Bölüm 1

41 8 2
                                    

22/05/2020
________________________________

Genç adam, elindeki baston yardımıyla önündeki engelleri aşarak pencereye yaklaştı uzun bir süre pencere camına çiseleyen yağmur tıkırtılarını dinledi sonra kanepenin üzerinde duran atkıyı üzerine alarak balkona çıktı o buram buram kokan toprağın kokusunu nefessiz kalmışcasına derin bir şekilde içine çekti sonra mutlu olur gibi mırıltılar çıkardı içinden 'çok güzel kokuyorsun' dedi. Toprak sevdiklerimizi aldığı için mi böyle güzel kokardı, yoksa bizi biz yapan olduğu için mi kendimizi ona ait hissederdik bu düşüncelerden uyanmasını köpeği Kıtmir'in havlaması ayırmıştı.
"Oğlum yine ne oldu bakalım ne gördün o güzel gözlerinle"
Köpek yine havlamayı sürdürdü sanırım açıkmış olmalı diyerek mutfağa yöneldi elini dolapların kulplarına götürdü dokunarak köpek mamalarının olduğu yeri buldu konserveyi alıp kabın bulunduğu yere yöneldi ve mamayı kaba döktü ardından Kıtmir de afiyetle yemeğe koyuldu. Bileğindeki alarm ötünce ikindi vaktinin geldiğini anlayarak banyoya yöneldi abdest aldı ve namaz kılmak için odasına gitti yere eğilerek seccadesine yöneldi sonra ayağa kalkıp niyet edip namazını edâ etti. Bugünleri gösteren  Rabbine sayısız şükretti içinden tefekküre daldı Rabbini zikretti, ardından oturma odasına bastonu yardımıyla giderek masadaki televizyon kumandasını aldı televizyonu açtı haberlerde ünlü aktör Henryy Cavill'ın ölümünden tam 4 yıl geçmişti hayranları ona anma programları düzenlemiş ve onun adına kutsal ruhtan bağışlanma duasında bulunmuşlardı. Genç adam, az çok tahmin edebiliyordu yaptıklarını mumlarla birlikte kilisenin önünde ilahiler söylüyor papanın karşında dua ediyorlardı, genç adam kafasını sallayarak bütün bu olanlara içtenlikle bir kahkaha attı kimse bilmiyordu tırtıl öldüm diye Allah'a yalvarınca, Allah'ta ona daha güzel bir hayat verirmiş,tırtılsa Allah'a yaptığı dualara şükredermiş Ruşen de o hesap öldüm derken Allah ile yaşamayı bulmuştu asıl ölü olan ondan önceki hayatıymış da haberi yokmuş. Zaten hayatta hangimizin olanlardan haberi vardı ki kimimiz elimizdeki nimetleri bilmezken bir başkasının şükür sebebi olduğunu görmezden gelirdik, ama görmeseler bile kalbi ile gören gözler de vardı bu dünya da belki de dünya dönüyorsa öyle insanların hatrına dönüyordu da haberimiz yoktu, kapının çalınmasıyla Ruşen bastonunu alarak kapıya yönelip kapıyı açtı.

-Buyrun
-Merhaba Ruşen Yalçın'la mı görüşüyorum?
-Evet benim
-adınıza kargo var şuraya da bir imza atarsanız size zahmet
-Nereye?
Adam genç adamın elini imza alanına götürdü.
-İyi günler Ruşen bey
-Sizede

Varla yok arasında gülen Ruşen neyin geldiğini çok merak etmişti tabi onunla birlikte köpeği de meraklanmıştı havlama sesinden bunu anlamak mümkündü, kargoyu açmaya çalıştığında içinde ne olduğunu anlamak için elini içinde gezdirdi bu bir plakete benziyordu ,elini daha da gezdirince küçük noktaları farketti anlaşılan bunu gönderen kişi durumunu biliyor ve oyununu ona göre oynuyordu plakette yazan şey ise "yılın en iyi kaçkını" yazıyordu.
Kendisini düşünceler sardı varlığını uzun bir süre gizlemeyi başarmıştı şuan kim onun peşinde olabilirdi ki hemde yerini bulmuş bir vaziyette.

****************

13/09/2013
_____________________________

-Duydunuz mu?
-Yok artık inanmıyorum
-Şaka felan mı dostum
-Güne bu haberle başlamak bomba gibi bişey umarım elimizde patlamaz

Gülfidan elinde çiçekli siyah çantası ve taş rengi kısa trenci ile birlikte haber bültenine giriş yapmıştı ki toplaşan kalabalığı ve uğultuları gördü.

-Noluyor burada?
Soru soran gözlerle etrafa bakıyordu
-Senin ki intihar etmiş
-Benim ki....... Anlamadım?
-Henryy Cavill şu hayranın olduğu adam
-Ne ?

Has llegado al final de las partes publicadas.

⏰ Última actualización: May 24, 2020 ⏰

¡Añade esta historia a tu biblioteca para recibir notificaciones sobre nuevas partes!

Ruşendil (gözlerin görmediği bir dünya)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora