Olympus - realistiq

7 3 0
                                    

DaveDutch leuke opdracht!
Ok reallife sht daar ben ik ni zo goed in.
But let's go doen dis.

Wetenschap is overal

De oude pater lag op bed. Te zwak om naar het glas water naast zijn bed te reiken. Het water was helder. Zijn geest werkte ook nog helder. De pater wist dat hij dood aan het gaan was.

Een non kwam binnen. Ze zette een kom geurende vloeistof op bed.

'Dank u wel, zuster.' Zijn zwakke stem werd onderbroken door een zwaar gehoest. Zijn borste verkrampte door de pijn. Direct doopte de non een lap in het geurwater en depte zijn gezicht. Door de dampen ontspande het middenrif van de pater zich weer.

Zwaar ademhalend bleef hij liggen. Hij zou willen dat hij nog één keer door de tuinen zou kuennen lopen. Nog één keer langs de Japanse esdoorn. Nog één keer langs de rozen.

De tuin was waar hij was opgegroeid. Een jonge dominee had honger naar liefde gehad. Hij spitte het Heilige Schrift door maar dat bleef erbij dat je kuis moest blijven. De drang naar een kind was echter te sterk. Om zich te bewijzen tegenover God was hij kuis gebleven, maar hij had een kind uit het religieuze weeshuis geadopteerd.

Dat kind was de pater die nu op sterven lag. Hij dacht zonder wroeging terug aan wat hij had meegemaakt.

Niet veel dus.

Zijn leven was volmaakt geweest. Rustig in een kerk, met zusters en broeders om zich heen. Zijn geloof was altijd rotsvast geweest, omdat God hem een engel had gestuurd als vader. Maar de wetenschap was gegroeid. Het geloof was er al millennia mee in strijd. Altijd in de overhand, maar de wetenschap was nooit helemaal gesmoord. En nu kwam ze wraak halen.

De pater was moe. Hij wilde slapen. Doodgaan was hard werken.

Hij zag de zuster. Ze deed de lap weer in het water. Druppels vielen op de grond.
Isaac Newton.

Hij zag de pendule en zijn slinger. Die zwaaide heen en weer.
Galileo Galilei.

De pendule tikte elke seconde weg. Als een monotoon slaapmuziekje vervloog de tijd.
Albert Einstein.

De wetenschap was overal. De pater kon er niet aan ontsnappen. Al zijn banden met God waren verbroken. Behalve één.

Waar komen we vandaan, dacht hij. Waar gaan we naartoe? De vragen die al eeuwenlang gesteld werden speelden door zijn hoofd.

De pater glimlachte toen hij langzaam wegzakte. Er was één raadsel dat de wetenschap nooit zou oplossen. Het leven op aarde.

God had de wereld geschapen.

Onzin all the wayWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu