Hajrá ZOMBIK!

838 32 4
                                    

Éjszaka. A Sziget utcáin csak egy csatornából kiszűrődő halk recsegés hallatszik. Ahogy közeledsz, egyre hangosabb és hangosabb. Aztán fények villognak mindenfelé. A csatornába érve tisztán kivehető, hogy egy fülsiketítő gépzene csörömpöl. Füst száll. A falakon festékszórós graffitik és firkák virítanak, mindenféle élénk színekben. Aztán egy hatalmas zöld felirat: Welcome to ZOMBIELAND
Egy füzérekkel, anyagokkal, mégtöbb firkával és persze komiszokkal zsúfolt teremből jön a zene. A szigetiek tudják, hogy ez Zombieland, az itt lévők közül a legjobb szórakozóhely. Hat fiatal komisz üzemelteti:
Claire: A valaha ismert legmágikusabb Dzsinn lánya,
Ed(ward) és Adam: Hans fiai,
Georgie: Aranyhaj régi mostohájának Nyanya Banyának a lánya,
Rose: Aranyhaj elrabolt lánya akit Georgie anyja nevelt föl, és Ursa: Ursula fiatalabbik lánya. Éppen Zombieland himnuszát énekelték. (Ami tulajdonképpen egy rapzene ami a szórakozóhelyről szól)

Miközben a többiek énekeltek Ursa a bejáratnál állt és belépőket osztogatott.
- Szia Ursa!
- Szia! ROSSZ szórakozást!!!
- Neked is!
- A zene még mindig szólt. Urs nekidőlt az oszlopnak és keresztbe fonta karjait.
,,A holnapi nap hihetetlen lesz!" Mélyült bele a gondolataiba. A gondolatmenetét az szakította meg, hogy Claire elordította magát:
- Ingyen mérgezett alma Ed-nél! - és rákacsintott Ursa-ra jelezve, hogy jöjjön. A lány vigyorogva odalépett a többiek mellé. Claire elmondott egy varázsigét, utána kb. 1 perc alatt elkapkodták a vendégek az almákat. A kondérban 5 alma maradt. Georgie és Ed egymásra néztek...és hirtelen felkijáltottak:
- Akinek nem jut az takarít!!! - akkor mindannyian nyúltak az almákért, de Claire megelőzte őket és hangosan megszólalt.
- ÁLLJ!!! - mindenki megdermedt. Claire komoly képpel nézett rájuk, viszont amikor látta, hogy a többiek megijedtek, elmosolyodott.
- Csigavér srácok! Csak azt akartam mondani, hogy eszetekbe ne jusson takarítani! Ezt az estét ki kell élvezni! Ki tudja mikor lesz újra időnk itt szórakozni!? - és azzal a lendülettel nekivetették magukat az almáknak.
                               ***
- Adam, csukd be az ajtót!
- Okééé! - mondta és leült ő is valahova. A búvóhelyükön voltak. A díszes, színes anyagokkal és szintén graffitikkel díszített klubbházat a Zombik (így hívták magukat) még Mal-éktől foglalták el, amikor felnyitották a varázsmezőt, és végleg itt hagyták. Most pedig egy jó ideig ők is itthagyják ezt a helyet és ki tudja mikor jönnek vissza.
- Szóval, a tervet már megbeszéltük. - állt fel Rose a kanapéról.
- Igen. Holnap hajnalban indulunk! - állt fel Claire is a fordított székről és középre nyújtotta a tenyerét. A többiek egymásra pakolták az övéiket. Ed pedig visszaszámolt.
- 3,2...1!!! - 1-re mind a magasba lendítették a kezüket:
- Z-O-M-B-I-K HAJRÁ!!!!!!!
                                ***

Utódok 4 : Amikor azt hitték, hogy minden tökéletes (BEFEJEZETT)Where stories live. Discover now