01.09.2014. 6 sati i 10 minuta

127 7 4
                                    

Oko 4 mjeseca ranije...

"Alexis... OMG koliko ti treba da se probudiš ustaj zakasnit ćeš na vlak."-čujem mamu kako nervozno govori. Protrljam oči okrenem se na drugu stranu i povučem prekrivač preko glave te kažem

"Ti nisi normalna."

"Zakasnuti ćeš."-govori i trese cijelo moje tijelo.

"Jeli ta glupača ustala?"-čujem bratov dubok glas što me iznervira pa naglo ustanem i odgovorim.

"Bitno da si ti ustao na vrijeme mamini sine!"-mama se nasmije našim svakodnevnim prepirkama i tiho kaže

"Ooo da ustala je."-lijeno se izvučem iz toplog kreveta i odem put toaleta živčano uđem ne planirajući izaći iz njega idućih 30 minuta.

"Kravo izlazi."-čujem brata kako lupa po vratima.

"Glup je onaj koji kaže da si stariji, odgovirniji i pametniji, a vlastiti sestru nazivaš kravom. Odjebi moj je toalet pišaj u gaće nije me briga."-kažem stavljajući pastu na četkicu.

"Evo zašto želim dva toaleta mama."-kaže.

"Sreća nije vam otac doma, vas dvoje niste normalni."-promrmlja mama iz sobe. Tako nekako traje moje život. Svađa i svakodnevna svađa s bratom. Zadnje dvije godine i nije bilo toliko svađe jer je išao na koledž koji i nije baš toliko blizu, pa je doma bio samo vikendom. Sad je red na meni ja krećem sa njim. Nadam se velikom izvjegavanju između nas dvoje čak i u hodnicima.

...

"Zakasnit će moooo."-govori lupajući po vratima. Naglo ih otvorim pa kažem

"Carlos hoćeš prestati histerizirat."-prođem pokraj njega pokušavajući isključiti njegov glas. Skupim iz sobe već spremljen kufer pa uzemem torbu i u nju ubacim sve ostale stvarćice koje mu trebaju pa se spustim na donji kat kod mame moleći je da me poštedi odlaska na ovaj koledž

"Mama molim te, ne želim ići na ovo sranje."

"Alexis postaješ smiješna. Ovaj koledž je jako dobar za tebe. Pokazao je velike rezultate. Uostalom moraš se osamostaliti i socijizirat. Hajde zakasniti će te. Ne želim vas pustiti, ali moram. No vidimo se već za vikend."-kaže i da nam doručak koji je spremila za kasnije.

"Vidimo se mama."-kaže Carlos i pozdravi se sa njom. Poljubim je i izađem za Carlosom-"Valk kreće za 15 minuta požuri moramo uhvatit taxi da stignemo na kolodvor."-kaže Carlos koji je dosta daleko ispred mene.

Na kolodvoru u gradu gdje je koledž (London)

Carlos izađe iz vlak noseći naše stvari, a  ja za njim osjećajući moj užasnuti izraz na licu. Ne želim biti ovdje, ne želim na ovaj koledž, ne želim ništa od ovog. "Čuvaj stvari, vraćam se odmah."-kaže ostavljajući stvari na nekoj klupici. Klimnem glavom i nastavim gledati u nebo, londonsko nebo...

"Hej gledaj kuda ideš."-kažem ljuto na osobu koja se upravo sudari samnom.

"A ti ne gledaj u nebo."-kaže-"Ima nešto zanimljivo na njemu?"-pita i podigne pogled na nebo. Zbunjena sam njegovom ljepotom da mi je sad zapravo drago što sam se zabila u njega. Nakon dugog gledanja u njega bar se meni to činilo dugo odgovorim

"Možda."-lagano se nasmiješi i kaže

"Oprosti."-pa ode. Predivan je. Nisam sigurna jesam li prije vidjela ikoga poput njega. Jednostavno odjeven, a zapravo savršeno, sa frizurom kao iz snova i predivnim rupicama na obrazima koje poželim polizati. Srce mi poskoči kad ga ponovo vidim kako se vraća prema meni. Okrenem mu leđa skupim stvari i potrčim bratu kojeg ugledam u daljini.

