18

11 1 0
                                    

Ik was weer wakker, maar niet helemaal. Ik voelde me helemaal niet goed meer en ik hoorde ontzettend wild gepiep om me heen net zoals gisteren. Ik besloot om op de rode knop te drukken want ik voelde me heel slecht. Er kwam een dokter, een verpleegster en nog een dokter. De dokters zagen mij en vonden me er erg slecht uit zien. Ze zeiden "ze kan nu zeggen waar ze nog een keer heen wil". Ik zei "ik wil naar". En toen viel ik weer weg. Ik zag een grote zwarte vlek voor me en daarna voelde ik meteen allemaal handen op mijn borstkas, drukkend.

Mijn adem stopte, mijn hart begon langzamer te kloppen en ik voelde alles slap worden. Ik had het gevoel dat ik dood ging. Maar even later kreeg ik een keiharde schok op mijn borst en ging mijn hart weer kloppen en ging mijn adem weer verder.

Wel was ik even wakker geworden omdat de schok erg hard was. De dokter zei "je leeft niet lang meer lieve Romy" "net ging het ook niet goed". "Je kreeg een hartaanval". "Dat zal nu vaker gebeuren omdat je lichaam er slecht aan toe is". Dat vond ik niet echt fijn om te horen. Ik was inmiddels elf jaar, ik wil normaal kunnen leven zoals alle elf-jarigen, maar dat kon niet. Want ik....... Ik ben ziek Ik vind het echt heel erg vervelend. Weer viel ik weg en alles hield er mee op.

Rood,blauw en groenWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu