5 | bakanlık'taki ikinci kat

436 56 64
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

bakanlıktaki ikinci kat

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

bakanlıktaki ikinci kat

. . .

Bakanlık pek alışageldiğim bir değildi. Hogwarts'tan mezun olduktan sonra James ve Sirius her ne kadar Seherbaz'lık eğitimlerine başlayıp, günlerinin çoğunu burada geçiriyor olsalar da bir kurtadam olarak benim Bakanlık'tan içeri adım atmam bile hoş görülmezdi.

Fakat bugün Dumbledore'un arkasında kuyruğu gibi yürüyordum ve haliyle insanlar, onun parlaklığına öyle dalmıştı ki, arkasında yürüyen zayıf kurtadamı görmüyordu. Hayır, hiç şikayetçi değilim. Hatta Dumbledore'un gölgesine sığınmak kadar güvenlisi yoktu bana göre.

Atrium'un geniş holünden ilerleyip, altın işlemeli asansörlerden birine bindiğimize kafamızın üstünde bir kağıt karmaşası dönüyordu. Dumbledore asansörde yeniden birkaç insanla laflamaya başladığında, asansörün en arkasına sıkışmış olan ben metalin soğukluğunu sırtımda hissediyordum ve şaşkın şaşkın etrafı süzüyordum. Asansörlerin bu kadar hareketli olması rahatsız ediciydi.

Dumbledore, en aşağı katlardaki bir salonda Büyüceşura toplantısına katılacaktı fakat bana söylediği tek bilgi buydu. Toplantı bir duruşma mıydı yoksa sadece sıradan görüşmelerden biri miydi, bilmiyorum. Dumbledore ise öyle kibar reddetmişti ki sorularımı, daha fazlasını sormaya utanmıştım.

İkinci katta bir dong sesiyle durduğumuzda, Albus Dumbledore yeşil renk kep giymiş, siyah cüppeli, yaşlı başlı bir büyücü ile konuşarak asansörden indi. Ben de kapı kapanmadan son anda kata doğru zıpladım.

Burayı biliyordum elbette, Sihirsel Yaptırım Dairesi'ydi. Seherbaz Karargahı, Sihrin Uygunsuz Kullanımı Büroları ve elbette Büyüceşura İdari Hizmetleri buradaydı.

Aslında sandığımdan daha fazla tanıdığım vardı bu katta. Albus Dumbledore beni unutmuş bir şekilde, daldığı koyu sohbetle koridor boyunca ilerlerken ben de birilerini görürüm umduyla etrafa bakınıyordum. Gerçi çoğu Seherbaz tanıdıklarım ölmüştü ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı üyeleri ile bağlantımı keseli yıllar oluyordu.

öyle bir geçer zaman ki ‧ remus lupinWhere stories live. Discover now