1.1

7.7K 305 138
                                    

@batuerkrn_: @diclesam 🖤❤️

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

@batuerkrn_: @diclesam 🖤❤️

999 beğeni

Yorum yapma özelliği kapatılmıştır

---

@abis: ALLAH BELANI VERSİN BATU
(İletilemedi)

@abis: Seni sevmiştim ben
(İletilemedi)

@abis: Sana seni sevdiğimi söylememin karşılığı bu mu?
(İletilemedi)

@abis: Neden sevmedin beni?
(İletilemedi)

@abis: Bir kere bile ilgini çekmedim
(İletilemedi)

@abis: İlk defa sevgilinle fotoğraf paylaştın
(İletilemedi)

@abis: Neden her şeyde o daha iyi olmak zorunda
(İletilemedi)

@abis: Benden daha iyi voleybol oynuyor
(İletilemedi)

@abis: Benden daha zengin
(İletilemedi)

@abis: Benden daha zeki
(İletilemedi)

@abis: Benden daha güzel
(İletilemedi)

@abis: Ve en önemlisi sen onu seçtin
(İletilemedi)

@abis: Bir tek seni sevme de geçemez beni
(İletilemedi)

@abis: O da artık bir işe yaramıyor zaten
(İletilemedi)

~

Düzenleme: Bu bölümü yayınlayalı yaklaşık altı ay geçti ve hâlâ ilk okuyuşlarında Batu'ya hakaret edenler var. Ya bir 'oh olsun bu hakaretleri hak ediyorsun' demiyorum değil kdlslspsozlzlskdlssl Evet, kendi yazdığım karakterin beddua alması hoşuma gidiyor, psikopatım ben.

Fakat sonra aklıma daha size bu bölümlerde gerçek yüzünü göstermediğim Batu karakteri geliyor, bu kadar ani ve önyargılı karar vermenize üzülüyorum. Bir insanla aynı ortamda birkaç kez bulununca bile o kişi hakkında kesin yargılarda bulunamayan ben, kitap karakterinin neden öyle davrandığını sorgulamadan hemen hakarete girişen okuyucular görünce şaşırıyorum. Elbetteki niyetim sizi eleştirmek değil ama kitap okumak aynı zamanda empati işidir. Daha düzyazı bölümleri bile doğru dürüst olmadan erkek başrolden bu kadar nefret etmeniz beni üzüyor.

Ayrıca Dicle ile sevgiliyken bilinmeyen ile konuşması yanlış olmaz mıydı? Özellikle bilinmeyenin amacını bilirken... Umut vermiş olurdu ve asıl şerefsizlik bu olurdu bana göre.

Ve herkes kimseyi sevmek zorunda değil. Bazen sen seversin ve karşındaki kişi seni sevmez, ısınamaz. İzlediğim bir dizinin repliğinde de dediği gibi: "Bazen hoşlandığımız insanlar bizden hoşlanmaz. Canımız yanar ama yapabileceğimiz bir şey yoktur. Birinin bu duyguları paylaşmaması nasıldır bilirim. Sürekli onu düşünürsün. Canın yanar. Ama kimseyi senden hoşlanması için zorlayamazsın. Sevgi büyük jestler, ay ve yıldız değildir. Sadece şanstır. Bazen aynı hissi paylaşan birini bulursun. Bazense şanssızsındır."

Elbetteki Batu'yu savunmuyorum. Onun da haksız olduğu yönleri var bu olayda. Ama denedi. İnanın bilinmeyene onun istediği gözle bakmayı denedi. (Daha adam akıllı düz yazı bölümlerine geçmediğiniz için bilmiyorsunuz onun düşüncelerini.) Ama işte bir yerden sonra zorlamanın alemi olmuyor. Neyse ki bilinmeyenimiz sanaldan değil gerçek yüzüyle de şansını deniyor ;)

O yüzden sizden istediğim şey kitabı bitirmeden yargılamayın. Hatta bitirdikten sonra bile yargılamayın. Çünkü çoğu olayda karakterlerin duygularını pasif bıraktığım için biraz endişeliyim. Yanlış anlaşılma olmasın. Eleştiriye açığım. Fakat karakterin eksik bulduğunuz düşüncelerini ya da yanlış bulduğunuz sözlerini belirterek okumanızı isterim. İnanın iki taraf da böyle daha kârlı olur.

Bu uzun yazıyı okumaya vakit ayıranlara  ve devam etmek isteyenlere teşekkür ederim. Keyifli okumalar.

ABİS//TEXTİNG (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin