on

209 29 1
                                    

Bir el omuzlarına dokundu. Jungkook hemen arkasına döndü, Taehyung ona bakıyordu.

Heyecanla "Taehyung!" dedi. Sonra aklına rüyasının bir parçası olabileceği geldi. "Gerçek misin?"

Taehyung kafasını sallayarak onu onayladı. Jungkook telaşla hem gözleriyle hem de elleriyle onu yokladı ama Taehyung son enerjisini de kullanıp gerçek görünüşünü gizleyerek Jungkook'un karşısına çıkmıştı. Yaraları yüzünden korkmasını istememişti, bu yüzden tamamen normal gözüküyordu.

"Sana ne oldu? Sen- Neden o gün öyle aniden gittin? Geri gelmedin. Çok uzun süre seni bekledim. Gelirsin diye uyku hapı- Taehyung neden çok yorgun gözüküyorsun?"

Taehyung Jungkooku'u aşağıya doğru çekiştirdi. Diz dize oturdular. Jungkook, Taehyung'un gözlerine bakarken neredeyse endişeden uyanacaktı.

"Beni dinle. Çok dayanabileceğimi sanmıyorum. Sadece konuşmak için enerjim var. O gün aniden gittiğimde beni kaçıran kişiler bana karşı olan tavırlarında bir değişikliğe karar vermişlerdi. Neden bilmiyorum ama ailem ile beni kaçırtan rakip şirket arasında bazı anlaşmazlıklar olmuş. Cezasını ben çektim. Beni ölesiye dövdükleri anları içeren videoları aileme yollamışlar. Yaklaşık 5 gün boyunca uyanık olduğum her an dayak yedim. Çok acı çektim. Beni bilincimi kaybedene kadar dövdüler. Bu yüzden yanına gelemedim: bilinç kaybı rüyaları kontrol etmemi engelliyor. Sonunda yeniden anlaşmaya varmış olacaklar ki bu sefer beni rahat bıraktılar. Ama artık gitmek istiyorum, canım yanıyor, bir daha ne zaman kötü yüzlerini yeniden gösterirler bilemiyorum-"

Jungkook dayanamayıp sözünü kesti. "Neredesin? Bana yerini söyle."

"Yerimi bilmiyorum."

Jungkook'un kafası karışmıştı. Taehyung daha öncesinde hep yerini biliyormuş gibi davranıyordu. "Ama-nasıl?"

"Sadece tahminlerim var. Beni bulabilecek olan kişi sensin. Sana olayların başlangıcını anlatmama izin ver. Daha önce bahsetmiştim, evdeyken her alandan dersler aldım. Matematik, fen, tarih gibi sıradan derslerin yanı sıra kimileri tarafından doğaüstü denilen bazı konularda da eğitimler aldım. Bunlardan birisi de beyin dalgalarının nasıl kontrol edildiği. Beyin dalgalarını kontrol ederek karşındaki kişiyi etkin altına alabilirsin, hislerini kontrol edebilirsin ve buna benzer şeyler yapabilirsin. Ama birisinin rüyasına girmek... Tek başına yapılabilecek bir şey değil. Bunca zaman benim senin rüyalarına girdiğimi sandın ama bu benim yaptığım bir şey değildi, birlikte yaptık. Sadece senin rüyan değil, aynı zamanda benim de rüyamdı. Böyle bir şey daha önce başıma gelmediği için, sen beni rüyalarının adeta içine çektiğinde, ne yapacağımı şaşırdım. Bu yüzden ilk birkaç gece nasıl uyum sağlayacağımı öğrenmeye çalıştım. Senin ne zaman uyuduğunu anlayıp benim de uyumam ve rüyalarda buluşmamız da beyin dalgalarıyla alakalı, onları hissediyordum."

Jungkook'un yüzü gittikçe soluyordu. "Bir saniye. Nasıl olabilir bu? Ben hiç eğitim almadım, beyin dalgalarının kontrol edilebildiğini bile az önce öğrendim. Hatta beyin dalgası diye bir şey olduğunu bile bilmiyordum." Kendisine gelmek için kafasını iki yana salladı. Taehyung'un onun rüyalarına girmesinin bilimsel bir açıklaması olduğunu öğrenmek ona ağır gelmişti. Hep Taehyung'un özel bir gücü ya da yeteneği olduğunu düşünmüştü. Ama şimdi oklar ona çevrilmişti, bu hikayede garip olan oydu.

Taehyung derin bir nefes aldı. Zorlandığı belli oluyordu. "Daha ayrıntılı açıklayayım. Günlük hayatımızda uyanık halde iken beynimiz beta ve aşırı aktivitelerde bulunduğumuz durumlarda ise gama dalgaları yayar. Alfa dalgaları, uykuya dalış anı öncesi ve dalışa hazır olunduğu anda yayılmaya başlar. Derin uyku sırasında ise Teta dalgaları ortaya çıkar. Normal bir uyku sırasında yayılan dalgalar bu şekilde olur ve bu tür bir uykudan uyanınca kişi kendini enerjik ve iyi dinlenmiş hisseder. Rüyana girmek için öncelikle bilinçli transa girmem gerekiyor. İki tür trans var: Doğal trans ve bilinçli trans. Doğal trans az önce anlattığım uyku evresinde gerçekleşiyor, her insanın girebildiği bir trans yani. Bilinçli transtan en büyük farkı bilincin büyük oranda kapalı olması. Tümüyle kapalı demiyorum çünkü uyku halinde bazı ihtiyaçlarımız söz konusu olduğunda bilincin tekrar açılabilmesi için küçük de olsa bir kapı aralık bırakılır. Bilinçli transta ise kişi kendi isteği ile alfa ve teta evresine girer. Bu yüzden bilinçli transtaki uykularımız yeterince dinlendirici olmuyor. İşte ben bilinçli transta iken sana rastladım. Beyin dalgaların beni içine çekti. Sen bir şekilde bilinçli transa girebiliyorsun, daha önce benim gibi uyku sırasında bilinçli transa giren birisine rastlamadığım için kimsenin rüyasına da girmemiştim. Dediğim gibi tek başıma yapabileceğim bir şey değil bu. Jungkook! Ben konuştukça yüzünün rengi değişiyor. Sakin olur musun? Bu korkulacak bir şey değil. Güzel bir yetenek! Seninle bu sayede karşılaştım."

Jungkook konuşabilecek gibi hissetmiyordu. Yine de kendisini zorladı. "Seni nasıl bulacağım?"

Taehyung'un yüzünde zorlama bir gülümseme belirdi. Çok acı çekiyordu, Jungkook gibi kolaylıkla bilinçli transta kalmak şu an onun için çok zordu. Fiziksel olarak hasarlı olması ve dinlenme ihtiyacı onu doğal transa geçmeye zorluyordu. Sanki kilometrelerce koşmuş gibi nefes nefese bir halde konuşmaya başladı. "Aslında bunun cevabı ortada değil mi? Beyin dalgalarını hissetmem için-"

Taehyung dayanamadı.

waveWhere stories live. Discover now