Bölüm 5-

1.7K 179 19
                                    


Temmuz 1940

Harry, Temmuz ayının son günü Wool Yetimhanesini ziyarete geldi.

Tom hiç ziyaret beklemiyordu ve bu yüzden giriş holünde duran Harry'nin görüntüsü sarsıcıydı. Tom'un hayatının iki ana direğinin - Tom'un nefret ettiği Wool'un ve sevdiği Harry'nin- yan yana gelmesi tuhaf ve neredeyse rüya gibiydi.

Tom, selamlaşmak yerine, "Buradasın," dedi.

Harry gülümsedi, ellerini pantolonunun ceplerine sokuşturdu. Giysileri güzeldi, pantolonunun çizgileri canlı ve ütülenmişti. Her santimi mükemmel bir beyefendi. Harry'nin okul eşyaları her zaman yeniydi; nazikçe kullandığı tüm ders kitaplarını Tom'a vermişti. Harry fakir bir ev hayatından bahsetmişti ama hiçbir ayrıntıya girmezdi. Hiçbir zaman belirli bir akraba hakkında konuşmadı veya isim vermedi. Tom'un asla zorlamadığı tek konu buydu. Bir gün Harry, kendi iradesiyle, geçmişinin hikayesini Tom ile paylaşmaya hazır olacaktı.

Harry, "İstersen burayı terk etme teklifim hala açık." dedi.

"Elbette isterim." dedi Tom biraz hızlı bir şekilde. Sonra alt dudağını ısırarak yumuşadı.

Harry onların birlikte yaşamalarını istemişti. Bu, Tom'un her zaman istediği şeydi - Wool'dan ayrılmak - ve Harry, Tom'un hoşgörülü olduğu tek kişiydi.

"O zaman eşyalarını toplamalısın." dedi Harry. Kızgın gibi görünmüyordu. Tom'un kaba davranmasını saldırgan değil eğlenceli bulmuş gibi gözleri parlıyordu.

Bu çokça olurdu. Tom dürtüsel bir şey söyler ya da yapar ve sonra Harry'nin nasıl tepki vereceğini görmek için endişeli bir şekilde beklerdi. Ama Harry asla sinirlenmezdi. Tom'un kafasında gerçekte ne olup bittiğini biliyormuş gibi, o algısal yeşil gözleriyle Tom'u izlerdi.

Tom eşyalarını topladıktan sonra ana salona döndü ve burada Harry'nin Bayan Cole ile kağıt işlerini çoktan hallettiğini keşfetti. Yetimhaneden uzaklaşarak dışarı çıktılar ve sonra Harry, Tom'u kolundan tuttu ve onları eve Cisimlendirdi.

~~~~~

Harry, Ottery St.Catchpole'da küçük bir dairede yaşıyordu. Bir yatak odası ve bir banyo ve küçük bir mutfak vardı. Ayrıca oturma odasına bir bebek karyolası kurulmuştu.

"Ah" dedi Harry, Tom eşyalarını yanına koymaya gittiğinde. "İstersen yatak odasını alabilirsin. Yatağı umursamıyorum. "

Tom, çanta elinde tereddüt etti. Burası Harry'nin eviydi ve Tom sadece bir misafirdi. Ama elbette Harry kendi yatağını teklif edecek kadar özveriliydi.

Tom, "Paylaşabiliriz." dedi. Wool'daki diğer çocuklar, herkes için yeterli yer olmadığında bunu yapardı.

Harry gözlerini kırpıştırdı, arkasına yaslandı. "Sorun değil Tom. Sadece okul başlayana kadar. Bize yiyecek bir şeyler yapacağım." Sonra yanlış bir düşünceden kurtulmak istercesine başını salladı ve mutfağa doğru yürüdü.

Tom yatak odasına girdi. Çarşaflar vişne çürüğü rengindeydi. Yatağın yanına bavulunu sürükleyip yatağı incelemeye gitmeden önce bavulunu üzerine attı.

Bordo rengi yakından bakıldığında daha gerçeküstü görünüyordu. Tom yastığı aldı ve onu yüzüne doğru kaldırdı. Yastık kılıfı beyazdı ve Harry gibi kokuyordu. Belirgin bir şekilde erkeksi ve biraz dünyevi. Yatıştırıcı. "Yatağın geri kalanı muhtemelen aynı kokuyor. "  diye düşündü Tom. Her şeye rağmen yatağı istediğine karar veren Tom bavulunu açtı ve giysilerini çıkarmaya başladı.

O ve Harry, Hogwarts'a dönmeleri gerekene kadar burada birlikte yaşayacaklardı.

O ve Harry, Hogwarts'a dönmeleri gerekene kadar burada birlikte yaşayacaklardı

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
𝕭𝖚𝖙 𝕱𝖔𝖗 𝖄𝖔𝖚, 𝕴 𝕯𝖎𝖉 𝕴𝖙Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin