15.

2.9K 71 2
                                    

CARMEN

Zkoušela jsem na sebe své nové šaty, které mi perfektně padly. Měla jsem opravdu radost z toho, že jsem na sebe sehnala něco tak skvělého a impozantního. 

Šaty končili pár centimetrů nad mými koleny, upnuté, stříbrné se zlatými flitrhy, vypadalo to úžasně.

,,Otec tě volá Carmen, běž za ním do kanceláře." S polo úsměvem odešla pryč.

Má tvář byla velmi usměvavá, seběhla jsem do přízemí a zaklepala na otcovu pracovnu: ,,vstupte. " uslyšela jsem a vstoupila dovnitř.

Otec si mě prohlédl a věnoval mi nejmenší úsměv světa, uviděla jsem zde i Aideena.  Posadila jsem se podél jeho obrovského stolu a čekala co se bude dít.

,,Příští týden se na večeři staví nejmladší hlava New Yorku, Jason McCann, provdáš se za něho krátce po tvých osmnáctých narozeninách." Vyhrkl rychle a přestal mi věnovat svou pozornost. Pravděpodobně čekal nějakou scénu, kterou mu nedopřeji. Nestojím o nějaký banalní trest. Místo toho jsem se zamračila: ,,nechci si vzít muže, kterého ani neznám!" Křikla jsem a postavila se, Otec se taktéž postavil: ,,nekřič na mě. Poznáš ho  a vezmeš si tyhle šaty!" Rozkázal opravdu hnusným tónem hlasu.

Vyběhla jsem z jeho kanceláře a do očí se nahrnuli pomalu slzy.

Spadla jsem na svou postel a nechala vytrysknout vodopády slz, které jsem se nesnažila ani utírat.

AIDEEN

moje mladší sestřička byla na pokraji zhroucení. Omluvil jsem se otci a vyběhl schodiště, zamířil jsem do pokoje Carmen a bez klepání vstoupil dovnitř.  Ležela na břiše s hlavou zabořenou v huňatém polštáři a její vzlyky se nesly celým pokoje, měla by se utišit alespoň kvůli otci. Divil jsem se, že zde nebyla matka, aby jí utěšila.

,,Carmen, šš." Sedl jsem se a pohladil svou sestru po vlasech, když má matka nestojí ani za To, by tu byla pro svou dceru, tak se o ní musím postarat já. ,,Aideene?" Zavzlykala o něco hlasitěji než předtím, ale to bylo tím, že konečně zvedla hlavu. ,,Jsem to já." Napřáhl jsem ruce ve snaze jí obejmout.  Posadila se a její obličej byl smáčen v slzách oči červené, vřel mnou vztek. Objala mě a já jí pevné objetí vracel. ,,teď mě dobře poslouchej." Dlaně jsem položil na její ramena a odtrhl jí od sebe: ,,Na ten seznamovací večírek či co to je půjdeš a předvedeš se v celé své kráse, jsi krásná. Ale pak odejdeme spolu a on tě mít nikdy nebude, začneme nový život." Řekl jsem s naprostou vážností v hlase. Dívala se na mě jako kdybych upadl  z nějaké jiné planety a ona mi nerozuměla: ,,vždyť to by znamenalo zradu, kdyby mě našel, tak by mě mohl i zabít a to i tebe. " na novo stekly slzy: ,,a co Sydney, nemůžeme jí tu nechat samotnou." Na to jsem měl až moc rád obě své sestry, musel jsem jednat: ,,až přijde čas, přidá se k nám. Slibuju. " znovu jsem jí přitiskl ke své hrudi a poté odešel z jejího pokoje.

****        ****

CARMEN

Má matka mi pomáhala s mou vizáží a mým vzhledem na dnešní večer. Vypadala jsem kouzelně, ale nechtěla jsem takhle vypadat před mužem, kterého jsem si musela vzít. Nepotřebovala jsem pro něho být atraktivní.

,,Otec to nemá v hlavně v pořádku." Spustila Sydney krytický komentář: ,,Važ slova!" Křikla na ní matka a poté odvrátila pohled zpět k mé osobě: ,,vypadáš báječně darling." Vtiskla mi pusu na čelo a vedla mě směrem dolů do menšího salónku, kde mě otec představil nejmladší hlavě New Yorku, jeho otci a matce a bratrovi.

Pohled jsem zabodla do země a přála si, aby vše rychle skončilo. ,,Necháme vás o samotě." Pronesl otec a na vyzvání všichni opustili místnost.

Bála jsem se zůstat sama s mužem, kterého jsem nikdy předtím neviděla, neznala: ,,Jsi kouzelná dívka." Prolomil ticho svým hlubokým a velmi autoritativním hlasem, neodpovídajíc jsem stále zkoumala své místo na zemi. Byla jsem ráda za jeho odstup, který byl sotva na dva, tři velké kroky. ,,Jsem Jason." Zaslechla jsem to poslední než jsem padla do mdlob.

The Crawfords family✔️Where stories live. Discover now