25.Bölüm

12.5K 636 106
                                    

Tekrarı yoktur bazı şeylerin...

Hayat gibi, Aşk gibi , Ömür gibi...

Elimi yanımda oturan Gediz abimin bacağına koydum. Karşımda sinirden kuduran Mete abim ve canım Babacığım'la korkudan altıma edecektim yeminle.

İki saattir beni nasıl öldüreceklerini konuşuyorlardı herhalde . Mete abim yine üzerime gelerek beni dövecek gibi bakıyordu. Berfin'le göz göze geldiğimde gülümseyerek göz kırptı. Bu onun dilinde iyi yaptın demek oluyordu.

"Birde saç baş girişmiş. Kızım sen hayırdır? derdin ney senin? Herkes'in içinde kavga etmekte neyin nesi?!" Diye evi inletti Mete abim. Korkudan ücbuçuk atarken Gediz abim yanımda kıs kıs gülüyordu.

Gediz abime dönüp 'ne gülüyorsun' bakışı attım.

Kulağıma eğilip " Afferin kız. Kimin kardeşi be iyi dövdün melisa'yı" diye fısıldadı.

Gülmemek için yanaklarımı ısırırken Babam Bana dik dik baktı.

"Kızım kızı niye elalemin içinde dövdün birde nutuk çekiyorsun ben Reis'in kardeşiyim diye . "

"Ama baba-" tam konuşacağım esnada Annem babamın karşısına geçip beni destekledi.

"Murat benim kızım en doğrusunu yapmış. O sülük melisa benim kızıma kim bilir neler demiştir . " sonra bana dönüp sarıldı. " Afferim benim kızıma ne güzel dövdün ellerine sağlık " dedi.

"Yok artık Elif birde destek çıkıyorsun yaptığı yanlıştı. Ne olursa olsun mahallenin ortasında kavga etmek hiçte iyi birşey degil" babam yine otoriterliğini koruyordu.

Ohh dövdüm ya iyi kide dövdüm. Oh oh oh acılara yürüyor korkmuyorum. Arada bi kalbimi yokluyorum. Cennetten çiçek mi topluyorum.

Ben içimden şarkı söylerken Mete abim yine bana kötü kötü bakışlar atıyordu.

"Off amma tantana yaptınız he . O bana kötü konuşmasaydı bende dövmezdim." Diye çıkıştım.

Mete abim sinirle bana baktı. "Bak bak laflara bak . Hangi mahallenin kekosu'sun kızım sen?"

"Abi kızın üstüne gitme. Melisa ona kötü laf etmiş oda dayanamamış dövmüş. afferim kardeşime" diyrn Gediz abime öpücük attım.

"Avukatımısın lan sen Miray'ın ? . Onu bize karşı koruyo ayaklarıyla en sevdiği abisi olmaya felan mı çalışıyorsun ? . Ama boşuna uğraşma Miray'ın en sevdiği abisi benim ." Diyip beni kendine çekip sarılan Mete abim'le bende kollarımı ona doladım.

"Çok kıskançsın Mete Reis" diyip kıkırdadım. Oda sırıtarak saçlarımı öptü. Abilerim çok tatlılardı ya -sinirli oldukları zaman hariç- bide çok yakışıklı olduklarını söylemişmiydim?

Söylediysem birdaha söylüyorum . Çoookk yakışıklılar. Mete abimin yakışıklı asi tavırları. Gediz abimin Gamzeleri felan isteyen olursa aranızı yapabilirim.

Tabi Helen ve Berfin'in beni gebertebilme ihtimalınıde işin içine katarsak neyse kalsın.

Bize gülümseyerek bakan Annem ve babam'a gülümsedim. Herşeye rağmen gülümseyebiliyorduk.

******

Sinirlerim tavan yapmışken çatalımdaki sarmayı ağzıma tıktım.

Karşıdan bana kaçamak bakışlar atan Uraz'a sinirle bakıp önüme döndüm. Haftaya Uraz ve Melisa'nın düğünü vardı sinirden ağlayacak gibi olduğumda iki ellerimde hissetiğim eller'le Arya ve Berfin'e bakıp gülümsedim. Canım yanıyordu.

Reis'in kardeşi Where stories live. Discover now