sabah

819 74 46
                                    

Sabah annemin kulağa hoş gelen naif sesiyle uyandım tabi bu işin espirisi .
Kapının yanında elleri göğsünde bağlamış bir şekilde asla yıkılmaz , asi , güçlü kadın ruhundan taviz  vermeyecek şekilde ki duruşuyla  her zamanki gibi karsimdaydi.

-Hadi kalk , kahvaltı hazır
-Daha alarmimin çalmasına 10 dk var.
-Tamam o zaman sen uyu biz kahvaltımızı yaparız kalktığında da aç bir şekilde okula gidersin artık.
Sanki bilerek bu davranışları bana sergiliyor gibiydi
-Tamam kalkiyorum ,

daha sonra benim onun kızı olduğumu anlamsi için bastırarak 'anne 'diye ekledim.
-Bu arada akşama babanın misafirleri gelecek sakın ayak altında dolaşma
Sinirlerimi törpülemeye çalisarak
-çocuk muyum ben
-Selam verip direkt odana geçiyorsun hatta olmaman daha iyi
Üsten bakması ve ben onun  utanciymisim gibi davranması çok fazla dokunuyordu.

-tamam dediğin gibi olsun ...lila ne yapacak

-Aksam arkaslariyla takılacak çabuk kalk şimdi

Derin bir nefes aldım getmesini bekledim yoksa yine hırcinlasabilrdim. Biricik kızı arkadaşlarıyla planı olmasa eminim ki ona aynı uyarıda bulunmayacakti bile ,aksine yanında bile tutardı.

Yüzümü yikadiktan sonra bir çırpıda kiyafetlerimi giydim. Sofradan kahkaha sesleri yükseliyordu  .lila ve annem yanlizdilar. Lila beni görünce
Her zamanki gibi neşeli sesiyle
-Gunaydin abla ,
-Gunaydin lila ,diyip yerimi aldım .ama annemin suratı düştü gibi ben ne yaptım bu kadına ya sırf beni kendine yani Nursel varola benzetemedigi için mi bu kadar kızgın bana . Lilayi kendine çekip hamurunu yogurtup kıvamını getirip istediği gibi şekil veriyordu . ben ise buna boyun egmeyi 2 yıldır terk ettim sırf onu memnun etmek için ona yakisir bir kız olmak için kendimi yeteri kadar yipratigimi düşünüyorum sonuçta kendi yaratığı bir arya vorolun içinde bile şikayet edicek yer buluyordu  günlük kızma ihtayacini karşılamak için ,her gördüğü hattami  açık bir şekilde  yüzüme vurup igneliyici sözleri altinnda kalmamı sağlayıp  ,beni küçük dusurdukten sonra bir kenara çekilip olanları zevkle izliyordu   . Hayır yani gören de beni üvey sanacak ama gerçek o ki benim öz annem .

-Babam nerde
-ise gitti (annem )
Kotu oldu en azından suratıma gulen bir babam vardı .Donuk biriydi babam ama sevgisini örttüğü o kalın tabakadan bile gorebiliyorduk lilayada  da bana da sevgisini eşit bir şekilde paylaşırdi. Hani o böceğim ,canım ,birtanem kelimelerini kullanmayan mesafeli babalar var ya eynen onun gibiydi ama hiç bir ihtiyacımızı eksik etmezdi bir sorunum olduğunda benimle ilgilenirdi hatta annemin bana olan davranışlari yüzünden kavga ettiklerine bile şahit olmuştum güzel bir şeydi ama keşke buna gerek bile kalmasaydi.
 

  Masadaki konuşmaları bana fazlasıyla battığı için dayyanamadim masadan kalktım.Aslinda lilayi çok severim oda beni ,2 yaş küçük benden 18 yaşında ona karşı her zman ablaligimi yaptım oda sevgide de saygıda da kusur etmedi ama annemin davranışları yüzünden yeri geldiginde onu kaskandigim da  oldu .Galiba bu masada ki görüntü de onlardan biri annemin beni yok sayıp sadece lilaya odaklanması, belki istediği kendine yikistirdigi evlat liladir sonuçta ben onun istediklerini yapmıyorum daha çok boyun eğmeyen yanımı gosteriyorum .

  Fakülteden içeri girip sınıfına geçtim.Gizem her zamanki gibi benden önce gelmiş beni bekliyordu sırada .
Günaydın diyip oturduk yerimize .Gizem benim 2. Kardeşim sayıları hatta liladan daha yakın liseden beri arkadaşız .

