Hoofdstuk 5

1.5K 19 7
                                    

'zijn we klaar?' vraagt Melissa en ze kijkt de kamer rond, er is één muur lila en de rest wit, de keuken is wit en ik heb er grote zwarte muzieknoten opgeplakt. het ziet er echt supergaaf uit.. 'ik denk het.' 'mooi zo,' ik doe de potten verf dicht en draai de volumeknop van de radio open. ik voel me hier al zo thuis. ongeloofelijk. 'hé, Nik. we moeten nog wel even een cadeautje voor Eleanor regelen, voor haar b'day.' schreeuwt Melissa. ik doe de muziek uit. 'kijk om je heen,is dit geen verjaardagscadeautje dan?' roep  ik half verontwaardigd. 'ja, dit is een cadeau, maar ik wil het echt groots aanpakken, voor mijn verjaardag zijn we naar een musical geweest op broadway, ze nam me gewoon mee naar New-York. ik wil echt wat bijzonders voor mijn beste vriendin.'  'snap ik,' ik draai om de ring aan mijn vinger. 'waar zat je aan te denken?' er verschijnt een lach op haar gezicht. 'nou, ik heb dit al' ze rent naar boven en komt terug met een doos. er zit een mok in. 'blond amsterdam' gil ik lachend. 'ik heb zelf een mok, en die pikt ze altijd, dus ik heb deze over laten komen.' 'wat een super leuk idee,' ik denk aan de uren die Lara en ik samen op die verdieping in de V&D hebben gestaan. 'maar ik wil nog wat leuks, ik wil dat ze weet dat ze echt belangrijk voor me is, en dat ik van haar houd.' 'kom maar mee, we vinden wel wat.' ik trek Melissa mee en sluit de deur achter me, 'vertrouw me maar.'

we komen rond 3 uur terug. Melissa is helemaal hieper omdat we de perfecte cadeautjes hebben gevonden. we hebben op een kussensloop een foto van Louis en Eleanor laten drukken, voor als hij op tour is, een tiara omdat ze volgens Melissa altijd roept dat ze een prinses wil zijn, witte pumps waar muzieknootjes op staan, 3 kaartjes voor LondonEye, een zilveren kettinkje met een heel schattig kroontje eraan, en het gaafste: een strappless zwart-kanten jurkje met een satijnen lint er omheen. een geluk dat ik en Eleanor dezelfde kleding- en schoenmaat hebben. ik mocht alles passen. 

voor de deur ligt een heel groot pakket, 'de vloer!' gillen we en we slepen de planken naar binnen. een geluk dat Melissa zo handig is, want we hebben echt geen geld meer over om het ook nog door iemand te laten leggen. na anderhalf uur zijn we klaar. nu moeten alle meubels nog naar beneden. we zijn tot de conclusie gekomen dat het langer duurt om dingen naar beneden te krijgen dan naar boven, ondanks dat we andersom hadden verwacht. maar, om half zeven staat alles en kunnen we ons klaarmaken. ik ga douchen en Melissa verstopt de cadeautjes die we vanmiddag hebben gekocht. ik trek een schattig blauw jurkje aan en mijn favoriete roze pumps. Melissa heeft haar haren gekruld en opgestoken. mijn bruine pijpenkrullen vallen over mijn rug. ik ben echt blij met mijn haar. 'klaar om Eleanor te verrassen?' vraag ik, ik kan zelf echt niet wachten. 'ja, maar we gaan eerst eten hè' 'ja oké,' ik kijk om me heen, het is hier echt mooi geworden. 

de avond was zo gezellig, gearmd lopen we naar huis. we houden Eleanor tegen als ze de sleutel in het slot steekt. 'we hebben een verrassing, we weten dat je morgen pas jarig bent, maar we wilden het je nu al geven.' Eleanor gooit de deur open 'waar is mijn cadeautje?' gilt ze. ik wijs naar de huiskamer. ze rent hem in en begint te gillen, dan draait ze zich om en springt op onze rug, 'dit is geweldig, jullie zijn geweldig, AAAAAAAH,' ze begint ons overal te kussen en ik krijg de slappen lach 'doe eens rustig' probeer ik haar en mezelf te kalmeren. 'hopeloos, rustig zal ze pas zijn in haar graf.' 'OMG, dit is gewoon mijn huis!!' Melissa en ik horen de hele avond niks anders dan dat we geweldig zijn en mijn trommelvliezen zijn eeuwig beschadigd. samengevat, het was een superleuke avond.

ik ben 's ochtends het eerste wakker en ik wil de post gaan halen. ik doe de deur open en schrik me dood. een roze teddybeer van 2,5 meter staat voor de deur, samen met een bos bloemen, wel zo'n honders rozen, roze en paars(!), de teddybeer houd in zijn handen een groot roze cadeau. ik lach me dood en sleep de bloemen naar de tafel, de teddybeer komt amper door de deur en ik trek er zo hard aan dat ik achterover val. ik schater het uit. Melissa komt de trap af. 'waar heb jij nou zo'n lol om...... WAT!!!!! oh my god' ze schudt lachend haarr hoofd 'hoe verzint hij het' 'help me liever, hij heeft ook nog honderd paarse rozen geregeld. als jij onze cadeautjes pakt, dan doe ik dit....ding.' ik sleep de teddybeer naar het midden van de kamer en zet het gasfornuis aan, ik bak omeletjes met bacon en pers vers sinaasappelsap. Melissa komt beneden met de cadeautjes en legt ze onder het boeket, 'maak jij El wakker, anders word het eten koud'

Eleanor komt naar beneden rennen, ze zat echt te wachten, dat zie je echt.'OMG, LOUIS IK HOUD VAN JE' roept ze en ze bespringt de teddybeer. ze ruikt aan de rozen en pakt meteen één van de cadeautje, 'mag ik hem openen' roept ze. 'ongeduldig kreng' lach ik. 'doe maar, ik word zenuwachtig van je,' Eleanor ritst het papier van het cadeautje af en slaakt een kreetje. 'this is Blonde Amsterdam,' 'lieve schat,er komt nog heel veel. bedank maar achteraf,' na nog heel veel OMG's, aaaaaah's, perfect's en kusjes zijn alle cadeautjes uitgepakt. Eleanor trekt haar shirt over haar hoofd en trekt het jurkje aan, als ik bekend was zou ik echt niet in mijn bh door de kamer gaan lopen, maar ja. het is 8 uur 's ochtends. in haar nieuwe jurkje, schoenen, tiara op en ketting om loopt Eleanor door de kamer. ze pakt het cadeautje van Louis en pakt hem uit, 'nee, een CocaCola drank- en ijsmachine.' het verbaast me dat ze überhaubt weet wat het is. ze grist haar mobieltje van de bank en belt hem.

 'hi, darling, it's my birthday'

(je hoort louis door de telefoon zingen)

'ja, echt wel. hij is geweldig. jij bent geweldig.'

'ja, de meiden hebben me ook al zo verwend, ik voel me echt gelukkig. liefste vrienden, liefste vriendje, ik houd van je' 

'ja, ik heb super zin in vanavond'

'ik vraag het wel even'

'jullie komen toch ook vanavond' we knikken en ze vertelt tegen Louis dat we komen. dan hangt ze op.  'oh mijn god, dit is mijn beste verjaardag EVER!' we gaan ontbijten en ruimen dan alle troep op. Eleanor zou de hele dag naar de studio gaan, en wij moeten werken. ik trek mijn spijkerbroek met sterretjes aan, een roze topje, en mijn adidas sneakers, met kant!!! (mijn nieuwst aanwinsten). ik heb alleen wat lipgloss en mascara op en mijn krullen in een lage staart over mijn schouders.ik gooi al mijn spullen in mijn favo handtas(die ik al 2 jaar heb maar onvervangbaar is) en roep tegen Melissa dat we kunnen gaan. gek genoeg heb ik gewoon zin in werken, Melissa heeft zo opgeschept, ik hoop dat het even leuk is als ik denk.

Summer LoveWhere stories live. Discover now