Anežka Stark, Stevova budoucí žena a bývalá agentka Hydry aneb OC

752 77 130
                                    

OC. Original character.

Nikdy jsem nepochopila, jak tohle můžou mít lidi rádi. Nechci nikoho urazit ani se ho dotknout, ale je to pravda. Zdůrazňuji a opakuji: TOUHLE KAPITOLOU NECHCI NIKOHO URAZIT, ANI SE HO DOTKNOUT. NEBERU VÁM VAŠE OC, JEN ŘÍKÁM SVŮJ NÁZOR.

Tak 99 % OCéček je prostě šíleně nesmyslných a tak předimenzovaných, až to bolí. Natashina sestra, Tonyho dcera, Stevova milenka, Peterova přítelkyně, Lokiho přítelkyně/dcera... OC jsou vždy nějak spjaté s hlavními postavami – vždycky. Ať už je to příbuzenský nebo milenecký vztah (v některých případech i přátelský), na tom nesejde.

A aby toho nebylo málo, jsou to agenti Hydry nebo S.H.I.E.L.D.u, které Avengers buď chytí (Hydra), nebo s nimi náhodou spolupracují (S.H.I.E.L.D.). Nebo případně „úplně obyčejná holka, která se náhodou objeví u Avengers". Ať OC pochází odkudkoli, bývá silnější než přinejmenším polovina Avengers (v těch horších případech umí sejmout Thanose malíčkem).

Jinými slovy, OC prostě vládne nějakou mocí. Ať už to jsou všechny elementy, nebo je to supervoják (vojačka), nebo telepat, zkrátka cokoli. Proč prostě nemůže být nějaké OC bez schopností, které v takovém případě ovšem neovládá všechna bojová umění světa?

Nikdy jsem nepochopila, co lidi na těchto příbězích vidí. Já osobně to mám tak, že to může být sebelepší příběh, ale jakmile je tam OC splňující některou vlastnost uvedenou výše, nikdo mě nepřemluví, abych si ho přečetla. Povrchní? Možná. Ale vyloženě nesnáším párování kánonních postav s OC (nesnáším to více než Pepperony – a ti, co mne znají, ví, že to už je co říct).

Jediný případ, kdy jsem schopná OC v příběhu přijmout, je ten, kdy se tam třeba mihne – jako náhodný kolemjdoucí, prodavač, svědek nehody, případně i vylepšený člověk třeba někde v akademii pro mutanty jakožto spolužák, který odpoví na otázku nebo tak (X-Men vibes). To mi nevadí. Ale jinak, když je OC hlavní postava (nebo na stejné úrovni jako kánonní postavy)...

Prostě... nechápu ten význam. Co je na tom, párovat v podstatě vylepšenou verzi sebe (to OCéčka často jsou) s Avengerem/jinou kánonní postavou? Nechápu ten význam. Jestli tady někdo z vás OC má, může mi to prosím vysvětlit? Na takové představování si sebe ve vztahu s celebritou (atp.) jsem nikdy nebyla.

A na závěr: Kdybych já měla mít OC ve světě Marvelu, byl by to neviditelný nehmotný přízrak, který postavám řídí životy a trápí je. A jmenoval by se Autor. (A jenom Deadpool by věděl, že všichni se ve skutečnosti nachází ve fan fikci.)
Wait a minute –

Stěžovací knížka aneb Co mi vadí na fanfikcíchWhere stories live. Discover now