♧3♧

2.4K 106 20
                                    

7 óra. 7 órát szenvedtem végig Zack mellett. Nem egyszer gondoltam át hogy mennyi esélye lenne annak, hogy meghalok, ha kiugranék az első emeltről. De 2 óránk a másodikon volt megtartva. Na. Ha onnan ugranék, lehet hogy szét placcsannék. De az sem biztos.

Zack egész nap idegesített a sok perverz, és idióta dumájával. Van egy jobb ötletem. Inkább őt lököm ki az ablakon. Minek nyirjam ki magam egy hülye miatt? Inkább a hülyét kell kiírtani. Ezerszer jobb ötlet.

A csuklóm még mindig fáj, de már tűrhető. Nem kiáltok fel ha meg kell mozdítani. Ami eléggé nehéz volt a napba, hogy ha picit is megmozdítottam kis híján üvöltöttem. És pont a jobb kezemet kellett ennek a gyerekes baromnak elszorítani. Kösz, pont jobb kezes vagyok. Esküszöm egyszer kinyírom.

Lassan ballagunk a járdán haza felé. Igen, többes szám. Zack velem tartott. Szerintem fog is egy darabig.

Csendesen kullogunk a betonon, mellettünk pedig néha- néha elhalad egy kocsi.

Majd váratlanul meg áll. Kérdőn nézek rá. Felnézek az épületre, ami miatt megálltunk. Dohány bolt. He?

- Várj meg, mindjárt jövök.- mire el ért  volna a tudatomig, már a boltba volt. Persze. Ő mar 18. Én még be sem mehetek. Igazságtalanság.

De komolyan dohányzik? Nem egészséges. Tüdő rákot okoz. Persze ha letüdőzi. Ha nem, akkor meg szájrákot kap. Mindkettő rossz.

De miért érdekel? Idióta vagyok. Azt csinál amit akar. Nem rég még azt akartam, hogy kinyirom. Most meg.. aggódnék? Nem, lehetetlen! Én nem aggódnék egy ilyen gyökérért. Azt csinál a szervezetével amit akar. Ha ki akarja nyírni magát, hát tegye. Nem bánom.

- Na, itt vagyok.- lépett mellém, amivel kibillentett a gondolkodásomból. A kezében két doboz cigaretta díszelgett. Majd a kezembe nyomott egy Multi+ Hell-t. Kérdőn néztem rá.

- Öhm. Köszi. De miért vettél?

- A kezed miatt. Ilyen bocsánat kérő Hell.- legyintett mosolyogva, és kivett egy szálat a dobozból. Halványan mosolyogva bontottam fel az energyt. Ekkor eszembe jutott valami.

- Te honnan tudtad hogy energyt iszok?- lepődtem meg.

- Reggel..- fújta ki a füstöt, majd folytatta.- Érezni lehetett a lehelleteden. Ezt is meglehet. Akár az alkoholt, vagy a cigit.- szívott bele a füstrúdba.

- Értem.. - motyogtam, és kortyoltam egyet a dobozból.- Mióta cigizel?- kérdeztem hirtelen. Miért kérdeztem meg? Talán megakarom ismerni? Nem! Hülyeség..

- 2-3 éve.- válaszolta lazán. 15 éves kora óta? Jézusom.

- Ugye tudod hogy nagyon nem egészséges.

- Mintha az ott jobb lenne.- mutatott mosolyogva a kezembe levő narancssárga dobozra.

- Már ne is haragudj, de ez gyors halált okoz. Az ott. Az a bűzrúd, pedig hosszú, és fájdalmas halált. És érdekes, 7 éve iszom, és élek.

- 10 évesen szoktál rá? És engem oktatsz ki?- nevetett fel.- Ellenérv. A szívroham bármikor utol ér. Így nem tudsz elbúcsúzni a szeretteidtől. Ha rákos vagy, akkor igyekszel minden idődet a számodra fontos emberekkel tölteni.- dobta el a csikket. Igaza van. Ebbe tényleg. Bármikor megtalálhat a halál. Akár most is. Vagy holnap. Kitudja mennyi időm van hátra? Lehet, hogy 2 óra múlva már holtan fekszem a szobámba. Vagy..
- Héj.- karolt át, mire hirtelen össze rezzentem.- Ezzel most nem a szív rohamot akartam rád hozni.- nevette el magát.

- Micsoda szó vicc.- dünnyögtem.

- Ne legyél már ennyire komor, Marky.- vette ki az energyt a kezemből, és egy jó nagy kortyot lehúzott belőle. Majd vissza adta. Kis híján majdnem megitta.- Csak vigyázok rád.- vigyorgott rám. Mire dühösen megittam a maradékot.- Marky. Azt hiszem ezt hívják úgy, hogy közvetlen csók.- pillantott le rám, mire félre nyeltem az italt, és vad köhögésbe kezdtem.

Magamnak Akarlak~Where stories live. Discover now