Díl 23 - Šťastné a veselé III.

545 29 0
                                    

Severus si celou cestu ze svého bytu do Velké síně nadával do pitomých idiotů. Proč se sakra musel zmínit, že jej Minerva nutí jít na snídani v pyžamu? Pitomá bradavická tradice! Samozřejmě, že se toho háďata chytla! Capala před ním navýsost spokojená v pyžamech, nových chlupatých ponožkách a papučích, až za roh nadšená z dárků, které dostala. Ale na druhou stranu - aspoň mu ani jeden z nich nenutil to ohavné růžové pyžamo. Lektvarista se tedy ve svém černém pyžamu zachumlal do svého černočerného županu a vrhal nasupené pohledy na všechny strany, když vstoupil do Velké síně.

Selena s Dracem rychle překonali šok z pohledu na profesory v nočních úborech, stejně jako potutelné úsměvy, a zamířili poděkovat za dárky. Selena mluvila s lékouzelnicí, zatímco Draco - světe, div se - rozmlouval s Hagridem.

Lektvarista s výrazem ‚nechci slyšet ani slovo' přišel až ke třem volným židlím a zrovna se rozhodoval, jestli je menší zlo sedět vedle Minervy nebo Horacia, když jeho Sofiinu volbu vyřešila háďata. Se smířeným povzdechem se tedy usadil vedle profesorky Přeměňování.

Nadšení jeho Zmijozelů však spolu s hořkou černou kávou a výbornou snídaní způsobilo, že se přece jen přestal mračit, jakoby ho nutili k sňatku. Ne, že by se usmíval... Ale nemračil se. Dokonce ani na hejno přilétajících sov.

Když před Selenou přistál puštík s podezřele vyboulenou dopisní obálkou, se zájmem sledoval, jak mu ji opatrně sundává z nohy. Opeřenec spokojeně odletěl a dívka zaujatě prohlížela dopis.

„To je od Blaise!" vypískla nadšeně a okamžitě ho roztrhla. Na stůl vypadly dva prapodivné náhrdelníky, které zběžně prozkoumala a dala se do čtení. „Píše, že ho máma donutila jet s ní do Afriky... Že prý poznávat kulturu, ze které pochází. Ty víš, odkud je?" otočila se na Draca.

Ten se zamračil: „Myslel jsem, že se narodil tady..."

„Jo počkej, už to vidím! Nechápe, proč tam musel, když už je třetí generace, co žije v Británii. Jeho máma asi hledá dalšího manžela," uchechtla se. „Nepočítal, že bude mimo Británii, takže tohle sháněl narychlo a je to jen hloupost. A omlouvá se, jestli dopis přijde pozdě, protože poslat to z Afriky je prý na hlavu. A mám Vás pozdravovat, pane profesore!" otočila se s úsměvem na lektvaristu, který zrovna usrkával svou kávu. Drobně přikývl.

Selena s Dracem tiše dočetli dopis. Severus předpokládal, že jim Zabini píše, jak hodlá vyřešit svůj vlkodlačí problém. A doufal, že bude schopný jej vyřešit... Koutkem duše však byl smířený s výletem do Afriky - háďata by mu to neodpustila. Avšak, jak se později ukázalo, před úplňkem bude zpátky v Británii, tudíž bude schopný uskutečnit původní řešení.

Pokračovali v jídle sotva pár minut, když Seleně spadl do čaje další dopis. S protaženým obličejem ho vytáhla a kouzlem osušila. Zatímco se snažila vyluštit, co jim píše Chris, Draco od stejného osudu zachránil dopis od Grace.

Čtvrtá sova mířící k háďatům byla o dost větší než ty předchozí. Na balíčku, který přinesla, byla pečeť s W. Selena s Dracem si vyměnili udivený pohled a převzali balíček. K Severusovu zděšení (a naprostému úžasu všech ostatních) jim dvojčata Weasleyova poslala prototypy některých svých výrobků a hromádku sladkostí vlastní výroby. Draco ji po chvíli nedůvěřivého zkoumání odsunul s tím, že je zkusí po snídani. Pro případ, že by se třeba zbarvili nazeleno nebo něco... Přesto byli potěšení, že si na ně Fred s Georgem vzpomněli a hned po snídani plánovali zaběhnout do sovince s dopisem. Jejich dárek nečekali, takže před pár dny rozeslali dopisy jen starším prefektům, bývalým prefektům a Zabinimu.

V lásce a válce II - Dvojí krevKde žijí příběhy. Začni objevovat