Kafeterya ya indik gizem bana döndü .
-arya son ders girmiyelim ,basım şişti
-Bilmem ki öyle mi yapalım
Burun kivirdim biraz çünkü önemli bir dersti o kadar çalışkan olduğum söylenmez ama gayret ediyorum
- Baksana şu karşıda oturana bize bakıyor.
-Kim o.
-Bilmiyorum ama çok yakışıklı degilmi
-Yani , ayrıca biz niye elalem e bakıyoruz kalk gidip biraz gezelim madem derse girmiyeceksek.
-Tamam ya biraz egeleniyorduk işte şu an belki kısmetime mani oluyorsun haberin olsun
-ay senin kısmetlerin de hiç bitmiyor
Kalktık masadan bazen kızsamda su hareketlerine ancak gulmiyeceklerime tebesum bile ettirebiliyor çünkü baska gülecek bir durumumuz yokktu . Magzalari gezdik biraz beğendiklerini  aldık .Gizem soylu bir aile den geliyor yani baya zenginler 'saygıner' leri bu camia da herkes tanır .Yani  gizemler kadar iş dünyasına da ün yaymasakta bizde yer alabiliyorduk  babam kendine ait olan şirketi yönetiyordu böyleydi durumumuz.
-Arya kuzu hadi gidelim bizim eve deneyemediklerimizi evde deneriz
-Yok ben zaten hepsini bedenime göre aldım bana  olduğunu düşünüyorum
-Ya hayır itiraz kabul etmiyorum canım sıkılıyor evde biraz sohbet ederiz
Aslında iyi fikirdi annemle sabahki konusmamizda akşam ayak altında dolaşma demişti .
-Tamam ,olur
Taksiye binip evin önüne geldik.Biraz Seyfi amcayla muhabet ettik yani güvenlikle gayet iyi geçti muhabettimiz zamanımız olduğunda kesinlikle Seyfi amcayla konuşmadan bir yere gitmeyiz çok içten biri öncelikle gizemler çok şansı olmalı .Önümüzde siyah son model bir araba durdu. Gizem abi diye bağırdı .cami aşağı indirdi o anda yüzünü gorebildim bu poyrazdi kalbimin ritmi değişti ne ara böyle olduğunu ben de hatırlamıyor um .Seyfi amca kapıyı açtı girdi içeri sadece gizemle selamlastilar  o kadar, bazen diyorum ki bu adam beni görmüyor mu diye hayaletmiyim acaba  onun yanında anlamdim ki. Gizemlerle yaşamıyor ancak ara sıra uğruyor .Ya kapıda karşılaşırız ya da evde ama benle hiç konustugunu hatırlamıyorum sadece bir kere anahtarı ona verdiğimde tebesum ederek tesekur etmişti onu yapması bile kalbimin titremesine neden olmuştu gerçi iki kere bakislarini kendi üzerim de yakalamstim ancak bu kız kimdir diye bakmıştır.Tabi o poyraz saygıner 27 yaşında ,yakışıklı iş dünyasının önde gelenlerinden bu kadar genç olmasına rağmen şimdi bir sürü kız peşindedir bu yüzden burnu havadadir bunun herhalde o yüzden konuşmuyor benimle kibirli şey ne olucak . İçeri girdik nevin teyzeyle sohbet ettik biraz etrafa bakındım ama poyraz gozukmuyordu galiba odasindadir .elimizdeki poşetlerle gizemin odasına doğru gittik onun öncesinde poyrazin odasının kapısından gectik biraz takılı kaldı gözüm ancak sonra sağ salim odaya geçtim. İyi ki gelmişim çok gelirim ama arada karşılaşırim. En kötüsü de ona siz diyorum poyraz desem olmaz abi kelimesini de  kullanmak istemiyorum . Zaten bir kere konuştum onda da siz dedim bir dahikine de böyle sürdürürum yani aramızda yedi yaş var bence olur bizden . Tekrar mağazadan aldıklarını denedik en çok ta siyah elbiseyi çok beğendim. Nevin abla bizi yemeğe çağırdı .İndigimzde herkes sofrada yerini almıştı gözum poyrazs takıldı oda sofradaydi yine aynısı oluyor kalbimin tanısı bozuldu .Gizem koşup abisinin yanağından öptü her zmanki neşeli hali .
-Ya abi sen niye kendini özletiyorsun böyle
Huysuz bir dilde söylemişti
-Yanaşma be kizim yemek yiyorum rahat bırak
-anne ,baba oglunuz çok huysuzlandi haberiniz olsun artık onu öpmeye bile izin vermiyor
-haydaa ,yemeğini ye
Nevin teyze ve Faruk amca bu komik atismalara gulmekle yetindiler .
Nevin teyze bana dönerek
-Arya kızım ayakta kaldın gelsene
Başımı onaylar niyetinde salladım o an poyrazin bakışlarının bende olduğunu farkettim bu halde nasıl sakin davranacagimi da bilmiyordum .yerime gecip oturdum.poyraz yeşilin en güzel tonuna sahiplenmis göz rengiyle ,siyah dağınık sac ve kirli sakallarıyla  o kadar göz alıcı duruyorki ona sadece bakmak istiyordum içimde hep böyle bir dürtü uyaniyordu ama cesaret edemiyordum çünkü beklenmedik yerlerde bakabiliyor.Fuat amcanin her zmanki gibi mütevazı sesiyle
-Derslerin nasıl kızım
-İyi yani
Gizem hemen yanımdan soze atladı
-cok iyi çok sınıfta pür dikat hocayı dinliyor ,bazen konsuturuyorum bana kızıyor
Onun konuşması benim utanmama neden oluyordu poyrazin yanında özelikle kendimi onun yanında bir hayalet gibi görürken bir den ortalık yerde ben den bahsetmeleri konunun muhatabı benim olmam gözlerinin hedef noktasında benim olmama neden oluyordu.
-Öylemi gizem hanım kızar bir ses tonuyla sonra devam etti  ,'iyi yapıyor o zaman arya kızım  bir daha seni derslerden alıkoyarsa al direkt döv
Gizem pişkin bir şekilde gülüyordu hiç te alinmiyordu söylenenlere
-Anne biliyorum senin istediğin, lütuf ettiğin şu yanımdaki ama maalesef benle idare edeceksin artık
Bir an  gozum poyraza kaydı kahkaha atmasada söylenenlere gülüyordu .Bir insana gülmek bu kadar mı yakışır ya ayriyeten    çok yakışıklı
-Anneni sinirlendirme sonra tadarsin terligini haberin olsun (Fuat amca)
Gizem nevin teyzeyle dalga geçtiği için nevin teyzenin sert bakışlarına maruz kalıyordu ancak hakketmisti çok patavatsız konuşuyor bazen

ARYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin