Hoofdstuk 21

1.1K 20 6
                                    

één van de hoogtepunten van het jaar is om schoolspullen te gaan kopen. we lopen de hele stad af om spullen te gaan kopen. daarna gaan we naar ons favoriete restaurantje om tapas te gaan eten. lachend komen we 's avonds bij Mia thuis. we zouden bij haar gaan logeren en dan morgen naar het meer gaan waar we hadden afgesproken met nog wat mensen. de volgende dag wordt ik wakker door Mia en Anne die op hun bed met een borstel in hun hand liedjes aan het zingen zijn. het is bloedheet en we kleden ons snel om en fietsen dan naar het meer. er zijn al een paar meiden van mijn oude klas en nog wat van school. maar binnen een uur is de groep al vier keer zo groot. iedereen brengt wel wat mee. van drank tot radio en alles daartussen. gillend storten we ons in het ijskoude water en we maken lol tot het einde van de avond. al helemaal doordat er een groot kampvuur is. het is echt een perfecte zomerdag en ik val nog op het strand in slaap. ik wordt wakker gemaakt door Anne. 'we gaan naar huis.' ik zie dat iedereen aan het opruimen is en ik klop het zand van mijn benen. ik geef iedereen een knuffel en fiets dan naar huis. het hele huis is al donker en ik sluip naar mijn kamer. ik duw mijn kat Simba van mijn bed en val in slaap.  

als ik de volgende dag muziek zit te luisteren hoor ik opeens wat tegen het raam. ik zet mijn koptelefoon af en kijk naar buiten.  daar staat Thijs met een hand vol steentjes waarvan hij er al een paar tegen het raam had gegooid. op de grond ligt een grote bos met rozen. 'we moeten praten,' roept hij. ik zucht en loop naar beneden. ik kon het toch al niet eeuwig uitstellen. ik doe de deur open, 'hoi.' hij geeft me de rozen, 'ik weet niet waar ik moet beginnen.' 'wat denk je van... het begin,' zeg ik eigenwijs. hij knikt en gaat aan tafel zitten. 'het begint bij Danielle, een Belgisch meisje wat op de zelfde camping sliep. we werden vrienden en toen werden we verliefd. we wisten allebei dat het niet kon en probeerden het te negeren. maar die nacht, ik ben nog nooit zo dronken geweest, en toen had ik jou dus gebeld. en ik weet niet eens meer wat ik gezegd heb, maar Danielle wel. ze vertelde wat ik jou gezegd had en ik schaamde me kapot. maar toen ik het goed wilde maken had je me al geblokkeerd. en de rest van de vakantie zocht ik troost bij Danielle -wat ik natuurlijk niet mocht doen, want dat was meer dan vriendschap. dat was het zo'n beetje.' ik zucht. 'alsof jij zo braaf bent geweest,' Thijs wijst op een tijdschrift wat op de hoek van de tafel ligt. 'je hoeft niks uit te leggen, maar ik wil alleen weten of het voorbij is tussen jullie.' ik krijg een brok in mijn keel, ' ja, het is over,' knik ik. 'wil je "ons" dan nog een kans geven. want het is ook over tussen mij en Danielle.' ik denk even na en knik dan, 'ik wil je niet kwijt, Thijs.' hij geeft me een knuffel.  ik wist dat hij me niet kan verraden. ik had alleen nooit verwacht dat ik hem zo snel zou vergeven. maar Niall blijkbaar wel, hij zei het tegen me op de avond dat we afscheid namen. Fleur komt binnen wandelen, ondersteund door mijn moeder. ik spring op en help mijn moeder, we slepen fleur naar de bank. 'ik... ik ga weer.' Thijs werpt een bezorgde blik op Fleur en gaat de kamer dan uit. 'het is voorbij meisje, het is voorbij,' mijn moeder strijkt Fleur over haar haar. 'het is gebeurd, mijn kindje is dood,' herhaalt Fleur. 'rustig Fleur, dit was de goede beslissing,' sus ik haar. Fleur sluit haar ogen en valt in slaap. 

mijn laatste week zomervakantie vliegt voorbij, Nikki zou pas de allerlaatste dag terugkomen maar ik spreek veel met Mia, Anne en Thijs af. het is nu zondag en ik kan niet geloven dat we morgen alweer naar school gaan. Mia heeft me al meerdere keren gek verklaard omdat ik nog twee jaar VWO ga doen, terwijl ik ook nu van school had kunnen gaan, 'ik heb nooit HAVO gedaan, maar als ik jou was zou ik meteen naar het conservatorium gaan,' zegt ze zo'n 50 keer per dag. 

mijn mobiel maakt een geluidje, ik maak me los uit Thijs zijn armen en pak mijn mobiel op. Thijs trekt meterug op de bank. ik open het berichtje: 'hi, we hebben Lara op het vliegtig gezet. ik wil je laten weten dat ik je cd heb ontvangen en dat ik je mis. veel succes op school. xxx Niall. Thijs leest over mijn schouder mee, 'Nikki,' Thijs probeert zijn woede te behouden, 'wat heeft dat te betekenen?' 'het was over, serieus. je moet me geloven,' smeek ik hem. Thijs beveelt me om hem de cd te laten horen, en met trillende handen laat ik hem het filmpje zien. Thijs wordt woendend, 'en ik vertrouwde je nog wel. hoe durf je te zeggen dat het voorbij is tussen jullie als je liefdesliedjes voor hem schrijft.' 'dat... dat was nog voordat wij weer samen waren.' 'lieg niet tegen mij,' schreeuwt Thijs. 'dat doe ik niet, echt niet,' huil ik smekend. 'wegwezen, ik kan je nu even niet meer zien.' ik sta op en loop naar de voordeur. ik loop weg van Thijs zijn huis, weg van waar ik wil zijn...

*********

nu hoort eigenlijk hoofdstuk 1 weer te komen, maar er is het één en ander veranderd. ik vond het beter zo. maar als je nu weer hoofdstuk 1 gaat lezen klopt niet alles meer. wat in ieder geval wel belangrijk is:

-Mia gelooft Nikki nog niet helemaal

-Nikki en Thijs gaan picknicken

-Niall blijft Nikki sms-jes sturen

-Imke ging dingen over Nikki vragen

***********

Summer LoveWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu