zordur yaşamak seni anlayan yoksa

295 37 43
                                    

(3008 kelime)

Ops! Esta imagem não segue as nossas directrizes de conteúdo. Para continuares a publicar, por favor, remova-a ou carrega uma imagem diferente.

(3008 kelime)

seafret-missing ༉‧₊˚✧

9 Ağustos 22:52
27 Ağustos 03:43

9 Ağustos 22:5227 Ağustos  03:43

Ops! Esta imagem não segue as nossas directrizes de conteúdo. Para continuares a publicar, por favor, remova-a ou carrega uma imagem diferente.

17 yaşındaysanız hayat zordu. Belki ilginç gelebilir bu kelimelerim, sadece 17 yaşındaki biri şimdiden hayatın zor olduğunu söylüyorsa 30 yaşında ne der kim bilir? Bunlar diğerlerinden duyduğum tanıdık kelimelerdi. "Henüz 17 yaşındasın, ne gibi bi zorluk yaşamış olabilirsin?" diyenlerle doluydu etrafım. Doluydu diyorum çünkü elimdeki kalemle masanın köşesinde duran silginin yerini değiştirip insanları hayatımdan silebilmeyi öğrendiğimde hepsini teker teker sildim. Onları silerken hiç düşünmedim desem, yalan söylemiş olurum. Bazıları sevdiğim insanlardı, örneğin her okula giderken otobüs durağında karşılaştığım Johnny Seo. Ona hayatın zor olduğunu söylediğimde bana bunun saçmalık olduğunu söylemişti. Onu silecekken vazgeçmenin eşiğinden döndüm. Johnny'i severdim, kafa dengi bi insandı ama bana güvenmiyordu. 17 yaşında hayatın zor olduğunu söylediğimde bana inanmamıştı, bana güvenmek yerine bunun bi saçmalık olduğunu söylemeyi seçmişti. Size güvenmeyen birinin ilerde sizi nelerle karşılaştıracağını bilemezdiniz. Yola sağlam bir gemiyle çıkmak gerekirdi, eğer gemide delik olursa gemiyle beraber siz de batardınız. Johnny benim için gemideki delik olabilirdi de olmayabilirdi de, ben işimi sağlama almayı seçip onu silmiştim. Onun gibi birçok kişiyi de beraberinde silip atmıştım hatta.

İnanır mısınız sırf 17 yaşında hayatın zor olduğunu söyledim diye "şizofren" damgası bile yemiştim. Psikolojik sorunlarımın olduğunu düşünenler olmuştu, bir psikologa görünmemi önerenler de. Yine de her zaman düşüncemi savunmuştum. O tarz insanları ise hiçbir zaman anlamamıştım, hâlâ anlamıyorum gerçi. Ya hepsi 17 yaşını çok güzel geçirmişti, ya da buna inanmak istiyorlardı. Herkes 17 yaşını aynı yaşamıyordu sonuçta. Herkesin 17 yaşı iyi geçmemişti, herkes için 17 yaş kolay değildi. Herkesin hayatı farklıydı. Birinin sahip olduğuna öteki sahip olmayabilirdi, birinin yaşadığını öteki yaşamamış olabilirdi. En azından bunu kendim için söyleyebilirim.

kayan son yıldız, jaehyunOnde as histórias ganham vida. Descobre agora