Kapitola 1

660 24 3
                                    

Sedím ve své kanceláři a dívám se na své kolegy, jak tady zběsile lítají a nic nestíhají. Za to já takový problém nemám. Dostala jsem nového klienta, abych mu pomohla překládat jeho přednášku do francouzštiny. Všechno už mám nachystané a nemám co dělat. Přednáška začíná až za hodinu. Jenom si tu tak sedím a hryžu konec tužky, se kterou jsem si ještě před chvilkou psala poznámky.

Joo (to je její přezdívka, jinak je to Jossie) má brzy narozeniny, proto musím něco vymyslet. Ale je to složitější. Nemá moc ráda oslavy a hlavně, když se svět točí kolem ní. Proto to musím zařídit fikaně. Od toho tu mám ještě Maddie, která má spešl nápady a vždycky vyjdou.

,,Kate, měla by ses chystat. Volal tvůj klient a má problém s textem. Trochu ho pozměnil, takže tam máš být co nejrychleji.‘‘ oznámila mi naléhavě moje asistentka.

,,Díky Jane. Už jdu.‘‘ vyskočila jsem na nohy, oblékla si své sáčko a rychle utíkala do jedné luxusní restaurace, kde se koná přednáška. Cestou jsem si ale div nezvrtla nohu. Do své práce chodím totiž jedině v podpatcích, v černé upnuté sukni nad kolena a bílou halenkou. Jde hlavně o moji reputaci, tak podle toho musím vypadat a šéf si mě cení. Pořád tvrdí, že jsem jeho nejlepší kůň a vsází na mě všechny své peníze. Což je taky fakt. Nedávno mi zvedl plat za dobře odvedenou práci. Lepší místo jsem si prostě vybrat nemohla. Ostatně, moje nejlepší kamarádky jsou též na vysokém žebříčku. Joo je uznávaná právnička, Maddie je zpěvačka a Jeniffer si pro změnu našla přítele, který je na hodně vysokém žebříčku celebrit. Samozřejmě se samotným Bruno Marsem chodí, ale jsme rády za ní. Zatím jim to klape.

,,Kate, konečně jste tu. Moc se Vám omlouvám za ten zmatek, ale je to předělané. Zvládnete to za chvilku si to nějak urovnat?‘‘ začal běsnit můj klient, ale já se na něj zářivě usmála.

,,Ovšem. Nedělejte si starosti. Dejte mi kopii a já si už poradím.‘‘

,,Jste skvělá.‘‘ oddechnul si, podal mi kopii a šel připravovat sál na přednášku. Já jsem si sedla úplně do zadního kouta ke stolu, vytáhla tužku a začala si dělat poznámky. Hotové jsem to měla během 15 minut a mohli jsme začít.

,,Tady, aby Vám nevyschlo v krku.‘‘ usmál se na mě číšník a nechal mi na stole skleničku se šampaňským. Ani jsem mu nestačila poděkovat a byl pryč. Sál se začínal zaplňovat a tak jsem se napila a pak se vydala dopředu, kde byly mikrofony. Můj klient už na mě nenápadně mával, že začínáme.

Když jsme skončili, tak jsme byli obdařeni velkým potleskem. Všimla jsem si, že je klient šťastný a spokojený. A to mě dělalo taky šťastnou. Pro klienta totiž udělám cokoliv.

,,To zvoníte Vy Kate.‘‘ zasmál se klient a já nechápala. Pak mi to došlo. Můj mobil vyzváněl a tak jsem ho zvedla.

,,Ahoj zlato, jak je? Co potřebuješ?‘‘ začala jsem hned nadšeně.

,,Ahoj brouku, hele už mám plán na tu oslavu. Je perfektní. Po telefonu ti ho ale říkat nebudu. Sejdeme se za půl hoďky u Saxe.‘‘

,,Jasně. Právě jsem skončila v práci, tak tam jsem jak na koni.‘‘

,,Skvělý. Já totiž dneska jinak nemůžu. Manažer si zase vymýšlí na mě rozhovory a focení.‘‘ zasmála se a já musela taky. Vždycky si stěžuje, ale všichni víme, že to je právě to, co miluje.

,,Tak zatím.‘‘ rozloučili jsme se a já se dala na odchod.

,,Kate, Vy už jdete? Nezůstanete tu na oslavu?‘‘ zastavil mě můj klient trochu zklamaně.

,,Je mi líto, ale musím si ještě něco zařídit. Držím palce, aby Vám to štěstí vydrželo.‘‘ usmála jsem se na něj zářivě a odešla ven z toho hluku. Venku jsem si nasadila své velké sluneční brýle a vydala se do našeho nejoblíbenějšího podniku u Saxe.

PřekladatelkaWhere stories live. Discover now