Final

6.2K 372 187
                                    

Arya elindeki defteri kapattı ve sinirlice annesine baktı. "Allah aşkına anne her şeyi anladım da niye burda bitirdin günlüğü ya. Bu ne biçim veda? Sen ne yapıyon? Niye ağlıyon? Babamı niye birden bırakıp gidiyorsun adamın suçu ne be? Hem babanemle kavga et hem de babamı bırak git hem suçlu hem güçlü."

"Doğru söylüyor çocuk. Nası üzülmüştüm. Hain tavuk!" Diyip kahkaha attı kocacığım.

"Üf ne bileyim ya ergendim falan. Sonra o günü yazıp günlüğü camdan aşağı atmıştım. Anneanen almış günlüğü okumuş ama bana hiç belli etmedi. Sonra bi gün geldi baş ucuma. Ağlıyordum. Hayır hem terk ediyorum hem ağlıyorum ben de bi garibim ya. Herneyse. Kafama vurdu bi tane. 'Benim kızımı da damadımı da üzmesene lan.' Dedi. İlk başta anlamadım sonra dedim ki içimden 'ee benim kardeşim yok ki!' Sonra anladım öğrenmiş. Ama günlüğün onda olduğunu bilmiyordum. Evlenmeden bi gün önce verdi. Çocuğuna verirsin bir gün okur eğlenirsiniz. Beni yad edersiniz dedi. Ah ah ne zamanlardı.." dedim duygulandığımı saklamama gerek yoktu. Banane be.

"Ee sonra. Babamla nası barıştın?"

"Onu da o anlatsın!"

"Anneni dışarıda gördüm bi kaç kere denk geldik okul çıkışından sonra falan. Anneni ne zaman görsem gülüyor. Hiçbir şey umrunda değilmiş gibi. Ben de her defasında o üzülmediği için mutlu olup beni düşünmediği için üzülüyordum. Sonra bi gün yanıma bi kadın oturdu sahilde. Herhangi biri sandım kalkıp gidecekken. 'Oğlum ben Liya'nın annesiyim. Her gece resimlerine bakarak ağlıyor lütfen barışın ben çok üzülüyorum.' Dedi çok şaşırdım oysa annen çok gamsız gözüküyordu."

"Oha şaka gibi." Dedi Arya.

"Ya anne..." diyip kahkaha attı "...babanemle nasıl barıştın."

"Tanıştırmaya götürdü baban bizi. Babanen biliyormuş benim ona koca karı diyen kişi olduğumu. 'Umarım bir gün bi kızınız olur da ona da zilli derler.' Demiştim ya o gün. Buluştuğumuzda masaya oturduğumuz gibi yüzüme bakıp 'ZİLLİ!' Dedi."

3'ümüzün kahkahası birbirine karıştı.

"Sonra ekledi 'Bir kızım oldu ve zilli dendi.' Annen öyle bi gülümsedi ki ben o gün anladım bu kadınla bir ömür yaşanır ölene kadar gülünür." Dedi Kalbim.

...

20 K olunca bölüm atıcam dememin nedeni final yapacak olmamdı. Beğendiyseniz, güldüyseniz ve okuduğunuz zamandan pişman değilseniz birilerine önermeniz daha çok insanı gülümsetmem demektir. Sizi seviyorum ailem❤️

Ani bir son oldu.

Böyle bir son benim de aklımda yoktu ama bence saçma olsa da güzel oldu.

2. Kitap sözü vermem ama düşünmedim de diyemem. Zamana bırakıyorum.

ZAMAN AYIRAN HERKESİ GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM.

14.04.2020

Torpil  ~textingHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin