0.1

2.9K 173 314
                                    

Polis memuru koşar adımlarla şerif odasına doğru koşuyordu. Yine ne olmuştu koskoca Gwangju'da?

Şerif, kapısının hızla açılmasıyla irkilip kapısına baktı. Bu polis memuru kapısını çalmayarak içeri girmişti. Umarım gerekli bir mazereti vardır diye geçirdi içinden şerif.

"Şerif Choi, yine aynı şey oldu."

Derin bir nefes alıp ayağa kalktı.

"Nerede?"

Silahını alıp şapkasını taktı ve odasından çıkarken arkasından gelen polisi dinledi. Ona gülümseyen sekreterine bakıp başını sallayıp selam verdi.

"İyi çalışmalar şerif."

"İyi çalışmalar Yoon."

San'ın arkasından gelen şerif yardımcısı, cinayet hakkında konuşmaya devam ediyordu.

"Yine aynı şekilde, bir otel odasında. Bu 6. kurban şerif. Hepsi aynı şekilde öldürüldü, halk buna karşı çok tepkili."

Şerif durup ona baktı ve kaşlarını çattı.

"Bunu bilmediğimi mi sanıyorsun?"

Elinden dosyayı alıp biraz inceledikten sonra karakoldan çıkıp arabasına bindi. Bu ay öldürülen 6. kurbandı, ismi Song Mingi'ydi ve hala bir üniversite öğrencisiydi. Fotoğraflardan gördüğü kadarıyla diğer kurbanlar gibi öldürülmüştü. Boğazları kesilmiş, kafalarının kenarında büyük bir delik açılmış ve alnının tam ortasına sıkılmıştı. Yüzünü buruşturup bunun iğrenç olduğunu düşünen şerif arabayı çalıştırıp olayın yaşandığı yere sürdü.

Ulaştığında kapısının yanında bekleyen polise baktı.

"Yine aynı kişi olduğunu düşünüyoruz şerif."

Oflayarak içeri girdi ve ölü bedene baktı.

"Neyle boğulmuş?"

"Kendi kolyesiyle boğulmuş."

Elini kafasındaki büyük deliğe koyup şerife döndü. Şerif yatağa dağılan kan ve beyin parçalarına bakıp kusmamak için kendini tuttu.

"Delik, taşla açılmış. Kafasına sert darbeler geçirmiş ve kafatasını ezip kırmış."

"Anlatmayı bırak. Hiçbir şey buldunuz mu?"

"Malesef şerif, kusursuz bir cinayet işlemiş. Hiçbir iz yok."

"Hiçbir cinayet kusursuz değildir Seonghwa. Eminim bir iz bırakmıştır. İpuçlarına bakabiliriz. Aynı kişi olduğunu düşünüyoruz. Neden peki?"

Seonghwa bir nevi şerifin kardeşiydi. Kendisinden sonra Seonghwa'nın onun yerine geçmesini istiyordu bu yüzden görevlerde onu eğitmeye çalışıyordu.

"Song Mingi, Choi Jongho, Choi Yeonjun, Hwang Hyunjin, Lee Minho ve Choi Soobin. Bu ay öldürülen 6 kurban. Hepsi aynı okulda, aynı sınıfta birer üniversite öğrencisiydi. Sınıf arkadaşlarının dediklerine göre çok iyi arkadaşlarmış."

"Demek ki katilimizin o okuldan olması %50 ihtimal değil mi?"

"Öyle şerif, ama bu arkadaşlık 7 kişiden oluşuyormuş. 7. kişisi, Jung Yunho. İfadeye gelmedi. Onun hakkında hiçbir şey bilmiyoruz."

"Bugün ifade için onu almaya gidin Seonghwa. İfadesini senin almanı istiyorum. Öğrenebildiğin her bilgiyi de bana aktaracaksın."

"Peki şerif."

Şerif ordan ayrılırken bu olan olayları düşünmeden edemedi. Kim üniversite öğrencilerini öldürecek kadar kötü olabilir diye düşününce kendi kendine gülüp arabayı çalıştırdı. Sanki daha kötüsünü görmemiş gibi. 

Who? // woosanWhere stories live. Discover now