「 07 • kehanet dersi ve çılgın şaka 」

1.2K 120 284
                                    

BÖLÜM 7
❝Kehanet Dersi ve Çılgın Şaka❞

BÖLÜM 7❝Kehanet Dersi ve Çılgın Şaka❞

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

⋆  ⋆  ⋆

17 Eylül 1991 - 4. Sınıf

Tılsım dersinden çıkan Hufflepuff öğrencileri, kız veya erkek olmaları fark etmeksizin bir sürü gibi Hogwarts koridorlarında sohbet ederek yürüyorlardı. Neredeyse on-on beş kişilik grupta her ağızdan bir ses çıkıyordu.

"Bir sonraki ders ne?" diye ortaya soru attı sarışın bir kız. Yanıt kahverengi saçlı bir çocuktan geldi. "Sanırım kehanet," dedi yüzünü buruştururken. Kırmızı saçlı çocuktan bıkmış bir inilti yükseldi.

Hoşnutsuz bir halde konuşmaya başladı. "Ah, yine o deli kadının saçma şeylerini dinleyeceğiz. Şimdiden sıkılmaya başladım."

"Öyle deme! Profesör Trelawney'in dediği şeyler sürekli doğru çıkıyor bir kere."

"Saçmalama Floria, üzgünüm ama Profesör zırdelinin teki. Geçen ders Campbell'in bu yıl öleceğini söyledi resmen. Profesör McGonagall'ı da duydun, her yılın başı birinin öleceğini söylüyormuş, yalan yanlış şeylere inanmayı bırakmalısın," diye karşılık verdi çocuk, kıza. Kız cevap vermedi çünkü çocuğun haklı olduğunu biliyordu.

Kehanet sınıfına doğru ilerleyen Hufflepufflar'ın arasına kalmış iki Gryffindor ise kıkır kıkır gülerek kahverengi saçlı bir oğlanın yanına ilerliyorlardı. Hufflepufflar aralarına sızmış olan iki çocuğu fark edince bir şey söylemediler, hatta aksine onlarla da gülücükler saçarak sohbet etmeye başladılar.

Weasley ikizleri Fred ve George, Hogwarts'da afacan ve muzip kimlikleriyle bilinirlerdi ama bunun yanı sıra oldukça sevecen bir kişiliğe sahiplerdi. Sadece üçüncü sınıf olmalarına rağmen okulda onları tanımayan yoktu. Elbette bu, insanlara yaptıkları türlü şakalar sayesindeydi.

Garip bir şekilde diğer binalarla -Slytherin dışında- oldukça iyi geçinen ikili, bugünde dördüncü sınıf Hufflepufflar'ın yanına gitmişlerdi ama bu sefer amaçları onlarla konuşmak değildi.

Dersleri bu olmasa bile Hufflepufflar'la Kehanet sınıfına ilerlerken bir yandan da gizlice üçüncü sınıflardan Dennis Wilson'a kimseye çaktırmamaya çalışarak ellerindeki bir şeyi vermeye çalışıyorlardı.

Dennis'i diğer Hufflepufflar'dan uzağa çekerek ceplerindeki şeyleri ona uzattılar. Sarışın çocuk kimsenin görmemesi için aceleyle ikizlerin verdikleri şeyleri cebine tıktı.

"...Onları önceden söylediğimiz gibi yere bırak," diye fısıldadı George Weasley.

"Ve bum!" diye George'un sözlerini devam ettirdi Fred. "Etraftaki patlamaları ve şapşal suratları hayal edebiliyorum."

Pariah ✦ Cedric DiggoryDonde viven las historias. Descúbrelo ahora