Capitolul 4: Peste tot se vorbește de el

468 28 1
                                    

Ceva mai absurd nu am auzit în toată viaţa mea. Cel puţin a recunoscut că se poartă aşa din cauza unui pariu, dar dacă se aşteaptă să fac ce a spus, atunci e nebun.

- Nici dacă ai fi ultimul bărbat de pe pământ. Îi zic foarte serioasă şi continui să merg spre cantină fără să mă uit în spate. Nu ştiu dacă vine după mine sau nu, dar nu pot risca să întorc capul chiar dacă sunt curioasă. Mi-l scot pe Ethan din cap atunci când văd uşa de la cantină.

Stomacul meu chiorăie bucuros când simte mirosul de mâncare. Sunt paste cu sos şi ton. Adică ăsta e unul din mirosuri, dar eu asta voi lua. Nu mă interesează alte mâncăruri momentan. Mă pun la coadă şi cât timp aştept, mă uit printre mese după Cassie. Ea stă deja la una din mesele de lângă perete acolo unde stăm noi mereu. Majoritatea elevilor au un loc anume unde vor să stea, însă mai sunt elevi care se aşează aleatoriu. Din fericire, nimeni nu s-a pus acolo unde stăm noi vreodată. Acea masă e preferata lui Cassie pentru că poate să se uită la toţi cu uşurinţă.

- Domnişoară, ce îţi dau?

- O farfurie cu paste vă rog şi o apă plată. Îi spun zâmbitoare doamnei care serveşte şi scot banii din buzunar. Ea îmi pune cele cerute pe tavă şi eu îi înmânez banii, apoi atenţia ei se îndreaptă spre următorul elev.

Mă duc repede spre locul unde e Cassie şi aceasta lasă furculiţa jos ca să îmi poată face cu mâna.

- Ai spus că ajungi în câteva minute. Au trecut mai multe minute.

- Ştiu. Trebuie să îţi povestesc ce s-a întâmplat.

- Nu pot să cred! Spune prietena mea uitându-se undeva în spatele meu şi după privirea ei îmi dau seama că nu îi place ce vede. Mă întorc într-o parte ca să pot vedea şi acum înţeleg de ce a făcut acea faţă.

Grupul popularilor, adică scorpia de Jennifer, cele două clone, băiatul blond al cărui nume nu l-am reţinut niciodată, frumosul Drew şi enervantul de Ethan. În majoritatea pauzelor de masă, cei şase sunt mereu împreună şi mănâncă la masa lor din mijlocul cantinei care e cea mai spaţioasă. Sunt rare dăţile în care nu mănâncă toţi şi mai puţin rare dăţile în care Juliet Kumar mănâncă alături de ei. Ea este considerastă cea mai talentată fată din trupa de teatru şi organizează multe activităţi alături de Jennifer. Însă nu prea ştiu cum de se înţeleg cele două pentru că Juliet e foarte amabilă şi drăguţă, iar Jennifer nu e deloc aşa. Oricum, e destul de populară, însă nu vine prea des în cantină. Bănuiesc că mănâncă în altă parte. Dar astăzi este şi o surpriză. Printre cei populari, este şi Aaron Olsen. Băiatul pe care îl place prietena mea.

Scorpia de Jennifer se aşează lângă Ethan având cele două clone în dreapta ei. Juliet este fix în faţa lui Jennifer, iar Aaron stă aproape de Juliet. Drew se aşează în partea stângă a lui Ethan şi băiatul blond se pune lângă Aaron. De obicei când Juliet mănâncă alături de ei, stătea lângă Jennifer, dar se pare că azi s-au schimbat puţin lucrurile.

- Ce caută el cu ei? Întreabă prietena mea şi eu decid să mă întorc cu spatele la ei. Ce fac populari nu este treaba mea. Treaba mea e să-mi potolesc foamea cu aceste paste care nu sunt la fel de bune ca altele, dar sunt suficient de bune.

- Poate că a venit cu Juliet.

- Nu are de ce să stea cu grasa de Juliet Kumar. Spune Cassie şi văd că începe să se enerveze.

- Juliet nu e grasă.

- Tu de partea cui eşti?

- Bine, bine! E grasă. Îi spun şi îmi umplu gura cu paste.

Oare...  te plac?Where stories live. Discover now