Hoofdstuk 14: School

1.2K 64 9
                                    

Pov Hailey

Ik word wakker door de wekker.

Het is maandag en de vakantie is voorbij. Het is de afgelopen week snel gegaan. Ik heb nog met Melanie een keer afgesproken en ik ben weer volop aan het trainen.

Ik sla mijn hand op de wekker en ik haal de dekens van me af. Snel stap ik in mijn pantoffels en ik loop naar onder de keuken in. Mijn moeder is al aan het ontbijten. Ik begroet haar en haastend loop ik naar de kast. Daar pak ik twee crackers uit en ik leg er een plak kaas op.

Ik plof op de stoel langs mijn moeder en ik neem een hap van mijn cracker.

'Beetje zin in school?' vraagt mijn moeder terwijl ze in de krant leest.

'Mwha, gaat wel.' antwoord ik met volle mond waardoor er wat droge kruimels op mijn bord vallen.

Even kijk mijn moeder me aan, maar daarna leest ze rust verder.

Als ik klaar ben met ontbijten loop ik naar boven, om me om te kleden. Ik gris wat random kleren uit de inloopkast. Snel trek ik ze aan. Ik loop door naar de badkamer waar ik een borstel door mijn haar haal.  Na een paar minuten is dat al weer gedaan en pak ik de krultang. Meteen begin ik mijn haar te krullen.

Als mijn haar goed zit begin ik aan de make-up. Behendig doe ik wat mascara, eyeliner en lipstick op. Snel poets ik nog even mijn tanden. Als nu echt alles klaar is aan mijn uiterlijk, begin ik mijn tas in te pakken voor de lessen van vandaag.

☆☆

Ik fiets de oprit af en ik stop voor Emily's huis. Gelijk daarna opent de garagedeur en fietst Emily eruit. Ze komt langs me fietsen en zo beginnen we de fietstocht naar school.

Als we het schoolplein op fietsen, komt er een groepje meiden naar ons toe.

'Hee Hailey! Wat was er nou gebeurd, met dat ongeluk?' vraagt één van de meisje.

Ik stap ondertussen van mijn fiets af en ik buk om mijn fiets op slot te zetten. Ik haal mijn tas uit de mand en ik draai me naar hun om.

'Sorry, ik hou dit liever privé..' zeg ik. Ik glimlach even. Ik wacht op Emily, want die is nog bezig met haar fiets. Als zij klaar is loop ik het groepje voorbij.

Voor me zie ik Matthew staan. Hij staat me de rug maar me toe. Ik tik Emily aan en ik wijs naar Matthew. Emily begrijpt me meteen. Ik ren op hem af en daarna spring ik op zijn rug. Meteen klamt hij me vast aan zichzelf en hij valt bijna voorover.

'Hailey!' zegt hij geërgerd.

Ik steek mijn tong uit, maar ik bedenk me dat hij me niet ziet dus maak ik een of ander raar geluidje.

'Ik ga pas van je af als je me naar binnen hebt gebracht.' zeg ik terwijl ik nog steeds op zijn rug zit.

Ondertussen is Emily op Luke's rug geklommen. Matthew stemt in en hij begint met lopen. Luke merkt niet dat Matthew aan het lopen is, maar later komt hij rennend achter ons aan. Matthew heeft het in de gaten en begint ook te rennen. Ik word helemaal door elkaar geschud.

'Ahhum' hoor ik achter me als we binnen zijn gekomen.

Matthew draait zich om, waardoor ik mee draai. Daar staat het schoolhoofd. Snel spring ik van Matthew's rug af en Emily doet hetzelfde.

'Dit doen wij hier niet.' zegt ze streng met haar vinger wijzend. Ze draait zich om en loopt weg.

We grinniken eventjes totdat we gestoord worden door de bel. Snel loop ik naar mijn kluisje om daar mijn jas in te doen. Als ik dat heb gedaan haast ik me naar de les.

A Short LifeWhere stories live. Discover now