I

43 4 2
                                    

Ines Tal je bila veoma aktivna i malo stidljiva djevojčica .Čiji su snovi bili tako lijepi ali suviše visoki da bi se ispunili.Uvjek je maštala da postane doktor i da odputuje daleko.

Imala je drugaricu kojoj je sve otvorila čak i dušu Nur Bec

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Imala je drugaricu kojoj je sve otvorila čak i dušu Nur Bec .Nur je bila uvjek nasmijana i uporna djevojčica. Zajedno su odlazile školu , šetnju zabave bile su tako reći nerazdvojne. Njihovo prijateljstvo bilo tako snažno da Ines bila ponosna što ima takvu prijateljicu. Mislila je ako nema sestru nema veze jer ona je njena sestra i sve super bilo. Nur je dolazila svaki dan da idu u školu ili da šetaju.

 Nur je dolazila svaki dan da idu u školu ili da šetaju

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Nuri nešto moram da ti kažem - reci .
- Upoznala sam Edina Kan i baš mi se svida - Ines je bila radosna.
- A gdje ko je pričaj? - Nur je bila zainterosovana odmah.
- U ponedeljak kada sam išla u šetnju , došao je kod tetke i tako smo se upoznali. - Sve je ta čudno za mene imam osjećaj da ću poletjeti kad pogledam u njegove oči boje trave, kosu kao crn gar .Izgleda previše zgodno bar za mene .
- Nur se razupitala za Edina ali svojoj prijateljici je to prešutjela. Bila jako ljubomorna na nju bez ikakvog razlog učinula da taj mladić više i ne pogleda a kamoli pozdravi Ines.
- Ines je se baš čudno osjećala ali nije sumljala u svoju drugaricu. Iako je Edin izbjegavao nju ona se pomirila s tim bolom, nastavila dalje .Mislila je da ona pogrešno protumačila sve . A Nur je to sve odradila u kratkom trenu dovoljnim rečima da ta njena prijateljica nije uredu da je luda i svake laži. Dok ona je za nju bila njena sestra kojoj ona vjeruje.
- Ines je tugovala jer svi su imali simpatije čak i njena prijateljica se hvala kako izlazi sa Elvinom i kako je popularan dječko. Koga sve djevojke željele a ona ga imala i bila je puna sebe . Sve je govorila da ona ima koliko hoće momaka. Dok Ines je gutala riječi i ćutala ali se ipak radovala,što njena drugarica je uspješna. Nije je ni u snu mogla zamisliti da njena takozvana sestra   djavo pravi. Samo što je glumiti znala kao za oskar . Nije nimalo žalila svoju drugaricu već je zadovoljno tračala sa svim djevojka o Ines a pravila se kao da je njena prijateljica.
Ali ipak igrom slučaja Ines je upoznala Onura Saran u prolazu kada se vraćala iz škole slučajno su se sudarili.
- Oprosti moja greška nisam vas vidjeo . - rekao je ljubazno.
- Da li može jedna kafa ili sok za slučajni sudar da popravimo.
- Pa ne poznajem vas ? - reče Ines izgubljeno.
- Ma nećemo daleko to samo do slastičarne i brzo će to biti.
- Bilo bi mi zadovoljstvo - reče Onur s osmjehom.
Ines je pristala na poziv njegov da bar malo promjeni svoj misao . Da ne misli na sve te gluposti koji drugi govore. Danas se zabavlja odlučno i sa osmjehom krenu prema slastičarno u pratnji Onurovoj.

 Danas se zabavlja odlučno i sa osmjehom krenu prema slastičarno u pratnji Onurovoj

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bio je lijep, sunčan dan u gradu, a Onur i Ines odlučili su se sastati u slastičarni. Onur je naručio kavu, a Ines čaj, zajedno sa svojom omiljenom kolačem.

Dok su uživali u slatkišima i razgovoru, primijetili su da se u slastičarnu ušetala violinistica. Uskoro je počela svirati nežnu, romantičnu glazbu, a sve prisutne goste slastičarne preplavio je osjećaj romantike.

Onur se nasmijao, pogledao Ines i rekao: "Zar ovo nije savršen trenutak za ples?" Ines se nasmijala, sretna zbog njegove ideje, a zajedno su ustali i počeli plesati usred slastičarne.

Dok su plesali, nisu obraćali pozornost na ostale goste u slastičarni. Samo su bili u svom svijetu, u kojem je bila samo ljubav i glazba. Na trenutak su zaboravili na sve probleme i brige u svom životu.

Kada je pjesma završila, Ines se naslonila na Onur, osjećajući toplinu njegovog zagrljaja. Pogledala ga je u oči i rekla: "Hvala ti što si ovaj dan učinio tako posebnim." Onur joj se nasmijao, uzvratio zagrljaj i rekao: "Sve za moju voljenu."

I tako su, okruženi slatkišima i romantičnom glazbom, Onur i Ines nastavili uživati u prekrasnom danu i jedno u drugome.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 14, 2023 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Samo Budi Tu Where stories live. Discover now