Mentsük meg Eddiet!

122 8 2
                                    


Richie pov

Mikor Bill elmondta mi történt Eddievel nem tudtam hogy reagáljak. Mert elvitte magával az a nyomorult bohóc. És bár sejtettem hogy nem ölte meg akkor is nincs biztonságban vele. De szerencsére a többiek is így gondolták és emiatt mentek egy orvoshoz hogy kihozhassanak. Szerencsére vagy valami jó okot mondtak vagy pedig csak az orvosokat nem érdekelte hogy  vagyok de kiengedtek. És elindultunk a Neibolt házhoz megmenteni Eddiet.

Mikor ott voltunk előtte eszembe jutottak a rossz emlékek. De láthatólag nem csak nekem hanem a többieknek is. Mivel senki nem volt hajlandó előre menni így én mentem. Eddie még a félelmeimnél is fontosabb. Ahogy beértem óriási pókhálók illetve ugyanaz a büdös szag fogadott. Egy-két dolog változott meg plusz ijesztőbb lett. Közben a többiek is jöttek utánnunk és csak reménykedtünk hogy ki is jutunk innen. Majd az ajtó becsapódott. Elindultam lefelé a pincébe ahol a régi kút volt de most eltűnt.

-Hé srácok hova tűnt a kút?-kérdeztem. Mindenki értetlen arccal nézett felem majd a helyre ahol a kút volt. Már indultunk volna vissza amikor a pince helyiségbe alagutak jelentek meg. Négy darab. Majd pedig egy óriási löketet érzetem és már zuhantam is.

Mikor körbenéztem láttam hogy Bill és Stanley is velem van így elindultunk.

Eddie Pov

Mikor kinyitottam a szemem nem tudtam hol vagyok. Ismerősnek tűnt a hely de nem jártam még itt. Óriási hegyes sziklákat láttam és csontdarabokat. Néztem hogy hol tudnék elmenekülni. Majd megláttam egy piros lufit. Azonnal rájöttem mi történt. Elkezdtem futni ahogy csak bírtam de mikor nem láttam hátra néztem. Mivel nem volt ott azt hittem megúsztam de ekkor kezeket éreztem a nyakamon és hogy valaki felemel. Elkezdtem rúgkapálni, ordítani de senki más nem volt csak én és az a valami. Mikor szembeforultam vele Pennywise tekintett vissza rám. A száját elkezdte szétnyitni majd csak a fényt láttam. És éreztem hogy emelkedek a levegőbe. Éltem is meg nem is. Élet és halál között voltam.

Richie Pov

Mentünk az alagútba és próbáltunk együtt maradni. De mint várható volt ez nem tartott sokáig ugyanis valami hátulról megragadott és elkezdett húzni. Stanley és Bill próbáltak maguk fele húzni majd elkeztem hallani hangokat. Bár egyre jobban húztak hátra a végén szerencsére Billnek és Stanleynek sikerült akkora lendületet vennie hogy elrántottak. Ahogy a földre érkeztünk körbenéztünk mielőtt falak választottak volna szét engem és őket.

Bill Pov

Ahogy a falak szétválasztottak minket Richievel próbáltunk kijutni nem jártunk sikerrel. Mikor körbenéztünk abba a szobába voltunk ahol Eddie feküdt. Azonnal rohantunk hozzá hogy felkeltsük de az érintéseink a bőrén foltként jelentek meg. Akárhol értünk hozzá. Majd kinyitotta a szemét és szomorúan felénk fordult.

-Hogy tehettétek meg velem Bill? Csak ennyit érek nektek?-kérdezte. Tudtuk hogy ő nem az igazi Eddie mert ő nem tudta mit csináltunk.

-Te nem Eddie vagy.-mondta Stanley.

-Lehet de akkor is megtettétek velem. Mi lett volna ha nincsenek ott a felnőttek? Mi lett volna ha Richie megtudja csinálni a kísérletét. Akkor egy újabb ember halt meg volna miattad Bill.-mondta és közbe átváltozott Georgievá.

-Te nem vagy igazi és nem az én hibám!-kiáltottam fel majd a közelben lévő vasáruddal leütöttem. És a falak körülöttem leomlottak. Így odarohantam Stanleyhez és átöleltem.

Richie Pov

Ahogy szétválasztottak a többiekkel elkeztem ütni a falat de nem tudtam kijutni. Miután rájöttem hogy ez sikertelen megfordultam. Mikor körbenéztem megint az arcadeban voltam. Emberek is voltak itt. Oda mentem hozzájuk de nem láttak. Olyan volt mintha egy kísértet lennék majd megláttam magam. A négy évvel ezelőtti énem. De most valami más volt. Nem Connor volt ott hanem Eddie. És veszített a játékban majd megszólalt.

A Második Esély /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now