Epilóg

25 3 0
                                    

„Nakloň hlavu trochu nabok. Nie na ten, na druhý. Áno, už len sekundu. Vydrž." Netrpezlivo si vzdychnem.

„No tak, Kristy, nemusí to byť dokonalé, myslím, že to vyzerá veľmi dobre. Môžem sa už postaviť?"

„Nie! Ešte sekundu!" Vzrušene vykríkne moja kaderníčka. „Nemôžu ti odstávať žiadne vlasy." Pretočím oči na svoj odraz v zrkadle.

„Veď mi nič neodstáva. Ten účes je perfektný."

„Ešte nie je, ale o chvíľu bude." Asi ďalších päť minút mi ešte Kristy precízne upravuje účes a ja sa nedočkavo mrvím na stoličke. Medzitým do mojej izby zavíta Tiffany, ako inak bez klopania, to je už niečo, čo sa asi nikdy nenaučí.

„Povedzte mi, že ste už hotové. Už sú tu naozaj všetci, keby ste videli tých ľudí..." Oči jej žiaria nadšením, keď sa chystá pokračovať v opise toho, čo práve videla na prízemí a v záhrade.

„Stačí! Už nič viac nehovor, už som aj tak dosť vystresovaná!" Pozrie sa na môj odraz v zrkadle.

„Vááuuuuu, Lara. Si nádherná." Síce som stále oblečená v pyžame nebíčkovej farby, môj jemný svadobný makeup a dokonalý účes, ktorý zhotovila moja osobná vizážistko-kaderníčka Kristy sú už hotové. Je faktický skvelá, takýto výkon som naozaj nečakala a stihla to za rekordný čas. Usmejem sa na Tiffany v zrkadle.

„Maisy ešte spinká?" Tiffany sa usalaší na posteli vedľa stoličky, na ktorej sedím.

„Ako zabitá. Tuším jej mama do tej fľašky priliala uspávadlo." Od kedy sa Maisy narodila, meno sme s Noelom nakoniec vybrali spoločne, so spánkom veru problém nemá. Je najlepšie dieťatko pod slnkom, takmer vôbec neplače, iba monitoruje svet okolo seba a keď zbadá známu tvár, vyškiera sa ako slniečko. Je úplne úžasná. Presne taká, ako som si ju vysnila. Moja tvár sa rozžiari, keď si predstavím spiacu dcérku len o izbu ďalej, ktorá sa na krátky čas stala jej domovom.

„Tak! Hotovo!" Vyhlási víťazoslávne Kristy.

„No konečne." Zažmúri na mňa spoza chrbta. „Prepáč, len už ma strašne bolí riť z tej stoličky."

„No tak, šup do šiat." Keď sa postavím, trochu sa ponaťahujem a v tom zbadám ruch na dvore, ktorý sa zmenil na nespoznanie. Takmer celý ho vypĺňa biely altánok, ktorý skrýva niekoľko nádherne ozdobených bielych stolov a stoličiek. Všade kam sa pozriem vidím elegantne upravených ľudí ako stoja v malých hlúčikoch a živo debatujú. O niečo ďalej sa tiahne dlhý a široký biely koberec, ktorý vytvára uličku medzi radmi lavíc a smeruje ku mohutnému zelenému oblúku. Cieľ mojej cesty.

„Panebože." Zamrie mi srdce.

„Nepozeraj sa tam!" Potiahne ma Kristy za ruku. „Stráviš tam zvyšok tohto dňa, neboj sa, záhradu si ešte užiješ."

„Je tam toľko ľudí. Koho všetkého naši vôbec pozvali?" Obrátim sa Tiffany, ktorá iba pokrčí plecami. Chcela som malú svadbu, no samozrejme pán Nelson a pani Nelsonová o tom nechceli ani počuť. Nie že by som si nechcela vychutnať tie pohľady všetkých ľudí, vo chvíli, keď ma uvidia najšťastnejšiu v náručí môjho milovaného novomanžela, no aspoň trochu som dúfala, že po malom a skromnom svadobnom obrade nebudem predmetom rozhovorov ľudí v mojom okolí. Lenže po čase by sa to aj tak rozšírilo, tak prečo to tajiť a ukrátiť sa o najkrajšiu svadbu svojho života? Dokonca som pozvala aj Ginu a Jessieho. Povedala som im pravdu o mne a Noelovi a zmierili sme svoje vzťahy na prijateľnú mieru kamarátstva, ktorá mi dostatočne vyhovuje.

