2

27 8 0
                                    


  06.05.2020
  17:10

    Sunhwa se uită din nou la mesajele primite de la mama ei în care îi spunea că v-a veni cu Seunghwa în vizită la ea. Se învârtea deja de o oră în cerc. Prietena ei era plecată de dimineață, mai întâi cu locul de muncă după întâlnirea cu baiatul misterios. Știa că prietena ei e destul de sensibilă și așa că o minciună ca asta, ascunsă de atâția ani nu ar fi putut-o ierta pe Sunhwa decât după moartea ei. Nu vroia să o piardă. Își lua telefonul și îi spuse mamei sale că astăzi nu v-a putea deoarece  rămâne peste program la locul său de muncă drept minciună. Sperând să îi meargă minciuna încerca să se liniștească făcându-și un cappuccino. 

   Ușa de la intrare se deschide pe ea intrând MunSun zâmbind cu toată fața, ba chiar luminând încăperea.

    „—Ce-i cu zâmbetul ăsta așa de larg?”

     „—Îl cheamă Seunghwa! ” exclamă fericită făcând-o pe prietena ei să se înece tușind și dându-și cu pumnul în spate pentru a-și reveni.

       MinSun se uită confuză ajutând-o pe prietena ei să își revina așezându-se pe canapea amândouă arătându-i  selfie-urile pe care le-au făcut deja cei doi. Sunhwa nu știa ce să îi mai spună nebunei de lângă ea care deja făcuse și poze cu fratele ei. Își mușcă buza încercând să scape de gândurile și întrebările ce erau în capul ei.

    „—Mi-a spus că are o soră mai mică de aceași vârsta ca și mine! Din cate o descria el... în minte îmi apareai tu. Ba chiar are și același nume ca al tau. ”

    „—Uh... serios? Ce... drăguț! În Coreea e normal ca lumea să aibă aceleași nume. ” spuse agitată Sunhwa simțind cum o să înnebunească. 

     Se ridică dintr-o dată și fugi în camera ei închizându-se acolo.
MinSun se ridică și ea bătând în ușă întrebând dacă totul e în regulă. Se duse în camera ei unde își schimbase ținuta și merse în bucătărie pentru a face câteva clatite cu ciocolată pentru prietena ei. În timp ce gătea se gândi puțin la conversația pe care o avusese azi cu Seunghwa, era prea asemănătoare sora lui cu prietena ei. Poate ca uneori era proastă, dar de data asta nu. Nume asemănător, aspect asemănător, data și zodie asemănătoare. Puse pentru ea câteva clatite pe o farfurie și pentru Sunhwa pe alta adăugând și frișcă, căpșuni și caramel. Ea era singura care nu dădea niciodată foc la casa doar pentru două ouă ochiuri ( prăjite).

    Se îndreptă spre ușă bătând ușor; nu auzi nimic și încerca să apese pe clanța uși  încercând să intre, mai devreme era închisă dar acum era deschisă intră ușor în camera dar văzu că prietena ei deja dormea.

     „—Îți făcusem clătitele preferate...”

Șopti și îi lăsă farfuria pe birou trăgând draperiile și ieșind în liniște din camera. Se îndreptă spre bucătărie luându-și farfuria de pe masă mergând în sufragerie pentru a viziona k-drama ei preferata : Descendents of the Sun. 

   [ .......... ]

   Următoarea zi era una foarte agitată, mama lui Sunhwa insista să vină cu fratele ei în vizită.  Inspiră adânc aer ieșind din camera cu farfuria în mână ducând-o la bucătărie.  O văzu  fără să vrea pe MinSun dormind pe canapea și începu să râdă silențios la cât de drăguță și funny arăta făcându-i o poza imediat. Merse în bucătărie și încercă să prepare un mic dejun sănătos și fără să dea foc la casă.  Preferă doar să prepare kimchi și să folosească supa instantă. Așeză totul pe masă dar imediat intră și raza de soare MinSun care încă era somnoroasă.

    „—S-a trezit și prințesa noastră!”

   „—Oricum azi rămân peste program la lucru deci vei rămâne puțin cam mult singură. ”

   Spuse și se așeză pe scaunul din fața prietenei sale așteptând ca și Sunhwa să se așeze și să înceapă să mănânce.

    „—Cam pe la cât vii acasă? ”

    „-Cred ca pe la 01:00 dimineața ( noaptea). De ce? ”

    „—Iar te extenuezi? Vrei sa simți mirosul din spital nu? ”

     „—Ei haide, atunci era pentru ca nu am mâncat două săptămâni din cauza acelui...cum să îl numesc? Bou?”

    „—Eu nu vin după tine la spital ca să știi. ”

    MinSun rase și începutul să mănânce în liniște amândouă. După ce termină spăla  vasele și o ajută pe Sunhwa sa faca curățenie după aranjându-se pentru a merge la serviciu.
Sunhwa îi spusese mamei sale ca poate veni, așa că începuse  să aranjeze  pentru a nu îi da o impresie rea. Se simțea rău ca trebuia să își mintă prietena dar avea de gând să îi spună ori mâine ori cât de curând. 

    Timpul trecu destul de ușor. Soneria de la ușă se făcu auzită făcând-o pe Sunhwa să se emoționeze puțin chiar dacă nu îi stătea în fire, mai mult ca sigur prietena ei a molipsit-o. A inspirat puțin oxigen și a deschis ușa lăsându-i să intre. Se uita atentă la Seunghwa care era acum un băiat înalt și foarte chipeș. 

   „—Bine te-am găsit draga mea Sunhwa! ”

   Îi spune doamna Park, întinzând o pungă de cadou spre ea aceasta apucând-o delicat mulțumindu-i. I-a condus spre living spunându-le să se simtă ca acasă aducându-le  ceaiuri fierbinți și câteva deserturi.

    „—E ceva de când nu ne-am mai văzut surioară! Ești chiar foarte frumoasă. Cu ce te ocupi?”

    Întrebă curios băiatul admirându-și sora.

  
    „—Mulțumesc asemenea, pai am studiat Turismul și de aici se deduce că sunt agent de turism!”

     „—Uuu. Poate mi-ai face REturul pentru Coreea. ”

   Spune râzând la fel făcând și cele două.

  
    „—Văd că tu chiar ești fericită aici și chiar totul este îngrijit. ”

      „—Chiar sunt. Și mă bucur de decizia mea deoarece, m-am maturizat mai ușor. ”

   Spune fata rece și i-a o gură din ceai. Băiatul se uita prin cameră văzând două rame cu poze. În prima era Minsun și Sunhwa când erau micuțe, iar în a două erau amândouă de acum un an de la parcul de distracții din Coreea.  Băiatul nu văzu chiar așa de bine, dar i se părea că fata cu bluza albastră o mai întâlnise, dar nu își amintea.

    (later)

   „—Îți mulțumesc că ne-ai acceptat această vizită! Poate o să m-ai venim. O seară frumoasă să ai draga mea! ”

     „—Mulțumesc la fel! Seunghwa, ai grijă de mama. ” 

     „—Desigur! La fel și tu, ai grijă de tine! ”

   Le zâmbi cald și după ce plecă închise ușa începând a strânge totul și a spăla vasele ce iar s-au făcut. Imediat ce a terminat a mers în camera ei unde și-a făcut un duș și și-a luat pijamalele ei călduroase. Mai apoi și-a hrănit pisicile și a mers în camera ei încercând să adoarmă, uitându-se la un film. Dar nu putea dormi, Minsun încă nu era acasă.
   
  

‹CORECTAT›

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 08, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

The boy and the umbrella // Park Seunghwa FFWhere stories live. Discover now