60.Poglavlje

3.2K 156 20
                                    

Viktor POV

Odavno sam prestao imati kontrolu nad vlastitim životom.Zbog mojih nesigurnosti puštao sam ljude da me vode.To mi je bila najveća mana.Uvijek sam bio odan nekome ili nečemu.Da li to bio novac,zabave,djevojke...Irena je bila jedina osoba uz koju se nisam osjećao nesigurno...A kasnije ju je nadmašila Rina.Rina koje sam se riješio samo tako.Nisam se osjećao dobro od onog dana kada sam samo kukavički izvrijeđao je i otišao dan nakon njenog rođendana jer su me boljele one poruke.Imam problema sa vjerovanjem ljudima.U svakome sam vidio izdajicu i neprijatelja.Nikada se nisam mogao u potpunosti opustiti ni sa kim.

Irenu nikad nisam volio.Varao sam je čak.Napio bih se i bio sa par djevojaka odjednom.Nije mi stalo do nje.Ali nakon svega što sam čuo od Eme bijes u meni je rastao.Sve ima smisla.Irena meni nije željela dobro.Htjela me je samo za sebe bez obzira na to bio ja sretan ili ne.Nije je za ovu godinu braka nikako bilo briga.Mislila je samo na sebe i na svoje lično zadovoljstvo i da se takmiči sa drugim djevojkama za mene.

Vratio sam se u penthouse gdje me je ona dočekala.

-Vratio si se...

-Primjetio sam.-odgovorio sam grubo.

-Šta se dešava s tobom Viktore?-rekla je sa suzama u očima.

-Promijenio si se.Nisi više onaj muškarac koji je uvijek volio da se zabavlja.Koji se smijao i zezao...

-Život nije samo zabava Irena!Odrastao sam čovjek!Želio sam da oženim se ženom koja bi mi bila oslonac i da s njom osnujem porodicu!A ne sa nekom djetinjastom droljom koja bi samo da sređuje se,izlazi i privlači pažnju muškaraca.-odlučio sam joj sasuti sve u lice.

-Molim?

-Ja sam sve to prerastao.Da,dobro si čula.Poznajem te.Samo ti je stalo do toga da te muškarci žele,ali da si i nedokučiva,a ja sam ti bio glavni trofej jer do mene si najteže došla.

-Nije istina,ja tebe volim!Dala bih život za tebe.Samo sam željela da ti se svidim.Da samo vidiš da me svi žele da će te to natjerati da se boriš za mene...-glas joj je pucao dok je to izgovarala.

-Pa si mi uništila vezu sa djevojkom koju sam zaista volio i natjerao me da joj se osvetim tako što sam oženio tebe?

-Nisam ja ništa uradila!To je uradio njen ljubomorni bivši i njena odvratna prijateljica!Ja nemam veze s tim porukama ništa!

-Dakle,ipak priznaješ da znaš za te poruke.A nisi mi rekla.Pustila si me da živim u zabludi.Da patim.

-Ti je još uvijek voliš?-na ovo sam potvrdno klimnuo glavom.

-Ona je sada sa Mateom!Očekuju dijete!

-I to si znala?

-Sretni su!Počeli su život ispočetka.Viktore,šta god da pokušaš ne možeš je vratiti.I još nešto,da si joj vjerovao i zaista je volio ne bi povjerovao tim porukama!-rekla je bijesno i udarila me tamo gdje me najviše boli zbog čega sam joj opalio šamar od kojeg je pala na pod.

-Boli te istina?-moram priznati i boli me.

-Samo me napusti.Odlazi i ne vraćaj se nikada više.Ne želim da te vidim.

-Nećeš valjda otići njoj?

-To baš i hoću.A dok ja to uradim da si nestala odavde.-rekao sam to i zalupio vratima dok sam izlazio ostavivši je da se guši u suzama.

BIZNISMEN ✔Where stories live. Discover now