Capitolul I. Oameni

106 14 16
                                    

Vicontele de Saint-Exupery, Antonie-Marie Roger, a creat citatul : „ Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte. "

   Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte și cu atât mai mulți nu vor să-și mai aducă aminte. Așa aș continua acest citat.

    Este atât de trist când vezi cum oamenii uită de cei care au fost nu cu mult timp în urmă. Chiar dacă se maturizează, oamenii își uită propria personalitate, propria gândire, propriul eu - unicul eu. Maturizarea a fost esențială dintotdeauna în viața noastră, iar de aceasta au depins mai mulți factori ce au influențat în bine sau rău viitorul fiecăruia.

Iubirea este primul facor pe care un om și-l întipărește în subconștient încă de mic, când este doar un bebluș ce are nevoie de afecțiune.
Adesea, iubim fără să putem stăpâni această emoție. Iubim pentru că așa ne identificăm, așa ne simțim vii, ne simțim noi - cei cu adevărat.
Dar când iubim persoana greșită, cum putem știi?


Suntem ceea ce iubim, iar acest lucru ne poate omorî adesea...

    " Atunci când iubim cu adevărat ne descoperim pe noi înșine. Ne găsim vulnerabili, inocenți, naivi. Ne vedem cealaltă jumătate a inimii noastre - cea sensibilă. Avem încredere nemărginită în oamenii nepotriviți, doar pentru că îi iubim sau cel puțin, așa credem.

Ne oferim lor dictați de inimă fără a mai conștientiza vreo clipă că ceea ce va urma ne poate distrge pe interior... "

* bate cineva la ușă *

- Intră! spun de îndată ce îmi pun jurnalul sub pat și dau sonorul televizorului mai încet. Nu știu cum, dar mă ajuta mai mult să am un sunet pe fundal atunci când scriam decât să stau pe terasa din spatele casei.
Deși acolo era Raiul meu de pe aceste meleaguri, uneori preferam camera mea. Locul avea o liniște uimitoare. Venea din pădurea imediat apropiată de casa noastră și mă liniștea deîndată. Numeam acel loc " micul meu refugiu " - o scăpare din realitate - un adevărat abis.

  - Ce faci, dada?

  - Bine, frumoaso. Scriam... și totuși, mă gândeam la tine. Când aveai de gând să-ți faci apariția? Am auzit că marii artiști se lasă așteptați, dar nici chiar așa...

Un mic zâmbet își face apariția pe fața Maiei. Este clar. Ceva neobișnuit la orizont.

  - Pot să îndrăznesc? Cum a fost la balet, mica mea artistă?

  - Hmm... a fost bine. Nimic special, ca de obicei.

  - Maiaa! La tine totul este extra-fantastico-ultra-magnifico-special când vine vorba despre balet sau orice altă pasiune de-a ta. Nu mă poți păcăli, știi doar. Nu a mers totul așa cum îți doreai?

  - Aș putea să te mint vreodată și să te prefaci că mă crezi? Măcar o dată... îmi spune Maia, lăsându-și privirea jos și deodată întinzându-se pe covorul alb și pufos din mijlocul camerei.

- Este atât de evident, spun eu, punându-mă imediat lângă ea. Și totuși... ce dorință! Nu mai suntem cele mai bune prietene?

- Of, ba da, suntem, Ari. Problema este că îmi este rușine de ceea ce s-a întâmplat astăzi.

- Niciodată nu am judecat-o pe fata mea preferată din întreaga lume, dacă de acest lucru îți este frică. Te ascult!

- Bine, fie... În timpul antrenamentului, coregrafa ne-a pus să facem mai multe mișcări de bază și, la un moment dat, am ajuns la mișcarea aceea de care ți-am tot zis.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 26, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Apusul. Speranța🥀Where stories live. Discover now