aštuoni

2.5K 149 0
                                    

N I A L L

Po to kai išėmėm keksiukus iš orkaitės, įdėjom juos atšalti.

“Kaip manot, jau turėčiau pradėti daryt vakarienę?“ Libby paklausė, nusiimdama kepimo pirštinę ir ranka perbraukdama per plaukus.

“Bet dar tik trys dienos.“ Mikala pritūpė kampe.

“Žinau, bet aš noriu valgyt.“

“Taip, padaryk vakarienę, plasau,“ Andrew tarė kažkaip sugebėdamas su savo krūtine trenkti į Libby alkūnę. Ji nusijuokė ir pastūmė jį nuo savęs. Jaučiausi šiek tiek nemaloniai sėdėdamas ant pietų stalo. Keista būti Amerikoje, čia visa atmosfera yra kitokia.

“Atsikabink nuo manęs nevykėli.“ Libby ir vėl pastūmė Andrew ir jis nusijuokė. “Niall padėk man pagaminti vakarienę.“ Pažiūrėjau į ją šokiruotas ir tada greitai atsistojau. Andrew priėjo prie Mikala ir apsikabinęs jai per liemenį nuėjo į svetainę.

“Andrew atrodo gerai sutaria su merginomis,“ Aš pakomentavau ir ji išsišiepė.

“Jis mano, kad jis yra mergišius,“ ji sušnibždėjo. “Bet ištikro jis toks nėra.“

“Girdėjau.“ Pasigirdo šiurkštus balsas iš svetainės. Pažvelgiau į svetainę ir pamačiau Andrew ir Mikala sėdinčius ant skirtingų fotelių. Atsisukau atgal ir Libby tik pavartė savo akis.

“Ką mes gaminsim?“ Paklausiau kai ji ištraukė keptuvę.

“Gerus, senamadiškus makaronus.“ Palinksėjau galva. “Makaronai yra vat va toje spintelėje.“ Ji parodė su savo galva į spintelę kitam kambario gale iš kairės mikrobangų krosnelei. Aš lėtai nuėjau iki ten ir įkišau galvą į tą spintelę. “Nori mėsos padažo ar reguliarios marinaros?“ apsilaižiau lūpas, pastatydamas dėžutę priešais ją ir uždarydamas dureles.

“Mėsos padažo,“ ji tarė ir palinksėjo.

“Česnakinė duona tiks?“ aš energingai sulinksėjau. “Tada tu ją gali padaryti.“ Ji užsuko čiaupą ir padėjo didžiulį puodą su vandeniu ant viryklės, padariusi didžiausią ugnį. Ji man parodė, kaip daryti česnakinę duoną, užtepdama česnakinį sviestą ant sumuštinių duonos.

Manau, galiu išmokti vieno ar kito dalykėlio iš Libby.

***

Po valandos ar trupučio daugiau, duona buvo iškepta ir makaronai jau buvo padėti ant stalo.

“Vakarienė paruošta,“ Libby pranešė. Nusijuokiau iš jos motiniškų instinktų.

“Tu būsi puiki mamytė vieną dieną.“ Mirktelėjau jai ir jos skruostai nusidažė šviesiai rožine spalva. “Aw, tu raudonuoji.“

“Užsikrušk,“ ji žaismingai atkirto. Andrew ir Mikala su trenksmu įlėkė į virtuvę.

“Galėjau užuosti nuostabų maisto kvapą visą kelią čia.“ Andrew pasakė, atsisėsdamas šalia Mikala.

“O taip, visą kelią čia.“ Mikala pavartė akis patapšnodama Andrew petį. “Ačiū Mamyte ir Tėveli,“ ji pasakė vaikišku balsu. Aš išsišiepiau.

“Užsičiaupk ir valgyk po velnių tą maistą.“ Libby padėjo česnakinės duonos indelį ant stlo ir pati prisėdo. Ji pažiūrėjo į mane. “Tu sėsi ar...?“

“A, taip,“ tariau, atsisėsdamas šalia jos. Staiga išgirdau duris atsidarant.

“Libby? Niall?“ storas vyriškas balsas nuskambėjo per namus ir Libby veidas tiesiog nušvito.

“Tėti,“ ji atsistojo bėgdama link savo tėvo. Mikala atsiduso ir pavartė akis. Andrew ją nutildė ir atrodė, kad jie turėjo rimtą kovą akimis.

Lightning [BAIGTA]Where stories live. Discover now