15

4.5K 509 216
                                    

Bugün günlerden cumaydı ayrıca kızımın son sınav günüydü, aşırı meraklanıyordum ve heyecanlıydım da. Hye Min hep çalışkan bir öğrenci olmuştu aynı benim gibi, onu çok takdir ediyordum.

Ondan yirmi dakika önce geldiğim için hızlıca üstümü değiştirip mutfağa ilerledim ve pratik bir şeyler hazırlamaya başladım. Birkaç dakika sonrasında çalan ev telefonu sebebiyle başladığım işe yarım ara verdim ve çalan telefonu yanıtladım.

Bu Wook'tu.

"alo?" dedikten hemen sonra ben de karşılık verdim.

"efendim, Wook?"

"Hye Min geldi mi? Onunla konuşmam gerek."

"henüz gelmedi, gelince seni aramasını söylerim."

"pekala." dediği sıra telefonu kapattım. Sesini duymak bile son zamanlarda sinirimi bozmaya başlamıştı. Ayrılmış olmamıza rağmen beni sorgulamaya devam ediyordu, bir de bu yetmezmiş gibi yanımda yabancı bir erkek görmek istemiyordu. Bunun ne anlama geldiğini hepimiz çok iyi biliyorduk. Benim bir başkasıyla ilişki yaşamamı istemiyordu, kendisinin beni aldatmış olduğunu unutuyordu sanırım.

Telefonu kapattıktan beş dakika sonrasında zil çalmıştı, Hye Min gelmiş olmalıydı.

"hoşgeldin bebeğiim!" deyip yanağına öoücük bıraktıktan sonra çantasını sırtından aldım.

"ellerini yıkayıp üzerini değiştirdikten sonra babanı arayacakmışsın. Seninle konuşacakları varmış." dediğimde kaşlarını çattı.

"benimle ne konuşabilir ki?" dediğinde bilmiyorum türü bir ifade takındım suratıma.

Hye Min üstünü değiştirmeye giderken ben de masayı hazırlayıp onu beklemeye başladım. İşi bittiğinde yanıma geldi ve ev telefonunu alıp babasını aradı.

"efendim baba?"

"sınavlarım mı? Evet bugün bitti."

"hepsi iyi geçti, yüksek bekliyorum."

"hafta sonu bir planım var mı mı?" Hye Min bana döndüğünde başımı olumlu anlamda salladım.

"bir sonraki hafta buluşalım de." diye fısıldadım.

"evet baba annemle kısa bir tatil yapacağız, bir sonraki hafta buluşalım mı?"

"biliyorum beni özledin ama söz bir sonraki hafta beş gün boyunca seninle birlikte vakit geçireceğim."

Yarın Taehyung, Min Ho, ben ve kızım çiftliğe gidecektik. Min Ho'ya at binmeyi öğreteceğime söz vermiştim. Hem Taehyung da kısa bir tatil yapardı.

"çok güzel kokular geliyor anne, neler yaptın bakalım?" dediğinde kızım, düşüncelerimden ayrıldım.

"senin en sevdiğin yemekleri." deyip burnundan makas aldım. Yemekleri tabaklara koyup ben de kızımın karşısına oturduktan sonra yemeye başladık.

"nasıl geçti bugünün bakalım?" dediğimde ağzındaki lokmayı yutup bana döndü.

"sınavlsrım bittiği için çok mutluyum. Hele Min Ho'yu görsen, yarın için çok heyecanlı. Sırf bunun için sınavına çok çalışmış ve tam puan aldı, anne. Ben de bir soruyu doğru işaretleyip sonradan değiştirdiğim için dört puan düşük aldım." dudak büzdüğünde temiz olan elimle saçlarını karıştırdım.

"bunun önemi yok ki çiçeğim, olsun. Bir sonraki sınavda daha iyi yaparsın. Min Ho'yu tebrik ettin değil mi?" dediğimde başını olumlu anlamda salladı.

trouvaille ⚘ kim taehyung✓Where stories live. Discover now