Hoofdstuk 2

10 0 0
                                    

Vandaag is het eindelijk zover: WE GAAN NAAR PARIJS! Het wordt vaak de stad van de liefde genoemd, maar daar geloof ik niet in. Er zijn meerdere films die je iets anders proberen wijs te maken, maar mij niet. Mijn vriendinnen denken daar gelukkig hetzelfde over. Natuurlijk is zo'n schoolreis altijd leuk, omdat je lessen kan missen en uiteindelijk toch terug moet inhalen. Natuurlijk kan niet alles rozengeur en maneschijn zijn. We gaan in Parijs alle uitstappen klassikaal maken. Dat betekend dat ik helaas niet met mijn vriendinnen naar de Eifeltoren kan gaan. No selfie time dus... Spijtig, maar we maken er het beste van!

Een paar minuten nadat ik van een slaperige droom ontwaak, staat mijn moeder in mijn kamer om me wakker te maken. Op andere dagen laat ik mijn wekker mij wakker maken, maar als mijn moeder me toch brengt naar de verzamelplaats, maakt ze me graag op tijd wakker.

Ik struikel uit bed en maak me klaar voor de dag. Mijn kleren liggen al klaar en ik begin aan een warme douche. Na een tiental minuten kom ik uit de douche en begin ik aan de rest van mijn ochtendroutine.

Eens ik klaar ben, loop ik naar beneden en zie ik dat mijn koffers nog klaar staan in de hal. Ik moet ze direct nog in de koffer van de auto leggen. Ik wandel verder naar de keuken en zie dat mama al een kop thee heeft klaargemaakt.

"Thanks!" Zeg ik snel en neem een slok.

"Ook een goede morgen voor jou, slaapkop." Hoor ik haar zeggen wanneer ik verder geniet van mijn zoete thee.

"Morgen."

Elke ochtend staat mijn lunch verpakt voor me klaar. Meestal moet mijn moeder gaan werken en vindt ze het belangrijk om daarvoor nog samen te ontbijten, family time and stuff... Ik houd van mijn slaap en heb genoeg slaap nodig, dus maakt zij graag mijn lunch voor me klaar zodat ik geen tijd verspil. Isn't she the best?!

Ik neem snel mijn verpakte sandwiches en een koek. Mijn rugzak staat al klaar en hoef ik er alleen dat en nog een flesje water aan toe te voegen. En zo ben ik helemaal ingepakt voor de komende dagen in Parijs.

Wat zouden we gaan bezoeken denk je? Gaan we een boottocht doen over de Seine, of dure merken bewonderen aan de vitrines van de Champs-Élysées? Natuurlijk wil ik graag beiden doen, maar er zullen ook historische en culturele uitstappen tussen zitten zoals een bezoek aan het Louvre, de Arc de Triomphe, de Notre-Dame en als kers op de taart de Eifeltoren.

Ik neem mijn iPod bij de hand en mijn oortjes. Wilt je graag iets te weten komen over mij? Wel geef me een afspeellijst en ik weet meteen of we vrienden kunnen zijn. Natuurlijk moet je dat niet te letterlijk nemen. Ben je gezellig en kunnen we het goed vinden met elkaar, maar we hebben absoluut niet dezelfde muziek smaak? I'd be happy to be your friend. 😉

Muziek is mijn leven en ik vind het belangrijk dat de mensen rondom mij ongeveer dezelfde liedjes leuk vinden. Zo kunnen we genieten van zotte feestjes en late night talks tijdens sleepovers. Ik houd vooral van pop muziek. Is dat het meest voor de hand liggend? I don't care! Andere dagen kan ik uren luisteren naar het rustgevende geluid van violen en piano's of naar iets meer power en bass. De artiesten waar ik vaak naar luister zijn: Demi Lovato, Little Mix, Jason Derulo, Bruno Mars, Mayday Parade, All Time Low en zo zijn er nog veel meer.

"Klaar om te vertrekken?" Vraagt m'n moeder als ze naar de gang gaat.

"Ik kom al!"

Ik lach, neem mijn rugzak en mijn koffer. Ik leg alles klaar in de auto en neem vooraan naast mijn moeder plaats. Snel zet ik de radio aan en hoor ik Shake It Off van Taylor Swift door de speakers. Luidkeels zing ik mee met het nummer en op de achtergrond hoor ik ook mama stil neuriën met de melodie. Al starend uit het raam schrik ik wanneer ik een sms krijg.

HEY! Miss ya lots!

Ik zucht en meteen komen er verschillende herinneringen naar boven. Het was Fréderic, mijn ex-vriend. We zijn een lange tijd samen geweest en we waren ook heel gelukkig met z'n tweeën. Ik heb veel goede herinneringen aan onze relatie maar ook een heleboel slechte herinneringen waardoor onze relatie tot een eind moest komen.

Alles is zo snel gegaan toen dat ik niet meer exact weet hoe het zo fout is gelopen. De ene dag ging alles zo soepel en zo vlot, maar dan gebeurde het ene ding dat ik maar niet uit mijn hoofd krijg...

****************************************

A/N:

Wat vinden jullie van het tweede hoofdstuk? Please let me know!

Still, Love y'all 😉

someone_special

Trip To Paris {L.H.} [Rewritten]Where stories live. Discover now