26┃nuduri și antrenamente

270 42 19
                                    

━━━━━━ ⊱✹⊰ ━━━━━━

          La trei ani de la venirea ei în Hitilia, Sunna era deja o persoană de nerecunoscut. Nu doar că trăsăturile îi erau mai dezvoltate și părul blond mai lung, dar chiar și comportamentul îi era cu totul altul. Dacă atunci când a ajuns își ținea umerii aplecați de sfială, în acea după-amiază de vară stătea cu spatele drept și bărbia ridicată în sus, mai sigură pe sine decât își închipuise oricine că ar fi putut să fie.

          Cu o zi înainte își făcuse apariția la palat un pictor cunoscut mai ales pentru operele sale controversate. Sunna fu mai mult decât curioasă să-l cunoască, așa că l-a acomodat la palat și i-a pregătit toate resursele necesare ca să-și poată crea arta în săptămânile pe care dorea să le petreacă acolo. 

          Stătea afară, la o masă pregătită de servitoare la umbra unui măslin sălbatic, și privea spre umbra copacului alăturat, unde artistul își punea în aplicare talentul. Picta un cuplu nud, în natura cunoscutei grădini din Dandemil. În depărtare se zărea chiar și grădina ei de trandafiri, înflorită colorat la acea oră din zi. Sunna credea că nu ar fi putut fi vreodată mai împlinită decât în acel moment. 

          Femeia era o brunetă perfectă, cu ochii albaștri pătrunzători. Cum acest detaliu era fascinant pentru pictor, acesta îi spusese să se uite spre el cu o privire erotică, în timp ce-și îndoia spatele și-și dădea părul pe spate. Bărbatul o ținea de talie cu o mână, iar pe cealaltă și-o odihnea pe coastele ei din partea dreaptă, parcă țintuind-o locului. Această atingere a lui îi aminti Sunnei, într-un mod prostesc, de fratele ei. Se încruntă, pironind cu ochii brațul puternic al modelului și trupul voluptos al fetei. 

          Să nu le spui părinților că am dormit aici, îi spunea adesea fratele ei când o îmbrățișa pe sub plăpumi dimineața. Și nici de asta, adăuga atunci când îi săruta scurt vârful nasului. Știi deja că nu o să fac asta, îi răspundea Sunna, chicotind totodată. Dacă băiatul se uita prea mult în ochii ei, chipul lui se scufunda într-un sentiment cumplit de deznădejde. Ofta emoționat și-și împlânta capul în părul ei. Dacă aș putea, nu țe-aș mai lăsa să pleci vreodată de aici, îi spunea atunci, iar Sunna a crezut pentru mult timp că o spunea doar ca s-o facă să se simtă mai bine. Își aminti de buzele lui subțiri, cu colțurile mereu ridicate, tremurând în timp ce o privea în ochi înainte de a-i depune un sărut pe buze sau pe frunte. Își aminti de gropița din obrazul drept, care i se arăta mereu când râdea jenat de ceea ce-i spunea sora lui, și de felul în care se simțea atunci când îi dezmierda părul când se găseau singuri în bibliotecă. 

          Sunna a priceput treptat și cu mare greutate, refuzând chiar s-o facă, ceea ce însemnau toate acestea. Când era mică nu înțelegea, credea că așa se comportă frații și îl iubea nespus, dar în ultima vreme simțea o apăsare în piept de fiecare dată când îi vedea scrisoarea printre celelalte și refuza să se gândească prea mult timp la el. Uneori, ca în timpul acelui moment din grădină, se găsea tremurând și simțea că nu avea aer. 

          Își lăsă ceașca jos; nu putea să bea cu mâinile tremurându-i în asemenea hal. Tocmai își masa, destul de absentă, mâinile, când fu luată prin surprindere:

          — Ai uitat cumva de antrenament?

          Sunna nici măcar nu-l auzise pe Constant când se apropiase: era prea afundată în gânduri. Băiatul deja se poziționase în fața ei, parcă special ca s-o enerveze, și se încrunta din cauza soarelui. 

          — Se prea pare că am uitat, recunoscu fata, lăsând un zâmbet ștrengăresc să-i pună stăpânire pe buze. 

          Constat se întoarse spre locul din spatele lui pe care Sunna încerca să-l zărească când se foia pe scaun. Se uită la rochia ei neagră, și înghiți în sec când îi întâlni sânii rotunjori, strânși la piept de un șnur subțire și fragil. Nu avea bretele și era o rochie simplă, prinsă la brâu cu o bijuterie aurită, dar revelatoare prin tăietura din partea stângă, care îi dezvelea întregul picior lung și lăptos. Constant se întrebă când devenise acea fată femeie. Nici măcar nu observase schimbarea, deși se întâlneau zilnic la masă și uneori la antrenamente. 

Doi ochi căprui și un pumnal însângeratWhere stories live. Discover now