tanıtım | kubbealtı sihirbazlık okulu

2.8K 275 725
                                    

KUBBEALTI SİHİRBAZLIK OKULU

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

KUBBEALTI SİHİRBAZLIK OKULU

Kubbealtı Sihirbazlık Okulu, Anadolu'nun ilk toplu büyücülük okulu olma özelliği ile birlikte 12 Temmuz 1930 yılında resmi olarak okul statüsü kazanmıştır.

Karadeniz'in, iç kesiminde, engin bir kayalığa inşa edilmiş olan Kubbealtı, bir okul olmadan önce I. Dünya Savaşı'nda savaşan büyücüler tarafından bir manastırdan sığınağa çevrilmiştir. O yıllarda, nüfusu iyice azalan büyücü halkı bu sığınakta yaşamışlardır.

I. Dünya Savaşı'nda Kubbealtı'nda yaşayan büyücü halkları ile beraber Kubbealtı bir karargah olarak kullanılmaya karar verilmiştir. Bu yıllarda kod adı Hisar olan bu karargah, ileri ki yıllarda da bu isimle bilinmeye devam edecektir. 

Savaş'tan sonraki yıllarda büyücü eğitiminin önemli olduğunu ve yerel okullar yerine toplu bir eğitim merkezinin açılmasına karar verilmiştir. Büyücülük İdaresi Müdürlüğü, Kubbealtı'nı hem anlamını korumak hem de kullanılmaya devam etmesini sağlamak amacıyla Kubbealtı Sihirbazlık Okulu'nu kurmuştur.

Okul hala devlete bağlıdır ve ortaokul-lise olarak ayrılmış iki kısımdan oluşur. Burada alınan eğitim büyü-dışı'ların eğitimine denk olarak kabul edilir. 

Tabii, yapı okula çevrilmeye karar verildiğinde içine birçok değişiklik yapılmıştır. Özellikle Karargah olarak kullanıldığı yıllarda önemli kararlar alınan ve aynı zamanda yapıya ismini veren Kubbealtı odası, genişletme büyüleriyle bir toplanma salonuna çevrilmiştir. Aynı zamanda tepesine, ismine uygun bir şekilde büyüyle kubbe yerleştirilmiştir. Özellikle çini süslemeleriyle, hoş bir mavi renge bürünmüştür toplanma salonu. Buraya ayrıca dört farklı, uzun masa koyulmuştur. Öğrenciler ve öğretmenler yemeklerini bu salonda yerler.

Sınıflar ana binaya yerleştirilmiştir. Her dönemde, bir sınıfa sığabilecek kadar öğrenci olduğu için sınıf sayısı yeterli gelmiştir.

Ana binanın iç tarafında kalan Orta Bahçe, yine büyülerle genişletilmiş, yer yer yeşillendirilmiş ve aynı zamanda yıpranmış döşemeleri değiştirilmiştir. Böylelikle ana yapısı bozulmadan manastır yeni bir görüntü kazanmıştır.

Anadolu yüzyıllar boyunca birçok farklı topluma ev sahipliği yaptığı için, yüzyıllar içinde çok farklı büyücülük kültürleri gelişmiştir. Kubbealtı'nın amacı, bu farklı gelenekleri tek çatı altında toplamak ve birlik duygusunu geliştirmektir. Aynı zamanda her kültürün kendi kimliğini kaybetmemesi için okul buna göre düzenlenmiştir.

Kubbealtı, hiçbir şekilde büyü-dışı'ların giremeyeceği bir alana kurulmuştur. Kurtuluş Kayası'nın güney yakasına inşa edilen Kubbealtı, her türlü dış saldırıya karşı savunması yüksektir. Uçsuz bucaksız çam ormanlarıyla kaplı tepelerin ortasında kalan Kubbealtı, aynı zamanda çeşitli büyülerle de büyü-dışı'larına karşı korunmaktadır.

Kubbealtı Sihirbazlık Okulu ϟ harry potter evreniWhere stories live. Discover now