çalışanı iken diğeri turnuvanın yapılacağı okulun öğretmeniydi. Bu bilgi henüz halktan saklanıyordu. Ancak onlar turnuva hakkındaki her şeyi biliyordu.

Lucius, Lorduna birazdan söyleyecekleri için yutkundu. Duyacaklarından hiç memnun olmayacaktı.

"Lordum, yeni belirlenen kurallara göre, turnuva tehlikeli olduğu için sadece reşit büyücüler turnuvaya katılabilecek. 17 yaşının altındaki büyücülerin turnuvaya katılması yasak olacak."

Karanlık Lordun kızıl gözlerinden bir öfke parıltısı geçti. Severus asla itiraf etmese de bu haberi vermek zorunda olan taraf olmadığı için memnundu.

"Bazen bakanlık beni o kadar sinirlendiriyor ki, planları bir tarafa bırakıp binayla birlikte hepsini havaya uçurmak istiyorum." Karanlık Lord öfkesini bastırdı. Lucius'un tek suçu kötü bir haberi bildirmekti. Ancak bu kötü haberin üstesinden gelmek onun göreviydi. "Bu kuralı kaldırmak zorundasın Lucius. Görevinde başarılı olmanı bekliyorum."

"Elimden geleni yapacağım Lordum."

"Elinden geleni yapma Lucius, sadece yap."

Lucius yutkundu. "Emredersiniz Lordum."

Karanlık Lord parmağını şıklattı. Bir mektup havada ortaya çıkıp Lucius'a doğru süzüldü. Lucius, mektubun üstünde oğlunun adını okuduğunda hiç şaşırmadı. Bundan üç yıl önce biri ona Lordunun "arkadaşça" yazdığı mektupları oğluna taşıyacağını söyleseydi, o kişiye acıyarak bakardı. Zira aşırı işkence lanetinden kafayı yediğini düşünürdü. Ancak geldiği nokta buydu. İçine göz ucuyla bakmaya bile cüret edemeyeceği mektupları oğluna taşıyordu. Lordunun arkadaşlık oyununun nereye varacağını merak ediyordu? Sadece her şey bittiğinde oğlunun zarar görmemesini umuyordu.

Karanlık Lord zarfı teslim ettikten sonra uyarıda bulunmadan cisimlendi. O ayrıldığında Severus ve Lucius farkında olmadan nefeslerini bıraktı. Lorda kötü haber verdikleri toplantılarda bulunmaktan pek zevk aldıkları söylenemezdi doğrusu.

Severus şüpheli bir paketmişcesine gözlerini Lucius'un elindeki mektuba dikti. "İçinde ne yazdığını hiç Draco'ya sordun mu?"

"Tabi ki hayır!" diye yanıtladı anında Lucius.

"Bence çaktırmadan sorabilirsin Draco senin oğlun."

Lucius gözlerini Severus'a dikti. "Cesaretin varsa sen sor. Senin de vaftiz oğlun."

Severus olumsuz anlamda başını salladı. "Lordun nefesi üzerimizdeyken mi? Sanmıyorum."

Back to HogwartsWhere stories live. Discover now