3. fejezet - Mit csináljunk délután?

285 17 15
                                    

-El sem hiszem, hogy végre leráztuk a bátyjámat! Végre kettesben lehetek veled - ujjongott Nya, Jay-t átkarolva.

-Kapni is fogok még Kai-tól, amiért "üzletet" csináltam belőle - nevetett a fiú. - El sem hiszem, mik történtek velünk az évek során.

-Igaz... Ott volt Garmadon többször is, meg Pythor, meg Morro, és még sorolhatnám. Az elég vicces azért, hogy Nadakhanra csak te meg én emlékszem.

-Legalább ez a mi titkunk marad - kacsintott Jay, miközben megfogta Nya vállát és közelebb húzta magához. A lány ráhajtotta fejét a vállára és vagy öt percig így sétáltak, békésen.

Gyönyörű, sugárzó napsütés, csiripelő madarak, zöld fák jellemezték Ninjago egyik parkját, amin átvágtak. Egyszer csak Nya felemelte fejét, és megszólalt:

-Te mitől félsz a legjobban? - kérdezte kicsit bánatosan.

-Ez meg hogy jutott az eszedbe? - nézett rá a fiú értetlenül, de folytatta. - Attól, hogy neked, a barátaimnak, vagy a családomnak baja esik.

-Én attól, hogy nem vagyok elég jó. Mi van ha nem vagyok tökéletes, ha elrontok valamit, ha miattam mindenki bűnhődik majd egyszer, ha... - nem tudta folytatni, mert Jay megállt, szemébe nézett, mutatóujját a lány szájára helyezte, és folytatta a befejezetlen mondatot.

-Mi van ha tökéletes vagy, ha amit elrontasz azt kijavítjuk? Élvezzük ezt a napot. Végre nincs halálos fenyegetés - közben nyugtatólag elmosolyodott. Egyre közelebb hajolt a lányhoz, míg ajkaik össze nem értek. Ezt a meghitt pillanatot néhány vaku villanása szakította félbe. - Nem igaz, hogy nem hagynak minket békén egy pillanatra! - nézett körül idegesen.

-Hát, tudod ilyen a "celebek" élete - kuncogott a lány. - Jobb, ha megyünk mielőtt a riporterek megrohamoznak. Úgy is mindjárt kezdődik a film...

A kolostorban:

-Te, Kai? Mi a bajod azzal, hogy Nya Jay-el ment randizni? - kérdezte Cole. - Eddig nem volt ezzel problémád.

-Nya az ÉN húgom, és Jay el akarja venni tőlem -  felelte a lánghajú durcásan.

-Nem akarja elvenni, csak szereti. Fogadd el, hogy Nya nem kislány többé! - szállt be a beszélgetésbe Lloyd is. - Tudod, ahogy én szerettem... - ekkor megtorpant és lehajtotta a fejét. - Harumi-t.

Erre Kai megsajnálta barátját. Tudta, hogy nagyon hiányzik neki a fehér hajú lány, akkor is, ha gonosz volt. A zöld ninja olyan ember volt, aki bárkinek meg tudott bocsátani, elég hamar. Barátai elmondása alapján, pedig a Prime Emipre-ben találkozott a hasonmásával, és amíg nem jött rá, hogy nem az igazi Harumi, képtelen volt vele harcolni.

Csönd telepedett a szobára. Középen egy kék kanapé, előtte egy tévé helyezkedett el. Végre Cole megtörte a kínos csendet:

-Mi lenne, ha felhívnád Skylor-t? Olyan rég beszéltetek. Miután legyőztük az Onikat, talán akkor.

-Ez remek ötlet! - pattant fel boldogan Kai. - Veletek mi lesz?

-Vannak videójátékok, és néhány rajongó, akik aláírást akarnak - nevetett Lloyd. - Menj csak!

-Köszi skacok, ti vagytok a legjobbak! - rohant el máris készülődni a lánghajú. Néhány perc múlva csukódott is a kapu, ami jelezte, hogy elment.

-Oké, akkor most mi legyen? - nézett Cole a barátjára.

-Edzünk? - kérdezett vissza a zöld szemű.

Ninjago - Visszatérés /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now