„Všetko bude dokonalé, len nestresuj." Kristy mi stisne ruky a prevedie ma ku skrini, na ktorej už visia moje svadobné šaty.

„Vyzleč sa." Prikáže mi veliteľsky. Fľochnem na Tiffany v mentolových šatách elegantne sediacu na posteli. Od kedy takto sedáva?

„Čo je? Už som ťa predsa videla v spodnom prádle." Rozviažem si župan a prevesím ho na stoličku za mnou, čím odhalím svoju nedokonalú postavu po pôrode v bielej čipkovanej bielizni. „Fíha, od kedy nosíš takéto erotické vecičky?" Vedela som, že to neobíde bez jedinej uštipačnej poznámky. Zazriem po nej, no nemyslím to až tak vážne. „Len sa pýtam." Ohradí sa Tiffany a Kristy tým rozosmeje.

„Vyzeráš v tom úžasne, Noel sa z teba roztopí. Tak poď." Kristy mi pomôže navliecť sa do hodvábnej bielej látky, zapnúť mi zips na šatách a upraviť pokrčené časti. Potom vojdem nohami do bielych sandáloch na dosť vysokom opätku s čipkovanými stranami, ktoré som si kúpila iba pre túto príležitosť. Kristy mi ešte zapne malé perlové náušnice a keď zhodnotí, že s mojou prípravou skončila, nasmeruje ma pred zrkadlo. Osobu v ňom takmer nespoznám, aj napriek tomu, že som svoju tvár už videla. Vo svadobných šatách mám pocit, akoby som to ani nebola ja. Jemná čipka, ktorou začínajú ramienka, prechádza do výstrihu a jemným pásikom cez brucho, pomáha zakryť moje malé nedokonalosti v páse a vyzdvihuje moje prednosti, čím sú posledné dni najmä moje plné prsia. Všade okolo je látka čistá, bez zbytočných čačiek. Dokonalá jednoduchosť. Šaty sú úzke, sadnú mi úplne presne, jemne sa rozširujú až pri kolenách a látka pokračuje ďalší pol meter za mnou. Trochu sa pootočím, aby som v zrkadle videla aj ich zadnú časť, ktorá mi vo vrchnej polovice tela odhaľuje takmer celý chrbát, látka obopína iba okraje chrbta a spája sa tesne pod driekom, kde už pokračuje v celku až na dol. Vlasy mi Kristy vypla do elegantného uzla z voľného vrkoča a po bokoch mi nechala spustených pár kučeravých pramienkov, aby účes nepôsobil príliš prísne.

„Tak čo na to hovoríš?" Kristy ku mne pristúpi s očakávaním v očiach.

„Vyzerám..."

„Úchvatne." Ozve sa hlas pri dverách.

„Mama! Zatvor tie dvere!" Okríkne tu Tiffany vydeseným hlasom. Keďže mama nereaguje, Tiffany rýchlo priskočí ku dverám a zabuchne ich.

„Si nádherná, Lara." Mama ku mne pristúpi s očami zaliatymi slzami.

„No tak, mama. Neplač." Objímem ju a ona si ma privinie ako malé dievčatko.

„O-pa-tr-ne." Zašepká Kristy dosť nahlas, aby sme ju obe počuli. Mama sa odo mňa zo smiechom odtiahne.

„Kristy ma pravdu, nechcem ti zničiť make-up. Už je všetko prichystané, čakajú len na teba." A je to tu. Zhlboka sa nadýchnem. „Neboj sa, bude to najkrajší zážitok v tvojom živote."

„Ale ten som už mala." Najkrajší zážitok bolo držať moju horúcu a vlhkú dcérku len pár sekúnd po tom ako sa prvýkrát nadýchla.

„Áno, áno, viem. Myslela som druhý najkrajší." Usmeje sa na mňa celá rozjarená z tých všetkých emócií, ktoré zažila za posledné dni. Príchod Maisy na svet zmenil v mojom živote veľa vecí a jedna z hlavných bol môj vzťah s mamou.

„Tak poďme na to."

Você leu todos os capítulos publicados.

⏰ Última atualização: Nov 17, 2020 ⏰

Adicione esta história à sua Biblioteca e seja notificado quando novos capítulos chegarem!

FORBIDDEN /SK/✔️Onde histórias criam vida. Descubra agora