3. kapitola

65 9 6
                                    

Edward: Čo sa deje? Urobil ti niečo ten Niall alebo Harry?

Louis: Nie, nechaj to tak, nechcem o tom  hovoriť

Edward: Ako myslíš, Lou. Dnes ti v škole dali pokoj?

Louis: Ako to vieš?

Zamračí sa na obrazovku mobilu a nervózne si zahryzne do pery. Ako o tom ten Edward vie? To má nejakú úchylku na jeho sledovanie alebo čo?

Prejde k laptopu, ktorý má položený na stole a zapne ho. Zahryzne si nervózne do pery, keď sa načíta. Zapne Google a naťuká tam názov seriálu, ktorý ho v poslednej dobe začal baviť a ani nechápe prečo. Merlin.

Otvorí si stránku, na ktorej skončil pozeranie naposledy, a hodí sa na posteľ. Položí si laptop na kolená a zapne si desiatu časť prvej série, ktorú už pozerá druhýkrát. Chce si vryť do pamäte všetko, čo môže, kým sa presunie k druhej sérii.

Cinkne mu správa, no on ju nevníma. Venuje pozornosť len a len počítaču, na ktorom akurát beží úvod. V krajine báji, kde vládli kúzla, ležal osud veľkého kráľovstva na pleciach mladého muža. Jeho meno je... Merlin!

Povedal by to aj zo spánku, ak by sa ho niekto spýtal o polnoci, ako začína. Znova mu cinkne správa a on k telefónu natiahne ruku, aby si vypol upozornenia. Vyzerá to tak, že mu ten Edward nedá pokoj. Vypne zvuk a len pohľadom preletí správy.

Edward: Sedel si s novým, povedzme, že veľa ľudí si na to dá pozor...

Louis: Myslíš s Harrym? Bol to zlý nápad, zlý nápad

Edward: Vyzeral si aspoň chvíľu šťastnejšie

Louis: Výzor často klame

Položí mobil k sebe a začne venovať pozornosť obrazovke. Miluje vzťah Merlina s Hunith, jeho mamou. Je podobný, ako ten Louisov s Johannah. Keď sleduje už po druhý raz umierať Willa, neudrží už svoje slzy.

Merlin tam s ním zostal do konca, zatiaľ čo on... Nikto by si na neho nespomenul, jedine tak by sa mu prišli vysmiať. Posledné sekundy seriálu má zahmlené slzami, takže radšej zaklapne počítač a zahľadí sa pred seba. Keď tak nad tým rozmýšľa, mal by sa ísť najesť, celkom vyhladol.

Hneď ako na to pomyslí, divne sa mu zovrie žalúdok, a tak to nakoniec vzdá a vezme do ruky mobil. Píše mu Zayn, ani nevie, prečo ho má ešte uloženého, keď ho len šikanuje, akoby bol nejaký odporný odpad, ktorý nikto nechce.

Zayn: Pozri, čo mám za fotky 🙂

Louis sa zamračí na fotky jeho a Harryho z rána, kedy sa ich nosy takmer dotýkali a prebehne ním vlna zlosti a smútku. Úplne nevinný moment na nich vyzerá, akoby... Nie, na to ani nebude myslieť.

Louis: Dobre vieš, že som ho spoznal len dnes. Tak ako všetci ostatní...

Zayn: Lenže ono to tak nevyzerá, vieš? Už si ho dostal do tej postele?

Louis sa neveriacky zahľadí na tú správu a priloží si ruku na ústa. Nie, nie. Toto nechcel, Harry sa od neho musí držať ďalej, inak nebude mať príjemný pobyt v tomto meste, nikde. Zayn ho zničí, tak, ako zničil jeho.

Zayn: Takže áno. Každý sa to dozvie, neboj

Louis: Choď do riti, Malik. Ku mne sa správaj ako chceš, urážaj ma, ale k Harrymu sa ani nepribližuj, inak uvidíš

Nemôže dopustiť, aby z Harryho robili jeho vinou niekoho, kým nie je a aby si prechádzal tým, čím Louis neprávom. Nie, radšej bude znášať ten posmech sám, a oveľa viac, ako to.

Zayn: Ja narozdiel od teba nie som buzerant 🙂

Louis: Len aby si nebol prekvapený

Napíše drzo a otvorí si správy od Edwarda, aby si nejako zlepšil náladu, ale veľmi mu nepomôžu vydesené správy neznámeho, ktorých nie je vôbec málo. Kde si? Si v poriadku? Louis, no tak... Kde si? Nie je to vtipné!

Natiahne sa po kus skla a urobí si nové krvavé čiary na zápästí. Kvôli Harrymu, kvôli Zaynovi a hlavne, kvôli sebe. Za to, aký je odporný. Za to, kým je.

Čo hovoríte na Louisa s Edwardom? A na Zeeho?
Butterfly's poo🦋

treat people with loveWhere stories live. Discover now