Kapitola 6

235 13 0
                                    

Když jsme dojeli na místo, tak jsem celkem znejistěla. Vystoupili jsme na červeném koberci a kluci postupně vylézali z auta. Pak jejich táta popohnal mě a tak jsem musela taky jít. Vystoupila jsem hned za kluky a fotoaparáty se zaměřily na mne. Málem jsem z těch blesků oslepla. Proto jsem se tam nezdržovala dlouho a mířila do podniku. Tam jsem popadla první sklenku se šampaňským a pořádně se napila. Tak na tohle opravdu zvyklá nejsem. A navíc, ani si na to zvykat nechci.

 ,,Brzy si na to zvykneš.‘‘ rýpnul si Nick, když šel kolem mě. Já jsem se na něj stačila jen zamračit, protože se na něj vrhli nějací lidi. Neznala jsem je, takže těžko říct, jestli byli nějak významní. Joe s Kevinem si povídali a rozdávali úsměv na všechny strany. A jejich táta se taky dal s nějakým chlapem do řeči, takže jsem tu byla na ocet. Ale tak jsem se rozhodla, že s tím něco udělám. Všimla jsem si jedné sympatické holky, která měla krásné šaty do stylu přesně podle Paříže i s čepečkem na hlavě.

,,Bavíte se?‘‘ připloužila jsem se k ní a nasadila přívětivý francouzský tón. Díky bohu to zabralo.

,,Ale jistě. Jsou tu zajímaví lidé. Ale nejvíc se těším, až nám tady zahrají kluci Jonasovi. A Vy se bavíte?‘‘ říkala mi s úsměvem a celkem nadšeně.

,,Právě jsem dorazila, ale celkem se mi tu líbí. Myslím, že na takovéhle akce se dá zvyknout.‘‘

,,To určitě. Chce to jen čas. Jinak já jsem Bella.‘‘ podala mi ruku, tak jsem se jí chopila.

,,Kate.‘‘ potřásli jsme si rukou a pak si dál povídali. Dověděla jsem se celkem pár zajímavých věcí a hlavně jaké tu jsou nejlepší a nejhezčí místa. Opravdu jsem si s ní rozuměla, jen mě mrzelo, že si příště s ní nepokecám. Já odjedu a ona tu zůstane.

,,Bavíte se Kate?‘‘ objevil se najednou u nás otec kluků, až jsem se trochu lekla, že jsem málem rozlila šampaňské.

,,Vylekal jste mě. Ale jinak ano, bavím se.‘‘ odpověděla jsem s úsměvem.

,,Ah, pane Jonasi, ráda Vás zase vidím.‘‘ přivítala ho Bella.

,,Bello, Vás jsem už tak dlouho neviděl. Jste tu sama?‘‘

,,Kdepak jsem tu s přítelem. A přišla jsem se podívat hlavně na Vás a kluky.‘‘

,,To jsem rád. Akorát odešli, aby se připravili na vystoupení. Pak konečně představíme tady náš poklad Kate.‘‘ říkal jí vesele a já na něj valila oči. Poklad??? Nepřehání to náhodou?? Já myslím, že určitě.

,,Kate nepochlubila jste se, že tu jste s nimi.‘‘ řekla mi Bella, tak jsem se na ní podívala.

,,No jo. Stejně by se to všichni za chvilku dověděli. Jsem jejich překladatelka.‘‘ ujasnila jsem ji a jí se rozzářily oči.

,,To je skvělé, už bylo na čase. Dost často se stávalo, že se špatně dorozuměli.‘‘ smála se a jejich táta vesele přikyvoval. Co se člověk ještě nedozví… J

Nakonec kluci zahráli pár písniček a hned na to se kolem nás utvořil kroužek fotografů s reportéry. Pan Jonas se chopil slova a nejprve mluvil o turné a nakonec se dostalo i na mně. Joe s Kevinem stáli vedle mě a nenápadně mě vystrčili dopředu, aby na mě všichni viděli. Já jsem se div nepřerazila, jak do mě strčili, ale ustála jsem to a rychle nasadila úsměv. Nebo jsem se spíš snažila, ale necítila jsem se zrovna nejlépe, když se všichni zajímali o mě a fotoaparáty mě napůl oslepily. Ještě dobrou půlhodinu po tom jsem měla před očima mžitky. Kluci z toho měli samozřejmě srandu a bavili se na můj účet, protože jsem v jednu chvíli vzala pomalu roh, jak jsem byla oslepená.

PřekladatelkaKde žijí příběhy. Začni objevovat