bölüm, 1.

223 22 19
                                    

"Sadece dört haftalığına dilini daha iyi geliştirmek için kalacak. Sen ona yardımcı olursun, değil mi Jungwoo? Yanılmıyorsam Çince öğreniyordun."

Jungwoo mahçupca başını eğip onayladı. Ev sahibinin yanında duran çocuğa bakarak "Elbette hayır!" diyemezdi. Çinli ise sınavlarında yardımcı olabilirdi. Ek olarak Çinli olmasa bile bunu yapacak kadar katı ve kötü kalpli değildi.

"O zaman siz kaynaşın, kalacağı yeri gösterirsin Jungwoo. Pek de fazla yakınlaşmayın olur mu? Yanlış anlaşılıp sonra komşularınızın şikayetini ve size saldırılarını dinlemek istemiyorum."

Jungwoo gülerek onaylarken çocuk hafiften omuz silkti. Ev sahibi Taeil ayrılıken Jungwoo uzun süredir boş olan yatağı gösterdi. Gelmesi biraz zaman almıştı, kontrplak ondan önce yerleştirilmişti.

"Burası odamız, odaya iyi bak."

"Bakacağım."

Elini ensesine koyup kaşıdı.

"Adım Jungwoo, üniversite öğrencisiyim. Konuştuğum dil üzerine okuyorum."

"Memnun oldum, benim adım da Yukhei. Çince telaffuzun benimkisinden daha güzel. Her dilde telaffuzum o kadar berbat olur ki... kelimeler anlaşılmaz bile."

"Ben anladım az önce. Söylemem gerek, böyle konuşmak kafamı karıştırdı..."

İkisi de kahkaha attı. Yukhei Korece, Jungwoo Çince konuşuyordu ve Jungwoo ilk defa bu kadar arkası kesilmeyen cümleler kurabilmişti.

"Pekâlâ, kendi dilimi unutmadan yerleşmende yardımcı olabilirim istersen. Rahatlamak istiyorsan banyoya gir. Senin için yemek hazırlayabilirim. Buraya adapte olman için elimden geleni yapacağım."

"Teşekkürler."

Yukhei gülümseyip bavulundaki eşyaların bir kısmını yatağa koydu.

Kısa süreli toparlanmanın ardından Jungwoo kendi kısmına çekildi, Yukhei de duşa girdikten sonra kendi kısmına. Aralarında geçen pek konuşma yoktu. Jungwoo'nun tanımına göre Yukhei, çok gereksiz konuşmayan biriydi. Buraya gelme amacını bile söylememişti o kadar iş yaparken. İletişimi zayıf olduğu için miydi diye demeden yapamadı. Kafasını başka yöne verip dersiyle alakalı video izlemeye koyuldu. Başlarına iş almamayı umarak dört haftayı düzgün şekilde geçirmeleri için dua etti.

bir kitabı ziyaret ettim. luwooHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin