Ninth

1.3K 86 16
                                    

-Akkor halgassuk ki!- húzta féloldalas vigyorra a száját.

~Maya szemszöge~

Az ajtó kinyitódott de nem az a személy lépett be akire számítottam. Az afro amerikai férfi teljesen feketébe volt öltözve (Ez az ügynököknél valami dresscode? A hideg kiráz tőlük.), fél szemét olyan kalózos szemkötő fedte. Tipikusan az a fajta ember, aki hogyha belép egy helyiségbe, mindenki elhalkul és ráfigyel.

Kihúzta a velem szemben lévő széket és leült. Kérdőn a tükör felé néztem. Nem értettem, hogy ki ez és mi közöm hozzá.

- Stark most csak külső szemlélődő lesz.- válaszolt a fel sem tett kérdésemre.

Lassan ráemeltem a tekintetem és megint végigmértem. Meg kell hagyni, elég tekintélyt parancsolóan hatott, pedig csak az aktámat bújta.

- Szóval. Ms. Collins, ugye?- tekintett fel a lapokból.

- Ugyan, már mindent tudnak rólam. Hagyjuk az udvariassági köröket.- legyintettem.

- Rendben, de azért én is bemutatkoznék. - félmosolyra húzta a száját. Nem a megnyugtató, inkább olyan "most már nem menekülsz" fajtára. - Nicholas J. Fury vagyok. A S.H.I.E.L.D. feje. Azért vagyok itt, hogy megtudjak pár dolgot magáról.

- Van amit még nem tudnak?- kérdeztem gúnyosan.

- Miért menekült el a toronyból? -hagyta figyelmen kívül a beszólásomat. - Nagyon elakarhatott menekülni, hogyha kiugrott a 73. emeletről.

- Egyszerűen megrémültem! -Az elmúlt időszak stresszét egyszerre éreztem magamon. Szinte már kiabálva, a könnyeimmel küzdve vágtam bele.- Maga mit szólna, ha egyszer csak egy idegen helyen ébred, kikötözve?! Aztán Vasember besétál a szobába azzal, hogy Bosszúálló lett. Majd Hulk azzal, hogy mindent tudnak rólam. -Felpattantam a székről és idegesen járkálva folytattam.- Hát persze, hogy amint tud, szabadul! Ennyi információ egyszerre túl sok az agynak! Még most sem tudtam feldolgozni teljesen az egészet. -a tenyerembe temettem a fejemet és próbáltam enyhíteni a lüktető fájdalmat. Csukott szemekkel, szólaltam meg újból.- Egy hónapon belül teljes fordulatot vett az eddig normális életem...-suttogtam.

- Azért én nem nevezném átlagosnak. -hümmögött Fury- Olyan ember feletti erővel bír, amivel még senki sem büszkélkedhetett. Árulja el, hogyan jutott hozzá?

Rámeredtem az ügynökre. Nem tudtam erre mi is a jó válasz. Az igazság, hogy nem tudom. Mióta az eszemet tudom megvolt. Nem kutattam azon, hogy honnan származik. Mindig azzal foglaltam el magam, hogy megszabaduljak tőle vagy legalább is elrejtsem mélyre. Nem is gondolkodtam el ezen. Direkt használni nem is tudom.

- Ms. Collins? -zökkentett ki a bambulásból- Kérem nyugodjon le! -tartotta fel mind két karját.

Értetlenül fordultam körbe, megállapodva a tükörnél. Amit láttam meghökkentett. Valami aktiválta a képességemet. A szemem szó szerint izzott. Kék, lángszerű fény vette körül, pont mint az ujjaimat. Jó érzés árasztott el. Amilyen abszurd volt a helyzet, én mégis teljesen nyugodtnak éreztem magam abban a pillanatban.

~Külső szemszög~

Szinte már az egész Bosszúállók csapat a folyosón állt. Mindenki a válaszra várt, ami nem érkezett. Mikor a lány az üveg felé fordult izzó tekintetével, mindenki eltátotta a száját. Már látták a videó alapján, de most valahogy erősebben hatott.

A csapat asgardi tagja érdeklődve az ablakhoz lépett. Valahonnan ismerősek voltak neki ezek az energialángok. Meg mert volna rá esküdni, hogy látta már valahol. Thor hirtelen megfordult és a többiek kérdéseit figyelmen kívül hagyva hagyta el az épületet.

Megállt az utcán és miközben pörölyét meglendítette a kezében, a bajsza alatt motyogott egyetlen szót; Tesseract.

○●○●○●○●○
Na sziasztok!
Visszatértem és hoztam nektek egy új részt! Mostantól megpróbálok megint gyakrabban írni.

Szerintetek mi köze lehet Mayanak a Tesseracthoz?

Azúr BoszorkányWhere stories live. Discover now