AGATHA CHRISTIE

197 6 6
                                    

                                                                                 YAZAR

     Bir zamanlar , yazmayı seven bir kız vardı. Şiirler, aşk hikayeleri, gizemli öyküler,mektuplar... Hepsini denemişti. Agatha, profesyonel bir yazar olmayı herşeyden çok istiyordu. Bu hayalini günlük yürüyüşleri sırasında köpeği George Washington'a anlattı. Agatha, George'la gittikleri heryeri öykülerin geçtikleri mekan olarak görüyor, ne zaman biriyle karşılassa bu kişinin öyküsündeki karakterlerden birisi olup olamayacağını düşünüyordu.

     Agetha öykülerini dergilere gönderdi ama reddedildi. Ret mektupları üst üste yağılıyor, ancak Agetha yazmaktan vazgeçmiyordu. okumayı çok seviyor, özellikle de cinayet romanlarına bayılıyordu.

     Böylece, kendi polisiye romanını yazdı.

     Ölüm Sessiz Geldi adlı romanında, görkemli bir bıyığı olan Belçikalı dedektif Hercule Poirot vardı. Pek çok yayıncı Agatha'nın romanını yayımlamayı geri çevirsede en sonunda biri kabul etti.

     Roman yayımlandığında çok büyük bir başarı kazandı ve inanılmaz kariyerin başlangıcı oldu. Kitapları iki milyondan fazla satan, yüzden fazla dile çevrilen Agatha Chrıstıe, tüm zamanların en çok satan romanlarından bazılarının yazarı oldu.

     Uçları kıvrık bıyığıyla Hercule Poirot ve sevimli şapkasıyla Miss Marple, gelmiş geçmiş en iyi roman dedektiflerinden oldular. Televizyon dizilerinde ve filmlerinde yer aldılar, milyonlarca insan onlarla birlikte katilin kim olduğunu tahmin etmeye çalıştı.

     Agatha, olağanüstü kariyeri boyunca altmış altı polisiye roman, on dört kısa öykü kitabı yazdı. Fare Kapanı adlı tiyatro eseriyle dünyanın en çok sahnelenen oyunu oldu.

                                                            15.09.1890 - 12.01.1976

1976

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
AGATHA CHRISTIE 'nin hikayesiWhere stories live. Discover now