cinque

294 21 14
                                    


Sforza krallığı

Sarayın içindeki taç giyme töreninin tatlı telaşı yerini maskeli balo hazırlıklarına bırakmıştı

Sarayın balo salonu özenle süslenmiş , masalar gelecek misafir krallıklar için ayırtılmıştı ve ülkenin her bir yanından en iyi orkestra ve müzisyenler getirtilmişti.

Kraliçe sofia ise balo için hazırlanmış ve balo salonuna doğru ilerlemeye başlamıştı salonu son kez kontrol etmeliydi , ne de olsa bir sorun çıkmasını istemezdi değil mi?

Salondaki hazırlıkları kontrol ettikten sonra misafirlerin gelmesine , balonun başlangıç saatine , az bir süre vardı.

Kim krallığı

Prens taehyung balo için özel getirttiği kostümü giymiş büyük bir dikkatle saçını düzeltiyordu . Esasen Kraliçeye kötü görünmek istediği son şey bile değildi.

Saçının da güzel göründüğüne emin olduktan sonra odasından çıkıp sarayın geniş salonunda abisini , prens namjoon'u , beklemeye başladı.
O sırada kraliçeyle nasıl tanışacağı sorusu aklını kurcalayan tek ve en önemli unsurdu. Aslında neden tanışmak istediğini de tam olarak anlayabilmiş değildi ama asıl sorun o olmadığı için bunu bir kenara bırakıp asıl meseleyle ilgili düşünmeye başladı.

Kraliçenin herkesle konuşmayacağını tahmin edebilecek kadar zeki olduğundan başka bir yol bulmalıydı .

O an aklına gelen fikirle gülümsedi .
Tabii ki kraliçeyle dans edecekti

Lakin herkesin birşeyler atladığı gibi prens taehyung da bir şeyler atlamıştı,
O da kraliçenin baloda kılık değiştirmesiydi.

Fakat kraliçenin çabaları ve prens taehyungun yanlış planlarını kader boşa çıkartacaktı ...

Sforza krallığı

Kraliçenin ailesi gelen misafirleri sıcak bir karşılama ile ağırlamaya başlamış iken prens taehyung ve prens namjoon saraya ulaşan araçlarından inmiş sarayın giriş kapısına doğru ilerlemekteydi.

Prensler içeri girdikten sonra onlar için ayrılan yere oturmuşlardı. Prens namjoon salondaki müzikler eşliğinde gelen diğer misafirler ile sohbete dalmışken prens taehyung ise kraliçeyi dört gözle beklemekte idi.

Salona giriş yapan kraliçe misafirlere selam verdikten sonra konuşmasına kendinden eminlikle başlamıştı:

"Dünya insanların huzur ve refah içerisinde yaşayacakları bir gezegendir. Nitekim dünyada her geçen gün çıkan savaşlar bize bunun aslında yanlış olduğunu bilsek de tam tersini yapmaya zorlamaktadır.

Açlık içinde çırpınan hayatlar, yoksulluk, sefalet,hastalık her geçen gün dünyayı biraz daha yaşanmaz hale getirmektedir.Tüm insanlığın kalbinde derin bir yara açmaktadır.Dünyada görülecek, yaşanacak, tadılacak, duyulacak, hissedilecek bunca güzellik varken savaşlar sizce de çok saçma değil midir sevgili misafirler. Ve umarım ki bu akşam bize iyi şeyler katar ve iyi şeyler getirir. "

Kraliçenin yaptığı konuşma,  misafirlerin vicdan denilen şeyin varlığının farkına varmalarını sağlarken kraliçenin ailesinin, kızlarının kraliçe olmak için doğduğunu bir kez anlamalarını da sağlamıştı.

Kraliçe misafirleri son kez selamladıktan sonra çok fark edilmemesini sağlamaya çalışarak balo salonundan ayrılmış elbisesini değiştirmek için odasına ilerlemeye başlamıştı.

Prens taehyung kraliçenin konuşmasını pür dikkat dinlemiş ve sonuna kadar hak vermişti.

Ve diğer misafirlerin aksine gözü hep kraliçe olduğundan gerek , kraliçenin dışarı sessizce çıktığını da fark etmişti .
İçinden kraliçenin nereye gittiğini öğrenme isteği gelsede bundan vazgeçmiş ve ne de olsa gelir diyerek kendisini orkestranın çaldığı müziğe kaptırmıştı fakat bir saniye de olsa gözlerini kraliçenin çıktığı kapıdan ayırıyordu ...

Kraliçe sofia odasına varmış ve üstünü tekrardan değiştirmişti . Ardından balo salonunda olan şeyleri kaçırmamak adına hızlı adımlarla salona ilerlemeye başlamıştı.

Salona giriş yaptığında onu izleyen aynı zamanda kraliçe olduğunu anlayan kimse olmadığını sanıp derin bir nefes vermiş ve misafirlerin oturduğu kısımda dikkat çekmemek için kendine ayırttığı yere oturmuş müziğin keyfini çıkarıyordu.

O sırada prens taehyung ise kraliçenin neden kıyafet değiştirmiş üstüne üstlük neden kendi sarayında misafirler için ayırtlılmış kısımda oturduğunu anlamaya çalışıyordu.

Evet kraliçenin dahiyane plânını bozan taehyungun kendisiydi . aslında kraliçenin yüzündeki maskeyle kimseye
Fark edilmeyecek olmasını düşünmesi oldukça normaldi fakat prens taehyung  , kraliçe konuşmasını yaparken onu en ince ayrıntısına kadar izlemişti ve bu da kraliçenin prens taehyung tarafından fark edilmesine neden olan şey olmuştu.

Ve prens taehyung kraliçeyle tanışmak için en uygun zaman olduğunu düşünüp onu dansa davet etmek için ayaklanmıştı . Lakin kraliçenin oyununu bozmamak için Sofia'nın kraliçe olduğunu anlamamış gibi onu dansa kaldıracaktı.

"Merhaba güzel hanımefendi benimle bu şarkıya dansla eşlik etmek istemez miydiniz?"

Prensin centilmen bir tavırla sorduğu soruya karşılık kraliçe afallamış olsada bunun insanlarla tanışmak için iyi bir başlangıç olduğunu düşünüp kabul etmişti .

Ardından ikili, balo salonunun ortasındaki pistte dans etmeye başlamıştı.

Prens taehyung gözlerini bir kez olsun kraliçeden ayırmıyordu, kraliçe ise bir etrafına bir de prense bakıyordu.

Prens kalp atışlarının düzensizliğini düşünmeyi bir kenara bırakıp kraliçe soru sormaya başlamıştı.

"Bana isminizi bahşedebilir misiniz?"

Kraliçe bu soruyu duyunca aklına ilk gelen ismi söylemişti.

"Jasmine , adım jasmine . Sizin isminiz nedir?"

Prens taehyung kraliçenin yalanına gülmemek için kendini tutmaya çalışarak cevap vermişti.

"Kim taehyung . Kim kralının oğlu prens taehyung. Tanıştığımıza memmun oldum jasmine."

Kraliçe prensin dediklerini unutmamak için zihninde tekrarlıyordu.

Ardında orkestranın ara vermesiyle duran müzik ve insanlarının yerine geçmeye başlamasıyla prens taehyung ve kraliçe sofia nedenini bilmedikleri bir şekilde istemeyerek sanki zorla ayrılıyormuşcasına birbirlerinden ayrılmış , prens yerine geçerken kraliçe ise salondan son kez ayrılmıştı.

Ve ikisininde aklındaki tek şey düzensizce atan kalp atışlarıydı...
















Regina - Kim TaehyungOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz