8.

643 33 0
                                    

„Nincs olyan ember, aki ne tudná megtalálni a Másik Felét. Életünk valamely pillanatában mindannyian keresztezzük a Másik Felünk útját, és felismerjük őt." 

- Paulo Coelho


Nem értettem, össze voltam zavarodva. Mit akar ezen még megbeszélni Reed? Hát tényleg nem érzi, hogy mennyire nehéz nekem? Féltem találkozni, mert tartottam a távozása után beálló hiánytól. Mert tudtam, hogy miután lezárjuk a barátságunkat, többé már nem lesz közünk egymáshoz.

Vanessa

Bess, találkozni akar velem! Holnap este átjön, hogy valamit megbeszéljünk. Félek, mi van, ha most akar mindent a fejemhez vágni? Mint, ahogy én tettem?


Teljesen kétségbe voltam esve és már-már paranoiás lettem. Életemben nem vetettem véget barátságnak szánt szándékkal és ez az érzés idegen volt számomra.

Amolyan se veled se nélküled kötődést éreztem Reed iránt. A lelkem mélyén még mindig nem sikerült elfogadnom, hogy végleg lezárjuk a két éves kapcsolatunkat, azonban volt egy kis öröm is ebben, amiért többet nem kell idegeskednem és éheznem a figyelmére. Ez az egy ok volt, amiből erőt tudtam meríteni. Tudtam, hogy tovább kell lépnem rajta és azt is, hogy nem lesz egyszerű. Semmi sincs ingyen, valamit valamiért... ezúttal a barátságunk az ára, hogy elfelejthessem Reedet. Örökre.

Bess

Nyugi, mutasd, hogy mit beszéltetek.


Kérésének eleget téve átküldtem neki azt a nagyon keveset, amit beszéltünk, majd vártam az elemzését, hogy mit gondol a kialakult helyzetről.

Bess

Vanessa, nincs mi miatt aggódnod. Szerintem a lehető legjobban reagált és ez csak jót jelenthet. Bízz benne egy kicsit és ne félj. Reed tudja, mit csinál.

Vanessa

Holnap meglátjuk, hogy tényleg igazad van-e...

Bess

Igazam lesz, fogadni merek. Nade, én elmegyek aludni, mert már így is késő van, és holnap mennem kell dolgozni. Meséltem, hogy sikerült nyári munkát találnom? Holnap kezdek, képzeld :)

Vanessa

Na, ennek nagyon örülök! Akkor nem tartalak fel, majd megbeszéljük, hogy milyen volt az első napod. Jó éjszakát, puszi!

Bess

Jó éjszakát, puszi! És tényleg nincs mi miatt félned. Ha benne nem is, legalább bennem bízz!

Vanessa

Rendben.


Miután elköszöntünk még sokáig fent voltam. Az agyam pörgött, újra és újra felidézte Reed szavait, amit később vissza is olvastam. Nem akartam túlgondolni a dolgokat így inkább kikapcsoltam a telefonomat, a hátamra fordultam és a plafont kezdtem el bámulni. Reméltem, hogy hamar el tudok aludni és nem kell még órákig forgolódnom az ágyban.

Azok után, hogy minden kiadtam magamból, megkönnyebbültem, a lelkemet már nem nyomta akkora teher és ez sokban hozzájárult, hogy most jobban lehessek, mint az elmúlt napokban. Igaz a dühöt már nem éreztem, ellenben a szeretettel, ami egyre inkább éberebbé tett, miután Reed üzenetére gondoltam: „Szeretlek! És aludj jól!" Annyira boldoggá tett ez a négy szó és közben mégis elkeserített, mert tudtam, hogy ő csakis és kizárólag barátként tekint rám.

Mérgező barát - novella ✅Where stories live. Discover now