Select All
  • A New Calamity
    10.5K 651 12

    mxtx crossover! cover by the amazing @--CL0VER "If I get a second chance at life, I swear I'll diligently pray to a God even if i don't believe in Gods" "You need not worry, no one will discover you." "Wake up... just.. wake up.. I.. I can't do this alone.." Shen Yuan had lead a life of blood, everywhere he walked, h...

  • Qing Jing Peak Lord's Twin
    54.5K 2.3K 17

    Disclaimer: I do not in any way shape or form own SVSS. All of the credits go to the author. After dying from food poisoning from that meat bun he ate after reading that shitty PIDW novel Shen Yuan wakes up to find himself in a strange room with an unknown figure looming near him. After staring at him for awhile all o...

  • ‼️MY RESEPI‼️
    23.4K 300 104

    Terdapat beberapa resepi yang saya simpan sebagai rujukan. Resepi mudah dan sedap.

  • Boboiboy - So that we can be Together Again
    162K 10.3K 86

    That day, he lost his brothers. it's painful, Taufan could only grip into his chest. "please tell me this is only a dream.." "please.." "give me back my brothers, i beg you.." he cried out loud, a painful scream echoed. "do you want to meet them again?", suddenly a voice reach him out. it sounds cold, but he did...

    Completed  
  • Boboiboy Heroes: Search For The Power Bands (BOOK 1)
    19.3K 711 27

    Adu Du thought up a idea of how to get rid of Boboiboy and his friends once and for all by taking away their powers bands and sending them into another dimension. It's up to them to retrieve their power bands back and discover a whole new world in the adventure! Cover made by Winter_Lim

    Completed  
  • Boboiboy Fan Award
    2.2K 276 16

    Di sini ialah pertandingan untuk para penulis peminat Boboiboy! Anda berminat menyertai, jom sertainya!

  • Vocaloid (+ others) Lyrics- English
    158K 1.1K 142

    {Ranked #1 in Lyrics!} **Updating whenever I remember!** Vocaloid lyrics in English (as well as other songs made by similar producers) that I happen to be a fan of. No translation is mine and the people who did translate will be credited. Note: Some songs may contain adult content/language, however, this story wil...

  • The left behind
    29 5 1

    The story we never know

    Completed  
  • Detective Conan: Meeting Yuki Heinzu
    17.4K 386 10

    Yuki Heinzu isn't a normal kid with a sister. She has her own secrets. Yuki Heinzu is another transfert student. A cute caring girl who wants to go wherever Conan goes. Who is She ? And what does she want ? Yuki Henzui is my favorite OC. She always carry à jumping rope with her. And wears her favorite boots. She...

    Completed  
  • ||BOOK 1||Story to Ice Girl [COMPLETED]√|EDITING|
    81.9K 3.5K 48

    Kisah gadis ais paling berkuasa melalui perjalanan hidup yang berliku liku seperti tiada pengakhirannya. Apakah yang terjadi seterusnya..? Bacalah kisah si dia.... Kebahagiaan yang dikecapi adakah akan tercapai ? Tidak apa... Dia akan melalui kisah yang lagi satu. Kenapa tidak boleh? Kerana dewi takdir yang mahukann...

    Completed  
  • Isuka's Art
    7K 682 14

    Perlukah ada desc?😂 Kalau korang nak tengok lukisan Isuka yang tak berapa nak menjadi ni,silalah tekan butang read~

  • Gelagat Author,Boboiboy & kawan2 ( Hiatus)
    1.7K 187 34

    INI HANYALAH SUKA-SUKA!!!! DAN KEMARUT CENCOROT YANG AUTHOR BUAT!!!! Dlm ni akan ada Bbb & kwn2 dan Author dan kawan2 author!!!!! YEAHHHH!!!! SEMUA MASUK AIR!!!! Itu jerrrrr....nak tahu silalah baca....peach yo!!! ;)

  • adakah aku sebuah robot
    79 19 2

    cerita ini mengesahkan seorang budak perempuan yang ceria berubah sedih yang ramai kawan tapi semua orang dusta belaka makin lama makin tak ada perasaan seperti dirinya ialah robot

  • Random book Ey with The Kari Siblings
    63 6 1

    Mari kita sama-sama menjadi gila dengan adik beradik kari..ooh thanks am kerana bagi nama yang gojes ni.😄 Kat sini akan ada random,temu bual,lukisan,promote buku,promote orang,bagi notis dan ada dare tau jadi sape nak join?!haha tak delah Let's the craziest life begin..hahahha

  • GUARDIAN
    10K 98 1

    💙💙💙💙💙💙💙💙💙 Sekelompok manusia yang saling tidak mengenali antara satu sama lain tiba-tiba dipertemukan dengan cara yang tak dapat digambarkan. Dengan identiti dan latar belakang yang berbeza, kesepaduan bukanlah satu jaminan. Mereka dihadapkan dengan cabaran-cabaran yang tidak dapat digambarkan. Dengan berbeka...

