71

15.5K 381 6
                                    

"Tam o sırada yaslandığı duvarın diğer yüzündeki kitapçı dükkanının açılan kapısının sesi kulaklarını doldurdu. Eli pantalonunun beline sıkıştırdığı sıkıştırdığı silahına giderken nefesini tutmuş, her şeyi duymak için kulaklarını kabartmışt...ı. Başının yarısı, sadece bir gözü ve dudağının yarısı görünecek şekilde duvarın kenarından sesin geldiği yere baktı. Gözüne ilk çarpan uzun, dalgalı siyah saçlar oldu. Yan profilini görmesine rağmen saçları önüne düştüğü için yüzünü görememişti. Genç adamın bakış açısından oldukça narin görünen elleri soğuk yüzünden kasılmaya başlamış bir şekilde dükkânın kapısını kilitlemeye çalışıyordu. Tek omzuna taktığı sırt çantası da dâhil baştan aşağı siyah giyinmişti.

Davetsiz gözler henüz on sekiz yaşında olan genç kızı incelerken, kız her şeyden habersiz bir şekilde önüne düşen saçlarını geriye doğru attı. Ve katil kurbanının yüzünü canlı olarak o zaman gördü. Ulaşabildiği tek fotoğraf yıllar önce çekilmiş küçük bir kızın fotoğrafıydı; ama yine de onu hemen. tanımıştı. O küçük kızı ne kadar da andırdığını görmek genç adamı şaşırtmıştı; fakat o küçük kıza benzediği gibi, genç adamın gözünü karartmasına sebep olacak birine daha benziyordu. Kız abisinin bir kopyasıydı adeta.
.
.
.
Genç adam silahını kıza doğru yönelttiğinde içinde hiçbir kıpırtı oluşmadı. Ne bir tereddüt, ne bir acıma. Birazdan cansız bedeni öylece yere serilecekti. Kız son kez dükkânın kapısını kontrol ettikten sonra gitmek için arkasını döndü; ama bir şey durmasına sebep oldu.Genç adamın kaşları çatılırken mümkünmüş gibi daha çok dikkat kesildi ve kızın durup dururken yüzünü aydınlatan gülümsemesi afallamasına sebep oldu. Daha ne olduğunu anlamadan kız sırt çantasını zarif bir şekilde kaldırımın kenarına koyarak yere eğildi.

"Üşüdün mü sen?" Kızın sesi ıssız sokakta rahatlıkla duyuluyordu, genç adam kendini hazırlıksız yakalayan bu olay karşısında iyice afallarken bir kedi görüş açısına girdi. Genç kızın gülümsemesi iyice yüzüne sarılırken üstündeki kıyafetlere zıt renkte olan kedi yavaşça ona sokuldu.

yabancı ( kesitler)Where stories live. Discover now