3. BÖLÜM : DÜŞMANLIK

3.8K 184 12
                                    

Multi : Eda & Yağız

" Yağız ! "
" Söyle kuzen "
" Sen kanlı canlı yanımda mısın gerçekten ? "
" Dokun istersen ? "

Ellerimi Yağız'ın yüzüne verdim . Cidden kanlı canlı karşımdaydı . Ayy kim demiş yorgunum diye ? " Sen nasıl geldin , niye okuldasın , teyzemler bizde mi , ne işin var ya senin burada?" Galiba fazla hızlı konuşmuştum ve de çok soru sormuştum çünkü Yağız yüzünü buruşturmuştu . " Kızım ne çok konuştum ya ?! " Kaşlarımı çattım, ben burada meraktan öleyim , bu çocuk sorularımı yanıtlamasın ! " Yağız hadi cevap ver ! "

" Tamam tamam . " Biraz duraksadı . Görende domink de haftanın erzak ödülünü açıklıyor sanır ! " Yağız ! " Hafif gülümsedi ve devam etti . " Yeni sınıf arkadaşına merhaba de ! "

" Neeeee! " Kollarımı Yağız'a sardım . Okul yolculuğum bambaşka bir boyut kazanacaktı ! Yağız'ın BMW ' si vardı ! Her sabah beni o okula götürecekti !! Kollarımı Yağız'ın bedeninden çekip , yüzüne baktım . " Hadi bana Milka ısmarla! " Gülümsedi ve ayağı kalktı . Kolunu omzuma atıp sınıftan çıktık . Aklınca büyüklük taslıyordu kerata . Kantine girip , bir sıraya oturdum . Yağız da bana Milka almaya gitti . Bu sırada gözüm yandaki masada oturan Meriçe kaydı . Kaşlarını çatmış , beni izliyordu . Kafamı ne var dercesine salladım . Ayağı kalktı , ben gidecek sanarken , yanıma gelip oturdu . " Hayırdır , iki günde sevgili mi yaptın yoksa ? "

" Ne saçmalıyorsun , Yağız benim kuzenim ! "
" Nasıl yani Yağız Gencer senin kuzenin mi ? "
" Sen Yağızı tanıyor musun ? "
" Eski okulumdan tanıyorum "

Tam ' kankanız deme sakın ' diyip şakaya vuracaktım ama Yağız yanıma gelip , Meriçe pis pis bakınca sustum . " Senin burada ne işin var ?! " Gözlerimi Yağıza çevirdim . Bu hiçte dostça bir konuşma değildi . " Yağız ne oluyor ? " Korkuyla Yağıza baktım ama cevap vermedi . Meriç, Yağızın sorduğu soruya cevap vermeyince , kolumdan tutup kantinden çıkardı . Kendimi ona bıraktım . Biliyordum ki sinirlenince kimse onu durduramazdı. Bir süre sonra , boş bir sınıfa girdik . Kapıyı öyle bir kapattı ki , kapının çıkamıadığına şaşırmıştım . Sinirle bana dönünce , masumca baktım . Gerçi masumdumda. " Meriç'i nereden tanıyorsun ?! "

" Sıra arkadaşım "
" Sakın onunla konuşma , yaklaşma , yakınlaşma ! "
" Yağız ne oluyor ? Meriç'le ne alıp veremediğin var ? "
" Düşmanım ! "

Şaşkınlıkla ona baktım . Tam hikayenin devamını da soracakken, sınıfın kapısı açıldı ve içeri fizikçi girdi. İkimize soru sorar gibi bakarken , Yağız sınıftan çıktı . Bende peşinden tabi . Sınıfa , pardon sınıfımıza girerken Yağız kolunu omzuma attı . Kolunun altından hızla sıyrılıp, yüzüne baktım . " Çıkışta beni eve bırakacaksın ve herşeyi anlatacaksın , kaçışın yok ! " Sırama giderken onu da Edanın sırasına ittim . Kaşlarını çattı . Meriçin yanında oturmama mı kızdı yoksa edanın yanına itmeme mi kızdı , anlamamıştım. Takmayıp sırama oturdum .

***

Arabaya bakınca Yağızla göz göze geldik . Aynı anda koşup , ön koltuğun kapısını tuttuk . O beni , ben onu ittim. " Benim zeki kuzenim , arabayı kim sürecek ? " Şaşkın şaşkın bana baktı . " Ha doğru " Sırıtıp ön koltuğa geçerken , aklıma gelen kurnazlıkla , ek hamlede arka koltuğa geçip kapıyı kapattım . Eda bana ne yapıyorsun ? bakışları atarken masumca baktım . Mecbur ön koltuğa geçti . Bu pislerin sevgili olmasını çok istiyordum .

" Eee kuzen anlat bakalım " dedim Yağız arabayı çalıştırırken . Derin nefes aldı . Demek ki uzun hikayeydi . " Sözümü kesersen anlatmam ! " Başımla anlatmasını işaret ettim . " Meriç'le eski okulumdan tanışıyorum . Aynı sınıftaydık . Çok yakın sayılmazdık ama düşmanlığımız da yoktu . Sonra birgün sınıfa bir kız geldi . "

" Adı ne ? "
" Helin . Adı Helindi . Bir kaç hafta sonra çıktık . Bir ay kadar sevgiliydik . Sonra bir gün Helin benden ayrılmak istedi . Sebebini söylemedi . Bir hafta boyunca okula gelemedim . Geldiğim gün ise Meriçi gördüm . Bambaşka biri olmuştu . Evrim geçirmişti . Helin de kuyruğu olmuştu . Biliyorsun zaten sonra ki aylarda ben de evrim geçirdim . Helin bana geri dönmek istedi ama kabul etmedim . Meriçte akıllandı o da istemedi . "

" Eee siz hala konuşuyorsunuz "
" Aynen "

Araları Helin denen kız yüzünden bozulmuştu . Ama hala konuşmuyorlardı . Şirince sırıttım ve Yağıza döndüm . " İlerde sağa çek koçum , inecek var ! "

" Niye ? "
" Yürüyecem , siz de edayla tanışın bari "

Arabadan inerken Yağıza göz kırpmayı ihmal etmedim .

Yıldız günlerdir aç
Dokunun da sevinsin kereta
Mug_ mendesarmy kankamla tanışın millet !

KOLEJ VELİAHTI ( TAMAMLANDI )Where stories live. Discover now