11. Bölüm

5.2K 495 197
                                    

Oysa herkes öldürür sevdiğini

Saat 21:45.  Ali telefonun üstünde gösterilen saate baktı. Artık belini hissetmiyordu. Ellerini klavyeden ve mauseden çekip havaya kaldırdı gerilip ağrıyan belini rahatlatmaya çalıştı. Kaç saattir bilgisayar başında olduğunu bilmiyordu... Şu an ekranda oynanan Among Us oyunu saatlerce oynuyordu ekip ile birlikte.

İki hafta önce Aytunç'un önerisi ile başlanılmıştı oyuna. İlk başlarda keşfetmek amacıyla oyun kurcalansa da şimdi gözü kapalı görevlerin nerede olduğunu biliyorlardı.  Oyun, normal hayatımızda arkadaşlarımızla toplandığımızda köylü- vampir oyunuyla aynıydı.  Mürettebat ve düzenbaz ile oluşan oyunda belirli görevleri halletmek ve görevleri halledene kadar düzenbazı bulmak için çabalanıyordu. Ali kaç kere düzenbaz olduğunu saymamıştı. Bu oyunda herkes düzenbaz olmak istiyordu çünkü oyun daha eğlenceli bir hal alıyordu. Karakteri öldürmek, bir yerde kıstırıp korkutmaktan zevk alınıyordu.  Az buçuk psikopatlık vardı sanırım... Pekâlâ asıl olay bu değildi. Ali ne zaman düzenbaz olsa, Fırat'ı sona bırakıyordu ya da diğer düzenbazın öldürmesine izin veriyordu. Bu oyun olsa bile eli durmadan öldürme butonuna gidip geliyordu ama hayır yapamıyordu. Bu olay ona hep gülme isteği getiriyordu. Diğer bir yandan ikisi düzenbaz olduğu zaman o kadar uyumlu oluyordular ki kazanıyorlardı.

Oyun en fazla on kişiyle oynanabiliyordu ve en azla üç düzenbaz seçiliyordu. Ama genelde iki düzenbaz tercih ediliyordu.  Yusuf hariç Rebels takımının hepsi vardı ve diğer dört kişi Aytunç'un tanıdığı diğer youtuberdiler. 

Az önceki oyunda düzenbaz olmamıştı ve az kişi kala son düzenbazda bulup kazanılmıştı. Diğer  oyunun başlamasını beklerken ayarlara girip sarı olan karakterinin rengini beyaz yaparak başına saplanan bıçağı seçmişti. Sıkıldıkça karakterini değiştiriyordu. Discord hala açıktı ve diğerleri konuşurken Ali, "Abi bu elden sonra bana yol gözükür." dedi. Kaç saattir oynuyordu ve kaç gündür gecelere kadar oynadığını varsayılırsa artık erken uyumak için can atıyordu. Tabi birde geceleri beklemenin diğer bir sebebi ise Fırat'tı. Telefonda konuşup ona şarkı söyledikten sonra fırsat buldukça Fırat'ı konuşturuyordu. 

"Aynen abi, bende çıkayım artık." dedi Fırat. 

"Tamam tamam kaçın. Zaten biraz izleyicilerimle konuşup canlı yayını kapatacağım." bir süre durduğunda yorumlara bakarak güldü. "Beş saattir canlı yayındayız arkadaşlar, yeter bence." dedi.

"Belimi hissetmiyorum, Allah belamı versin ki." dedi kuzeni. Kuzenini onaylayıcı ses çıkardı.  Diğerlerine nazaran en çok Fırat, Hasan, Batuhan ve Ali yorulmuştu. Çünkü Aytunç canlı yayın açtığından beridir onun birlikte oynuyordular. Bir kaç saat PUBG oynadıktan sonra Among Us oyununa geçmişlerdi. Diğerleri ondan sonra eklenmişti. 

Oyun başlandığında Discord üzerinden mikrofonlar kapatılmıştı. Ekranda karakter çıkıp susma işareti yaptı. Bakalım ne olmuştu. Ekranda kırmızılarla 'Imposter' (düzenbaz) yazarken sırıttı. Diğer ortağı Hasan'dı.  Kazanması ve öldürmesi gereken bir oyun olduğu için hırsla ekrana bakmaya başladı. 'Ulan, nasıl öldüreceğim şimdi sevdiceğimi?' diye düşündü. Açık açık konuşamıyordu çünkü kayıtta alınıyordu. Aytunç'un editörü tarafından düzenlenip bir video haline getiriliyordu. Kafeterya bölümünde masanın etrafında karakterler dururken, açık mavi karakter seçen sevdiceğine baktı. 'Ya, öldürmek istiyorum ama öldürmemekte istiyorum..'  Kendi kendini çıldırıyordu oturduğu yerde. Herkes bir yere dağılırken Ali 'D' tuşuna basarak ilerledi. Karakterler görev yerlerinde ikili gördüğü için kimseyi şu anlık öldüremiyordu.  Upper Engine bölümü (Motor odası) olan yere girdiğinde Batuhan ve Ezgi'nin karakterleri oradaydı. Şüphe çekmemek adına motor çıkıntısını hizalayan görevi yapar gibi yaptı. Batuhan ve Ezgi odadan çıktığında arkalarından o da gitti, amacı güven kazanmaktı. Elektrik bölümüne girdiğinde  ileride Fırat, verileri indirip yükleyen görevi yapıyordu. O da diğer görevin yanına gidip yapıyor gibi gözükürken odadan Batuhan ve Ezgi gitmişti. Sağ sol yaparak Fırat'ın karakterini yaklaşıp duruyordu. Ekranda kill görseli hareket ettiği için yanım sönüyordu. Eli onu öldürmek için 'Q' tuşuna giderken  vazgeçti. Fırat görevini bitirip odada çıkarken o da onun arkasından ilerledi ve koridorda ikisi yalnızdı. Tam niyetlenip öldürecekken ekranda report yazısı çıktı. "Ahh hadi ama." dedi sinirden. Discord'an sesini açıp Hasan'ın öldürdüğü kişiye baktı. Daha doğrusu kişilere. İki  karakter öldürmüştü.  İkisi de youtuber olan Cenk ve Abdullah'tı.  Rapor eden kişi ise Aytunç'tu. İlk o rapor ettiği için ilk konuşan o oldu. "Killi Admin odasında buldum.  Bir dakika önce Abdullah benimle iletişim odasında görev yapıyordu, sonra yanımdan ayrıldı. Bir süre sonra görevim bittiğinde Admin odasına ilerledim. Onun dışında, "biraz düşündü. "Diğerleri tam olarak neredeydi?" dedi. Bunu diyerek şüphe uyandırıcı cevabı bulmaya çalışacaklardı.

İSYANCILAR Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