  • BoBoiBoy Memes and Savages messages 😂
    103K 4.8K 183

    Heyo! It's Mari-chan here! My second book is here! This book is filled with memes made by me, but the lines are not from me. Enjoy!

  • Quotes
    1K 97 30

    i love to hear the rain fall down to the ground and smell it . i love to see the sky with the white cloud. i hope there was hope behind the truth. i see people happy , but i'm not really. i wish there's you wait for me . i will never walk with you . i will walk alone . with my tears. goodbye . [Malay+Eng]

  • I'm OK
    142 10 6

    The 14-year-old Laura Willows used to be an outgoing extrovert who was friends with all the people in her class. "Used to be" is the key word here. The death of her mother changed her life completely. Her dad started drinking, he didn't go to his work anymore. Laura struggles in balancing her studies, her part-time jo...

  • Authoria
    53 7 7

    cerita ni mengisah kan tentang kehidupan para Author-author wattpad di Authoria. Authoria Adalah tempat dimana semua Author di wattpad Akan Ada di situ dan hanya Author yang terpilih saja akan menjadi pewira di situ. baca dan ketahui kisah suka duka yang akan berlaku di sana.

  • 3 Zuhal
    997 182 22

    #JohanPertandinganCerpenDalamPeringkatSekolah Putri Nur Wahidah, seorang pelajar perempuan di dalam kelas yang disebut-sebut oleh para guru, 3 Zuhal. 3 Zuhal merupakan kelas yang paling banyak membawa kemurungan terhadap guru kelas mereka. Kelas itu juga yang mengeluarkan banyak kes seperti bergaduh dan sebagainya...

    Completed  
  • Keyrose book 2 | The Truth Untold
    14.6K 993 18

    MAAF, BUKU NI TAK DAPAT NAK HABISKAN. Sila baca dahulu dari Salyna Keyrose sebelum membaca ini. @AfiqahSanrose Selepas kesemua apa yang terjadi, raja itu berjaya menguasai dunia. Dia menjadi kuat dan akan menjadi kuat lagi sehingga tiada sesiapa dapat mengalahkan dia. Rakyat jelata semua kebanyakan merana kerana keke...

  • Cinderella and her three idiot step brothers (boboiboy)
    194 9 1

    Let's begin the synopsis~ Seorang gadis yang sangat cekap, Ying telah terpaksa tinggal bersama tiga orang abang tiri nya (tanah, angin, petir) yg sangat noob(?) , innocent(?) & pure(?). Suatu hari prince Fang adakan majlis untuk mencariiiii............... (TBC)

  • My Lost Brothers [DISCONTINUED]
    9.1K 587 6

    Halilintar, Taufan dan Gempa merupakan saudara kembaran. Mereka tinggal bersama orang tua mereka dalam keadaan aman. Tapi, tidak setelah kematian orang tua dan kakek mereka. Mereka dihantar ke panti asuhan, dan dijadikan anak angkat oleh keluarga yang tertentu. Mulai saat itulah, Halilintar, Taufan dan Gempa tidak per...

  • ''Boboiboy Misteri episod 1 part 1
    29 2 1

    taufan : hai halilintar ape khabar.. hailintar : khabar baik.. taufan : bila nak cuti sekolah.. halilintar : esok .... solar:hey jalan pergi belikan keropok ok.. taufan : ok.. solar : baik jangan tak beli ok... taufan sedang membeli keropok di pasar supermarket taufan : berapa ni cashier.. cashier : Rm1.00 taufan : n...

  • Apabila Boboiboy Rasa Bosan
    494 30 1

    " Arggh!!! Bosannya!!!!" Boboiboy mula mati kutu, dia tidak tahu apa yang ingin dilakukan lagi. Semua benda dia sudah buat tetapi masih lagi merasa akan kehilangan. Di mana agaknya Yaya,Ying,Gopal dan Fang??

  • Kuasaku Kuasamu [Boboiboy]
    32.4K 1.6K 38

    Kisah superhero bernama Boboiboy dan kawan-kawannya Ying,Yaya,Gopal dan Fang.Jom,Ini ciptaan saya^^ Hehehe,banyak watak-watak bukan milik monsta..Harap semua faham^^ -Komedi-Aksi-Romantik-

  • Rahsia Superhero Kita
    2K 147 6

    Mengenai seorang budak perempuan yang datang ke Pulau Rintis ..Apakah yg berlaku seterusnya??.Pengembaraan BoBoiBoy bersama kawan2nya dalam menyelesaikan konflik budak perempuan tersebut.... Ada yang ingin membalas dendam kepada BoBoiBoy.. ??? Dan Rahsia apa disebalik budak perempuan ini dengan BoBoiBoy??? Misteri in...

  • Kawan- kawan (BBB)
    1K 73 3

    Boboiboy dan kawan-kawan bersama cikgu papa pergi ke lawatan ke gunung tiba-tiba satu kemalangan ngeri yang telah berlaku kepada Kerala dan haanya 2 orang sahaja yang selamat iaitu Fang dan juga Halilintar.