"Idemo?"-pitam ga. Klimne pa uzme svoje stvari kada skuži da su mi postale preteške. Žudim da ponovo vidim onog ljepotana, ali ne mora značiti da je lijep u duši onoliko koliko je izvana. Ta me činjenica rastuži, ali još me više rastuži činjenica da ga možda više nikada neću vidjeti.

...

"I evo ga.."-kaže Carlos kad mi se otvore ogromna vrata,a ja dobijem pogled na ogromni smeđi "dvorac" sa predivno obrađenom travom sigurno redovito zaljevanom-" IMPERIAL COLLEGE LONDON – Jedan od najpriznatijih Sveučilišta, izuzetno visoko rangiran kada je u pitanju kvaliteta istraživačkih programa koji se tiču globalnog zdravlja, klimatskih promjena, istraživanje energetskih resursa itd. Po pitanju stručnosti predavačkog osoblja,  na bodovnoj listi za ocjenjivanje stručnosti, od mogućih 24, njihovi bodovi se kreću od 21-24. Uz programe za znanstvena istraživanja, na fakultetima postoje i odlični programi za osnovne i postdiplomske studije. Znaš imaš sreće što..."

"Dobro Carlos možeš prekinuti jasno mi je..."-uđem za ostalim studentima pa od svog tog smrada na knjige u velikoj prostoriji sa ogromnim stropom zadobijem želučane probleme.

"Ti u ovaj red ja u ovaj."-pokaže na ogromni red ispred mene pa krene ostavljajući mi neke papire koje moram predati i moje stvari. Umorna od čekanja sjednem na svoj kufere i pogledam na papir koji mi do sada i nije bio toliko bitan.

"Alexis Sky Corson.."-začujem muški ne baš toliko poznati glas-"Sestra Carlosa Corsona."-shvatim to kao pitanje pa kažem lagano okrećući se

"Možda, zavisi tko pita."-kad se okrenem opet dobijem pogled na najdivnije čupavo biće na zemlji.

"Harold Edward Styles, ali zovu me Harry."-kaže pa nabaci osmijeh i pokaže najljepše zube na kugli zemaljskoj. Kako netko može odoljeti ovom.

"Ja ću te zvati Harold."-kažem, ali ono zašto ostavim za sebe. Ne možete samo tako nekom reći da ima seksi ime.

"Kako god ti hoćeš.. Nisam znao da Carlos ima sestru."-kaže pa počne komapat po svom ruksaku.

"E pa sad znaš."-krenem naprijed jer red postaje sve manji.

"I to onu koja gleda u nebu."-nasmijem se pa pogledam u pod-"Sa imenom Sky."-nasmije se, a moj pogled krene na njegove rupice-"Ima tu neke simbolike."

"Ima."

"Činiš se zanimljiva, zgodna."-odmjeri me-"To i jesi..."-sad me pogleda duboko u oči pa kaže-"i tajanstvena."

"To zadnje nisam, ja sam ti kao otvorena knjiga."-kažem i progutam knedlu u grlu.

"To će mo još vidjeti."-namigne pa krene prema svom redu za prijavljivanje. On je u razredu sa mojim bratom. Pozdravi se sa Carlosom i ostalim oko njega. U mom promatranju prekine me neka gospođa za pultom, pristojno odjevena i uglađena.

"Dobar dan i dobrodošla."- kad kaže sa svojim hrapavim glasom ja joj se na sliu pristojno nasmijem.

_______________________________________
Vidjela sam sve te vaše kom pa nastavila pisati nadam se da ce vam se svidjeti... Ako je ostavite komentare,ostavite svoje mišljenje, govorite ostalima za ovu priču i ono uživajte :)
Usput sve najbolje u 2015 xx

Maybe? (CROATIAN)जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें